Декорисање камина - различити начини и методе

Живо биће ватре, које гори у ћелији, скреће пажњу на овај дизајн. Зато је дизајн камина неопходан унапријед да би се добро размислили и организовали простор око њега на најбољи начин.

Различити начини регистрације

Неопходно је осигурати да се камин уклопи у укупни стил просторије. Мора се комбиновати са ентеријером и истовремено запамтити његову лепоту и оригиналност. Посебно ово правило функционише ако се камин налази у главној или једнокреветној соби, као што је у сеоској кући или приградском становању.

Због украшавања украсним каменом, камин је занимљиве врсте, док текстура камена даје другачији стилски садржај. Уклопљен је у унутрашњост модерног стила или у простор минимализма.

Унутрашњост села захтијева једноставнији третман. Погодно је поставити камин од цигле или дрвену структуру. Таква подстава даје природно и природно расположење, стварајући угодну и домаћу атмосферу.

Пројектовање камене зоне

Уз третман камина, ваља обратити пажњу на дизајн зоне око камина. Суочавајући се са дизајном овог простора, створићете повољно окружење за посматрање језика пламена који сијају у огњишту. У ту сврху одабран је практичан и лијеп намјештај, комбиниран с декором камина, прибором и предметима који се налазе на полицама камина.

Каминска пуковнија

Постоји много занимљивих опција за правилан дизајн каменаполице које ће одговарати вашем стилу и врсти камина.
У сваком тренутку људи користе овај елемент ентеријера да би приказали драгоцене декоративне предмете. Раније је пуковнија могла бити направљена по сатима или по пар порцеланским фигурама са стране, ау наше вријеме, захваљујући креативном приступу, можете утјеловити најодважније фантазије, украшавајући по вољи. У наставку дајемо неке занимљиве и разноврсне опције дизајна.

Употреба расутих артикала

Много различитих декоративних предмета на каменој полици изгледа неприкладно и нејасно. Да бисте то поправили, требали бисте на њега ставити велике предмете, што ће допринети љепоти камина. Можете користити вазе или фигурице. Боље је да се предмети изводе у истом стилу или да се дуплицирају - то ће додати интегритет и потпуност целокупне композиције.

Приликом избора опште теме за постављање на полицу, створите стилски декоративну композицију. Изаберите објекте од истог материјала.

На фотографији, стаклени предмети различитих величина изгледају свјеже и атрактивно. Пратећи овај принцип, можете креирати декоративне групе из различитих материјала: дрвета, керамике, метала или само светлих додатака.

сликање сликама

Уобичајен начин украшавања камене зоне уз помоћ слика. Можете да користите неколико малих примерака или једну слику велике величине. Они висе на зидовима или се стављају на портал.

Важно је осигурати да се елементи комбинујумеђу собом и допунили третман камина.

Врло занимљива опција може бити необична слика или огромна фотографија у кадру.

Усвајање "креативног нереда"

Ако је полица непромишљено постављена од разних предмета, тада се ствара утисак немара и нереда. Приликом одабира декоративних елемената треба задржати.

Откривање са једном врстом предмета, на пример, вазе или светлости свећа, ограничава се на неколико нијанси елемената који су добро комбиновани са бојама намештаја и других декоративних детаља у соби. Тако можете створити богату, занимљиву инсталацију која ће нагласити све детаље композиције.

Користити правило три

Правило каже да је за стварање дивне декоративне групе довољно користити 3 објекта. Истовремено, вредности и варијанте њихове комбинације могу бити било које. На слици је приказана уредна необична група која се састоји од уличног показивача и старог огледала, а кућна биљка у лонцу служи као центар који повезује све дијелове.

Два материјала су такође комбинована

Ако не волите да украсите предмете из једне врсте материјала, онда можете изразити своју креативност са два основна елемента. На пример, као на фотографији, сви предмети који се налазе на полици су од дрвета и имају белу боју. Сви елементи су уједињени једни с другима, а могу бити распоређени у различитим комбинацијама, без промјене укупне хармоније.

Додајте оригиналност ијединственост

Камену зону можете направити различитим објектима који ће бити ријетки и јединствени. Покушајте да направите декоративну композицију, украсите је антиквитетима или предметима свог хобија. Што више изгледају бизарно, бољи је ефекат! Употријебите што год желите у свој разноликости, с овом пјесмом заувијек.

минимализам

При уређењу простора камина, понекад је довољно организирати један објект. Препоручује се да се мало одмакне у центар интересовања и створи асиметрија. На слици је приказан пример где се уз помоћ малог портрета помера фокус од цигланог зида до портала камина.

Створите хармонију са супротним странама полице

Уз помоћ објеката настаје равнотежа и равнотежа елемената. Упарене композиције су статичне и инспиришу осјећај равнотеже простора.

Ставите предмете као огледало једне друге, са свим околним простором, са полицама, полицама, комодама, фигурицама, вазама и слично.

Постоји још један интересантан начин визуелног балансирања композиције, фотографија приказује модерни камин у којем је једна страна шира од друге, стварајући визуално оптерећење на лијевој страни. Помоћу три вазе на десној страни можете уравнотежити асиметрију цијеле структуре.

Комбинирајте камин са ентеријером собе

Просторија која има строг и спектакуларан стил укључује присуство одговарајуће декорацијеелементи На слици можете видети унутрашњост у светлој палети, која ствара спектакуларан утисак. Захваљујући предметима који се налазе на полицама камина, постоји и додатак опћој слици.

фрее регимент

Ако је камин изведен у елегантном стилу и украшен експресивним детаљима, онда је вриједно оставити полицу без додатака, само ће одвратити пажњу од средишњег елемента.

Иако, ако желите, можете уредити простор зидова у близини ватре, на примјер, одговарајући третман или декоративне тапете.

Коришћење огледала и рефлектујућих површина

Сваки ентеријер може бити допуњен са зрцалним површинама. Зид око камина можете обложити помоћу панела који одражавају било коју величину.

Најлакше је поставити огледало у декоративни оквир изнад портала камина. У складу са унутрашњим стилом, могу се користити патинирани, класични или модерни огледала са 3Д ефектима и гломазним деловима.

Допуна композиције са свећама

Свеће су романтичне и изгледају органски у комбинацији са камином. Могу се распоредити у групе од по неколико комада или распоређивати у прекрасне свијећњаке.

Препоручује се да се користе свеће не само истог облика, већ и хетерогене. Иако би требали бити слични или у боји или у стилу.

Напомене руралног расположења

У модерном стилу сваког ентеријера можете користити елементе природе. Сакупите лепе избојкедрвене фигурине, кукови или украсне гране и ненаметљиво се постављају поред камина. Такви детаљи дају ентеријеру природан и природан шарм.

Приликом уређења камина треба запамтити најважније правило - важно је увијек истакнути средиште композиције.

Не морате да покушавате да сакријете дизајн за друге објекте, морате да попуните ватру одговарајућим декоративним елементима или засените њену величанственост.