Дестилација тулипана до 8. марта у стакленику

Узгој тулипана у стакленику је веома одговорно занимање. Цвеће је веома добро избачено зими, јер не захтева много сунчеве светлости. Да би тулипани могли расти до 8. марта, потребно је придржавати се низа правила и препорука. Ако је све урађено управо тада, на одмору ће бити могуће задовољити жене са прекрасним резаним цвијећем.

Плишана култура тулипана до 8. марта у стакленику

За узгој тулипана у стакленику - задатак је једноставан, ако познајете технологију и упорно је обављате. Ако волите ово цвијеће и желите зарадити новац, узгој у стакленику је за вас. Ако волите да се забављате са цвећем, ангажовање у узгоју је нешто са чиме можете почети и направити свој хоби. Такође, у стакленику можете узгајати руже и хризантеме, како то урадити како треба, прочитајте на нашем сајту.

Овај начин узгоја вам омогућава да добијете цвеће у било које доба године, па чак и дајте савете о празницима када су традиционално тражени. Да би добили лепе и разноврсне цвеће, потребно је придржавати се неколико услова. То је избор сорти, садног материјала и придржавање технологије узгоја тулипана у стакленику.

Изаберите разне тулипане за узгој у стакленику

Рани живот. Пупољци су распуштени већ у априлу. Међу једноставним сортама су тражени - Схренка, Цанди Принце. Врло лијепо цвијеће са фротирним латицама - Ице Цримеа, Монте Царло, Махре ред.

  • Средње познавање. Тулипани ове класеоткријте пупољке до маја. Цветају за кратко време, али веома лепо. Прелепе сорте са једноставним цвећем - Алекандер Пусхкин, Ериц Хофс, Мариас Дром, Данска, Хавран, Руска принцеза.
  • Лате Фловерс. Тулипани се растварају крајем маја. Отпорне су на топлоту, али ту су смрзотине које могу да их униште. Боље је одбити њихово слетање ако живите у северним географским ширинама. Тулипани ове класе одликују се посебним растом. Прелепе једноставне сорте - Краљица ноћи, Принце Володимир, Баллад. Међу терасастим варијететима треба напоменути - Доубле Беаути из Апелдоорна, Ангелица.

Можете видјети цвјетање тулипана знатно прије травња, ако их узгајате у стакленику. Ову методу, по правилу, преферирају искусни цвјећари и професионалци који се професионално баве дестилацијом цвијећа.

Правилно складиштење луковица тулипана

Температура на почетку складиштења треба да буде 23 до 25 степени, док се до августа смањи на 20 степени, а пре слијетања та бројка треба да буде 15 степени;

приликом складиштења луковица тулипана потребно је одржавати влагу на оптималном нивоу, јер висока влажност потиче развој бактеријских и гљивичних обољења, а смањена доводи до сушења луковица;

место или простор за складиштење луковица треба добро проветравати.

Само ако су испуњени ови услови, може се добити квалитетан садни материјал.

Ако нема посебне просторије са потребним температурним режимом, онда држите сијалице унутрау кућним условима можете у конвенционалном фрижидеру. Поставите садни материјал на доњу полицу. Многи цвјећари у овом случају савјетују жаруље да ротирају новине тако да не буду оштећене и да задрже оптималну влажност. Али најбоље је наћи место са одговарајућом температуром за њих.

Садња луковица тулипана у стакленику

За дестилацију тулипана, употреба копнених пластеника. Један од најчешће коришћених материјала за производњу пластеника је поликарбонат. Производња стакленика од поликарбоната укључује велики број компанија у различитим регионима Русије. Захтеви за стакленик су једноставни: треба да садрже потребан број биљака, прођу сунчеву светлост, да имају вештачко електрично осветљење и омогуће подешавање температуре. Пошто се жаруља мора охладити прије озелењавања у стакленику, потребно је обезбиједити простор за жаруље у којима ће температура остати на 5 или 9 ступњева како то захтијева одабрана метода култивације. То могу бити индустријске расхладне коморе. Цена камере у износу од 3 кубна метра је око 14 хиљада рубаља. Поликарбонатни стакленик дужине 8 метара, ширине 3 метра кошта од 10 хиљада рубаља. Систем наводњавања коштаће 2-3 хиљаде. Грејање треба да омогући температуру од 18 степени током зиме. За електрично гријање стакленика ће морати потрошити око 7-10 тисућа рубаља.

Да би се тулипани узгајали зими, потребно је изабрати здраве и јаке луковице, због квалитетаколичина усева зависи директно од сијалица. Луковице се могу купити на цвјетним фармама, цијена по сијалици почиње на 5 рубаља и може достићи до 15-20 рубаља, све овиси о сорти. На цену сијалице утиче и цена испоруке. Приликом рачунања треба узети у обзир да се одбацује око 3% сијалица.

Хлађење и укорјењивање тулипана

Да би се регулисао процес раста изданака тулипана, потребно их је охладити. У периоду хлађења у биљкама ће се акумулирати гиберелин, који је биолошки активна супстанца која ће бити одговорна за развој стабљике. Период хлађења може да траје до двадесет две недеље. Да бисте израчунали датум полагања жаруља на хлађење треба одузети двадесет и један дан од тренутка када ће цвијеће бити потребно. Од датума потребно је одузети период хлађења, што је отприлике шеснаест тједана. Као резултат, добија се жељени датум жаруља за полагање.

Приликом хлађења потребно је водити не само слијетање, већ и подове, зидове просторије два пута тједно. У сврху осветљавања треба користити распршено зелено светло. Такође се препоручује два или три пута у току периода хлађења да се земља меље са раствором калцијум нитрата, са концентрацијом од 0,2 процента, да би стабљике будућег цвећа постале јаке.

Брига о клице тулипана у стакленику

У стакленику је потребно пренијети засаде тулипана 21 дан прије цватње. У идеалном случају, треба да нарасте до 9-10 цм ако желите да убрзатерезано цвеће може да покрије тамне филм направљен од засада, а не ничу расте на жељену висину.

На крају 2 или 3 дана да изданци ће постати зелено, температура треба да буде 12 - 14 степени. Четвртог дана подижемо на + 17- + 18 степени. Не заборавите стално залијевати топлом водом, као и оплодити, попустити и размножити.

Када прођу 2-3 тједна, тулипани почињу цвјетати, ако немате времена и потребно је убрзати процес, наводњавати ујутро и навечер с топлом водом или напротив успорити раст, а затим смањити температуру за 2-3 ступња тако да цвијеће дуже цвјета. температура у стакленику не сме бити већа од + 12.