Дизајн купатила 5 м2 М - фотографија готових ентеријера и напојница

За модеран дизајн ентеријера, богат оригиналним и шареним идејама, чак и купатило од 5 м². м не представља замршен задатак у уређењу тако скромног простора у простору. Напротив, мала купатила, као да проналазе благо за експерименте дизајнера, њихова мала величина све више привлаче професионалце у унутрашњости.

После 5 метарског купатилског чипа, на таквом тргу можете компактно комбиновати купатило и купатило, дајући овом краљевству воде и чистоће мирно и мирно. Иако је раније, у правилу, било инхерентно само интеријерима дневних соба. То је последња деценија моде у ентеријеру комбинованог купатила који враћа власницима станова заинтересованих за ову идеју. Таква опција ће вам омогућити да заиста створите максималну удобност у минималној површини.

Техничка компонента простора

Прво, компактна купатила не би требало да буду блокирана свим врстама намештаја. Просторни нагласак ће бити на самом купатилу или у туш кабини, инсталацијама у облику ВЦ шкољке и умиваоника. Овај минимализам није ограничен на употребу купатила само као веш, и омогућит ће власницима да процес купања претворе у чистоћу естетског ужитка. Дакле, перилицу рубља је боље инсталирати у кухињи или у остави, Т. Е. Којим се допушта размишљање и величина других станова у стану.

Неки дизајнери такође препоручују да се напусте трачнице. Ослобођен од његазид купатила, визуелно проширује простор од 5 м2. м, чији се дизајн у овом случају односи на гријање просторије уз помоћ подне изолације. То је локација система гријања у поду који ће дати веома побједнички адут у унутрашњости мале купаонице.

Ако не постоји могућност проширења простора купаонице и купаонице због сусједних просторија стана, било да се ради о предњем дијелу, ходнику или кухињи, препоруча се поновна изградња малог купатила.

Приликом реорганизације потребно је размотрити сљедеће техничке тачке:

  • преношење утичница на сигурност цијелог ожичења;
  • мјеста локалног снабдијевања канализацијских и водоводних цијеви;
  • положај вентилационих канала и врата.

У погледу последњег параграфа, препоручује се да се врата инсталирају на такав начин да се не отварају у унутрашњости или споља. Пошто је претходна верзија врата значајно преклапала приступ купатилу. Или искористите иновативне методе клизних врата или врата.

Симулација простора по боји

Употреба потребног простора боја за повећање визуелног простора и палете за дизајн купатила 5 м² м је један од главних елемената. Ако је основа узимања бијеле боје, додајући јој спектрално сличне боје, тада унутрашњост купаонице више неће бити тривијална.

Иако модерни декоратори препоручују да се избегне употреба само белог у унутрашњости, сугеришући да се играју зидови, под и плафонњегове нијансе. Боје искричавог снијега, љуске јаја или посребреног папира такођер имају способност рефлектирања. Због тога ће површине које су постављене у плочици сличне скале створити ефекат повећаног простора који треба тражити на 5 м ?.

Док даје иницијативу у малим купатилима у боји, наравно, препоручљиво је напустити црну, тамно сиву и тамно смеђу палету. Не заборавите да у купатилу од 5 м? није увек довољно осветљење, тако да ће избор светлих и пастелних нијанси за зидове и строп дати соби вештачко светло.

Потребно је узети у обзир главно правило: у минијатурним купатилима можете играти супротно. Ако комбинујете 2 или више боја у дизајну малог купатила, онда би боја требала бити 1 гама, али са нијансама. На пример, плава боја је комбинована са плавом, тиркизном, белом. Зелена изгледа сјајно са салатом и ментолом. Пешчани тонови се успешно испреплићу у жутој гами, итд. Д.

Ипак, на захтев власника се појављују светле инклузије тамних боја у ентеријеру. На пример, бирајући на основу белих нијанси зидова и плафона, можете додати пар плочица црне боје на поду. За љубитеље хигх-тецх стила, љуска црне керамике ће створити лаконски ред. А до плочица сунчане боје на зиду складно се уклапа мозаична трака боје дрвета.

Геометрија у малом простору

Типична употреба геометрије у дизајну малог купатила и купатила ће омогућити детаљно планирањепростора, и ако је потребно, чак и зоон. А пет метара апсолутно није препрека.

Могуће је почети користити геометрију у кади од полагања плочица. Комбинација хоризонталних трака 2 боје повећава дужину купке, вертикалне траке у висини. Интерференција са класичним ентеријером авангардног метода полагања плочице ће мало пореметити уобичајени просторни осећај. Ово се може постићи асиметричним пругама на зидовима, које су изложене бројним плочицама, или појединачним уметањем плочице која се разликује од главне боје зида у боји или узорком.

Пропорционална селекција санитарије правилно визуелно повећава простор од 5 м ?. Инсталација туш кабине ће проширити простор собе, као и визуелно повући плафон. Туш кабина се може заменити моделом за седење, такозваном палетом. Са таквим распоредом главног модула, корисни простор за уграђене системе за складиштење или ормарић ће бити слободно доступни.

Што се тиче уградње тоалета, онда 5 м². Дизајн подразумева инсталацију модела или конзолу чији се тенк крије у зиду. Тако простор добија око 30 цм, а модерни модели минијатурних угаоних шкољки успешно се уклапају у поставке просторије, омогућавајући вам да визуелно структуирате целокупан амбијент за купатило. Неки модели умиваоника првобитно су предвиђени за уградњу испод машине за прање рубља или ормарића.

опције обраде

Најнеобичнија, и из ове помало компликоване фазе у уређењу минијатурног купатила јерегистрација њеног ентеријера. Тешкоћа лежи у чињеници да се не гомила једва преорана у водоводном простору и да је користи са максималном користи. Фотографија погледа одозго компактно савладаног простора ће вам помоћи да коначно додате дојам малих купатила и купатила.

Када се заврши под са мајсторима плочица, препоручује се да се постави дијагонално. Таква техника ће поново визуелно проширити просторије купаонице. Занимљиво је заборавити на велике цртеже или панеле, који се понекад постављају уз помоћ плочица. На поду је боље не правити акценте у боји, његова боја треба да буде у складу са нијансом плочица на зидовима.

Употреба огледала на плафону или зидовима, као и постављање полица од стакла, метални држачи не само да ће проширити простор, већ ће и донијети потребну лакоћу у декор кроз ненаметљиво клизаве стаклене линије и метализирани сјај. Међутим, у малим купатилима не постављајте огледала један испред другог. Боље је ограничити један модел на огледало изнад судопера. Ако желите, на плафон можете направити зрцалне панеле.

Да би се избегла акумулација декоративних предмета, дизајнери препоручују стварање нише уграђене у зидове. У исто време слобода простора се складишти заједно са редом. Препоручује се да нише прекријете изнутра малом халогеном сијалицом. Погодно је поставити исте жаруље изнад огледала са полицом, што додатно осветљава главну зону.

Додатне идеје о декорацији купатила од 5 м? можете учити из разних дизајнерских фотографија, гдје су у тривијалностипратити неопходно расположење и стил.

Пхото Галлери