Дизајн купатила 3 ​​м2 М: фотографија ентеријера

Да би дизајнирали комбиновано купатило од 3 квадратна метра, ова просторија може да учини ову просторију елегантном и лепом, важно је правилно користити декор. Понекад је врло тешко у малој просторији успјешно поставити све што је потребно за удобност. Међутим, постоје веома једноставни и занимљиви савети за стилисте који помажу да дизајн купатила од 3 м2 буде што удобнији и удобнији.

Неколико једноставних правила за дизајн купатила

Пратећи одређена правила дизајнирања малих соба, купатило можете учинити још лепшим и пространијим. Не морате игнорисати ова правила, стварајући модеран и модеран ентеријер.

На пример, најбоље је користити светле тонове за руковање купатилом. У дизајну мале просторије, нагласак треба да буде на тамним и светлим нијансама.

Дизајн просторије од само 3 квадратна метра треба обавезно укључивати додатке као што су, на пример, огледала. Они ће помоћи да се визуелно повећа површина. Међутим, не препоручује се држати чак и једно мало огледало једни против других.

У комбинованом купатилу величине три квадратна метра треба користити сјајне површине које ће помоћи у стварању јединствене игре рефлексије, компликовати модерни ентеријер и додати му још више светла. На пример, можете да инсталирате сјајни напонски плафон.

Обавезно купатило 3 м2 треба да има одлично осветљење. Чињеница је да што је просторија лакша, то ће више одустати. Дизајнери купатила препоручујуинсталирајте мале рефлекторе. Препоручује се да се бринете о присуству других извора светлости.

Модеран дизајн купатила од 3 м2 биће префињенији ако користите стаклени намештај. Запамтите да намјештај не би требао бити превише. Мора се разликовати по функционалности како се простор не би закрчио. Пажљиво размислите о замјени масивног купатила с компактном туш кабином. То ће омогућити да простор буде пространији.

Постоје и други трикови који ће помоћи у стварању модерног ентеријера. На пример, можете користити умиваоник на прилично дугој радној површини. Њен мали дио улази у простор који се налази изнад купатила. У овом случају, такав радни сто се може успешно користити за складиштење ствари које су потребне за купање.

Углове просторије такође треба користити рационално. На пример, угаона туш кабина ће заузети мање простора од стандардног намештаја, а данас је висећа водоводна мрежа данас популарна, што ће олакшати визуелну перцепцију просторије и убрзати процес монтаже.

Направите модерно купатило

Дизајнери препоручују да се користи плочица најлакших тонова у купатилу. Треба имати на уму да веома лепе хладне нијансе помажу визуелно "гурати" зид тако да ће чак и мала соба изгледати много пространије. Али топли тонови смањују собу. Плочица је најбоље покупити малу величину, јер ће се у великом формату купатилособа је још мања и прекршит ће његове пропорције. Један од зидова можете ставити мозаик.

У унутрашњости ове собе најбоље је одустати од сјајних кристала, великих слика и 3Д дизајна.

Неопходно је запамтити правило: што је лакше, то боље.

Висококвалитетни завршни материјали треба да имају класичну текстуру и природно порекло. Најприкладнији избор је мермер, традиционална плочица, природни травертин, мирни орнамент.

Очистити просторије, ако се примијени у дизајну плочице "испод дрвета" или дрвених површина. Дозвољено је користити плочице малим али софистицираним узорком. Додавање простора просторијама помоћи ће вам да користите огледало које изгледа елегантно и префињено.

Као што је горе споменуто, намјештај не би требао бити много. Најбоље је да објекат обавља неколико важних функција. Традиционални ормари могу прилично успјешно уступити мјесто прикладним нишама, уграђеним складишним суставима, као и лаким полицама. Намјештај је боље одабрати лагану нијансу. Купатило ће изгледати много пространије ако буде опремљено са неколико система за складиштење са огледалима.

Улога декоративног елемента и мјеста за спремање ствари за прање обавља кошару за постељину, али је потребно мало простора у малом купатилу. Зато је потребно предвидети мјесто за кошару у уграђеном складишном суставу, који често скрива перилицу.

Купатило мора бити удобно

Најатрактивнији у дизајну комбинованог купатила 3 ​​м2 је минимализам,основни принципи су:

  1. Мали број декоративних елемената.
  2. Употреба светлих тонова.
  3. Избор малог намештаја.

Из целокупне схеме боја не би требало додељивати додатне елементе дизајна, наиме:

  • четкице за зубе;
  • посуде за сапун;
  • све врсте боца;
  • држачи тоалетног папира.

Као најзанимљивији и оригиналнији декор, можете користити морске шкољке, живе биљке и тематске слике.

Најтежи предмет је купање. Мало се усудило да је замени туш кабином. У овом случају, избор је боље зауставити на кутној кади, што ће уштедјети мало корисне површине, као и слободно мјесто за уградњу перилице.

Међутим, најбоља опција је да користите популарне данашње туш кабине које имају каду одоздо. Предност у овом случају је да се посвети пажња веома занимљивим и модерним угловима који су удобни за коришћење, имају атрактиван дизајн купатила од 3 м2, заузимају мање простора и мултифункционални. Туш кабина се може изабрати са хидромасажним уређајем.

Нема потребе за прављењем малог складишта у купаоници. У овом случају, празан простор након инсталације прилично компактне туш кабине је боље не посудити. Покушајте да се придржавате закона ергономије приликом пројектовања купатила. У тако важном подручју гдје се можете истуширати и опустити, потребно је поставити само најважније и најнужније ствари.

Приликом пројектовања купатилаБоље је не користити много различитих тонова. Чињеница је да велики број боја може направити унутрашњост сувишне сорте, а просторија неће бити баш удобна.

Додавање беж боје ће визуелно проширити просторију.

Оригиналније купатило ће направити црвену боју. Можете га применити другачије. На пример, инсталирајте веома добар намештај са црвеном фасадом, положите црвени под плочице, ставите водовод у црвено.

Фото галериа