Дизајн дневне собе са камином у приватној кући (67 фотографија): унутрашњост камина у дрвеној сеоској кући

Сада се у домовима све више инсталирају камини. Ватра додаје не само топлину кући, већ и посебну атмосферу и удобност. Ако апартман има могућност само имитације, у приватној кући можете смјестити прави камин. Изгледаће добро у готово сваком ентеријеру, без обзира на стил. У том случају, камин је један од семантичких центара просторије, а дизајн просторије с камином треба добро осмислити.

унутрашње карактеристике

Камин је посебан елемент унутрашњости. Најчешће постаје централни акценат и налази се насупрот улаза у собу, мада су могуће и друге опције. Ћелија ће изгледати занимљиво у комбинацији са различитим стиловима.

Размотрити следеће пројектне могућности за дневни боравак и карактеристике постављања портала камина у таквим интеријерима:

 • Врло често се ова ватра допуњује модерним унутрашњим ентеријером. У комбинацији са природним материјалима, дрвом, каменом и животињском кожом камени портал ће изгледати посебно занимљив и органски. Често за такве интеријере изабрати дрвену или циглу облоге за портал. Може се налазити испред кауча или фотеља. Комора у унутрашњости рустикалног стила учиниће зграду посебно удобном.
 • Љубитељи сецесије често бирају и камин за уређење просторије и њено гријање. Варијанте ентеријера могу бити врло различите - камин се често суочава са глатким лакираним дрветом илиукрашена керамиком. Са кожним тапацираним намештајем и орманима од лакираног дрвета, ова опција ће изгледати посебно рафинирана.
 • Љубитељи класичних интеријера или барокног стила могу изабрати модел обложен мрамором. Ова опција ће се највише уклопити у цјелокупни концепт и изгледати луксузно.
 • Сада се портал камина може успјешно унијети иу најмодернијем окружењу куће у стилу високе технологије. Постоје врло интересантни модели модерних камина, украшени металом и стаклом. Са овим дизајном, они су одлични чак и за модерни еклектицизам или стилски минимализам.
Локација

Локација камина у соби је такође изузетно важна јер ће привући пажњу.

Размотрите следеће успешне опције планирања:

 • Важно је да се портал камина приступи у средини просторије - онда ће пожар бити добро прегледан са било које тачке собе. Ово ће учинити дизајн просторија складнијим.
 • Протеза често има лош утицај на рад камина. Морате га поставити тако да у близини нема врата, прозора и степеница.
 • У непосредној близини камина портал је обично опремљен удобним простором за опуштање уз кауч или фотеље. Није неопходно да се између камина и тапацираног намештаја формира пролаз кроз просторију. Дакле, чланови породице који прођу ће напасти простор и сломити ваш мир.


 • Често изнад камина налази се телевизор. Ово није најбоље решење из ове тачкевизија дизајна, јер ће технологија скренути пажњу на себе. У исто време, погодно је за многе људе да се одмарају испред телевизора, па је такво постављање изузетно популарно. Ако окачите екран изнад камина, покушајте да га учините што је могуће ненаметљивијим: добро је ако је зид таман, а сам телевизор се не истиче.


 • Понекад је дневна соба подељена на неколико зона, од којих је једна ћелија. Ово вам омогућава да пребаците телевизор и осталу опрему у друге просторе, а места у близини камина могу служити за читање, рад и разговоре.
 • Ако имате два панорамска прозора у дневној соби, пожар се често поставља између њих. Ово је модерно решење за сваки ентеријер. Поред тога, ово је начин да се ефикасно искористи простор између два прозора, који се често не приказује.
 • Ако правите лукове или украсне зидове у пространој просторији, често можете у њих инсталирати камин. Изгледа веома занимљиво и необично. Осим тога, ова опција је погодна ако уз главне зидове собе не можете наћи мјесто за камин.


декорација камина

Сада је облога камина огромна разноликост. Можете пронаћи и скупе и економичне опције које су погодне за сваки ентеријер.

Главна ствар - унапријед размислите о дизајну цијеле просторије како бисте правилно одабрали декор за камин.

Неке облоге ће бити практично универзалне, а друге ће се уклопити у одређену верзију унутрашњости. Размотрите следеће моделе:


 • Гипсани или панелни порталимогу бити најразличитије по облику, али најчешће раде у класичном стилу. Изгледају луцидно и елегантно, а имају и ниску цену. Најчешће бијеле или свјетлосне опције, иако по жељи, можете обојити портал у било којој боји. Такође можете пронаћи моделе са необичним дизајнерским обликом и текстурама - ове оригиналне варијанте могу се уклопити у органске чак иу модерним интеријерима.
 • Суочавање са циглом или каменом је једна од најпопуларнијих опција у приватним кућама, које ће изгледати органски у многим интеријерима. Најсликовитији изглед ће бити портал направљен од ове цигле или камена, али је прилично скуп. Ако желите да сачувате, можете купити декоративну плочицу која симулира циглу. Сада постоје веома интересантне опције разних боја и величина.
 • Керамичке плочице - ово је интересантна опција за ентеријер у стилу модерне или земље. Може бити веома разнолик. Од финих плочица лако је поставити лепе узорке са мозаиком. Такође популарне плочице - рељефне плочице, које савршено украшавају портални камин.
 • Мраморни портали или портали од пуног камена - ово је најскупља опција, која ће се уклопити углавном у интеријере у класичном стилу или у барокном стилу. Мало јефтиније ће бити модели од вештачког камена, популарни сада. То су издржљиве и префињене фасаде за камин, које могу имати најразличитији дизајн.
 • Пластичне фасаде - ово је економска опција. Најчешће јесуне дуго, али све ће зависити од квалитета производа. Предност је у томе што, када се ради са пластиком, дизајнер није ограничен ни у форми ни у бојама. Тако се могу наћи врло необичне модерне варијанте сличне обраде.
 • Модерни ентеријери су сада веома популарни са каменом облогом. Дизајнери нуде разне опције. Може бити сјајно или мат стакло, тамно, прозирно или витраж. Такође, модели за истицање су веома популарни.


 • Модеран изглед може бити и облагање метала камина - овај тренд је типичан за стил минимализма и високе технологије. Типично, дизајн металних портала је врло једноставан и концизан, иако је могуће сусрести неочекиване занимљиве варијанте. Често се метал у облози комбинира са керамиком или стаклом, стварајући занимљив дизајн.Идеје за кухињски живот

Данас су веома отворени простори у ентеријерима веома популарни и многи желе да се ослободе непотребних врата и зидова између просторија. Посебно су популарне кухиње и дневне собе.

За постављање камина у затвореном простору, подијељеног у двије зоне, то може бити тешко.

Постоји много занимљивих опција које се могу остварити таквим необичним планирањем.

Размотрити следеће дизајнерске пројекте и одлучити о избору:

 • Ако је простор посвећен кухињи прилично простран, камин се може смјестити одмах поред кухињске слушалице. Ова опцијаТо је посебно корисно за вас ако имате пројект кутне кухиње. Често у таквим случајевима бирају камин, уграђен у зид - избочени камин може ометати рад у кухињи. Опција је релевантна ако је камин видљив са свих страна у просторији. Обично испред њега на даљини се налази стол или шанк.
 • Ако имате острвску кухињу, првобитна одлука може бити камин уграђен у острво. У таквим случајевима, острво се обично дијели на два дијела - с једне стране према дневном боравку, ту ће бити камин, ас друге стране, према кухињи, може бити и радна плоча, пећ или судопер, као и полице и кутије за похрану. Овај дизајн изгледа веома модерно и необично, а такође помаже да се јасно разграничи простор без додатних зидова и лукова.
 • Ако ћете направити лучну структуру, мали зид или ступ у соби, камин може бити уграђен у њих. То се обично ради на такав начин да портал камина гледа према дневној соби. Ова одлука ће изгледати необично и елегантно. Поред тога, лук или колона ће додатно истакнути камин у унутрашњости.
 • Ако имате велики кухињски сет, понекад се у самом центру налази камин портал. Ово може изгледати веома интересантно - камин ће тако заиста личити на кућно огњиште. Па, ако у овом случају простор просторије није подијељен и освијетљени пожар ће бити савршено видљив из зоне дневног боравка.


 • Ако имате дуге бочне зидове и желите да минимизирате зону за кување, камин може помоћи да се раздвоји простор иу овом случају. На једну страну можете поставити минијатурне слушалице и иза њих ставити камин. За веће разграничење, фасада камина се може допунити са платформом са полицама за трупце или са затвореним кутијама. Према каменом порталу, можете поставити све што желите - собне биљке, столић за каву, тајница за рад, полице за књиге или затворене ормаре. На тај начин можете лако ограничити простор кухиње, чинећи је што компактнијим.
 • Наравно, за кухињу и дневни боравак су прикладније и традиционалније опције за локацију камина у центру хале - то се обично ради у дневном боравку поред тапацираног намештаја. Ово је вин-вин опција, свестрана за све типове ентеријера.
Идеје за малу дневну собу

У неким сеоским кућама, дневна соба је врло мала, тако да је у таквом простору важно користити сва расположива сједишта што је учинковитије могуће. У овом случају, чак иу ниским собама, по жељи можете поставити камин.За успешно планирање, узмите у обзир следеће идеје:

 • Зид с уграђеним камином је рјешење које се не може увијек примијенити, међутим, ако ваша соба има такву могућност, ниска зграда ће имати уграђен камин одличну могућност. Дакле, он не узима додатни простор, али хоћенеопходан елемент декорације. У малим собама, камин вам омогућава да створите посебну атмосферу удобности, као и да ће савршено грејати собу у хладној сезони.
 • Угловна камин је још једна занимљива опција. Често, простор у угловима собе не користимо, али у малој соби желим пронаћи апликацију за сваки квадратни метар. Ако истурени камин у центру зида значајно смањује животни простор, камин у углу ће бити готово непримјетан. Углавном је ова варијанта погодна за модерне ентеријере - таква одлука се може превазићи избором необичне облоге и правилним постављањем тапацираног намештаја. • Чак и ако одлучите да поставите портал камина у средину просторије, можете пронаћи начине да уштедите простор. Прво, фасада камина може помоћи. Са врха и са стране можете поставити отворене полице - могу се чувати књиге, прибор, ситни предмети опреме, кутије и кутије са стварима. Често се на дну камина налази затворена кутија за чување дрва за огрјев - у њу се могу чувати и други кућни предмети. Коначно, директно на фасаду камина можете објесити лонце са собним биљкама, украсити портал сликама и фотографијама у оквиру.
Модерна дизајнерска решења

Камин је класичан унутрашњи елемент који може изгледати врло модерно. У дневном боравку приватне куће са камином можете остварити необичне идеје које ће направити простор куће појединцаи омогућиће вам да победите присуство камина у соби.

Узмите неколико спектакуларних дизајнерских идеја:

 • Сада популаран са портал аквариј камини. Ако задржите рибу у кући, можда ће вам се свидети ова идеја. Понекад, акваријуми су изграђени у предњем делу врха, али ће најчешће изгледати ако акваријум формира лук око огњишта. Такав необичан детаљ ће бити врхунац у унутрашњости сваког дневног боравка.
 • Привезак камина портал је још један модеран концепт дизајна који се може у потпуности реализовати, иако су цијене сличних камина још увијек релативно високе. Обично висеће конструкције се изводе у модерном стилу и најбоље се уклапају у минималистичке или еклектичне интеријере.
 • Камин са вратима је једноставно али оригинално решење које ће вероватно привући пажњу у окружењу просторије. У класичној верзији, камин је затворен са два врата са стаклом, кроз који можете гледати ватру. Ту су и комбиноване варијанте - на пример, камин се налази само на једној страни, а простор иза других врата је изоловани ормарић за чување ствари.
 • Високи камин уграђен у зид - још једна занимљива опција за модеран модеран ентеријер. Ћелија у овом случају није дно, као у класичном случају, већ изнад зида. Изгледа посебно добро у лаконским интеријерима у стилу високе технологије.
Више унутрашњости с камином погледајте унект видео.