Декорација плафона са ГКЛ винилним тапетама са додатним сликањем

Декорација плафона са винилним тапетама - то није само још један начин козметичке поправке, што се може урадити својим рукама. Ово је ефективно и спектакуларно решење које може у потпуности трансформисати дом у прави пут.

Декорација плафона са ГКЛ-ом - важан део сваког козметичког поправка. И једна од могућих варијанти декоративног премаза може бити изабрана технологија лијепљења винилних тапета. Она има многе предности, али од кључног може се издвојити естетска привлачност и лакоћа уградње, што је за љубитеље рада властитим рукама, без сумње, важан фактор.

За рад је неопходно :

 • винил тапете;
 • специјално лепило за винилне тапете;
 • мерна трака;
 • кашика;
 • вода;
 • нож за тапете (али погоднији за обичну канцеларију);
 • лопатица (пластика и метал);
 • посебно купатило и ваљак + "штап";
 • четка.

1 корак.

Прије него што се строп почне с винилним тапетама, потребно је "очистити" површину од осушеног вишка кита и нужно уз помоћ ваљка "проћи" га с првим слојем (може се користити као посебан и универзалан).

2 корака.

На тапетама мјеримо дужину стропа. Стављамо их на назначене линије, комбинујући тачно на ивици, и водимо било који тупи предмет (можете ручно, али мало више притиснути).Затим, клерикалним ножемцут би бенд.Дакле, припремамо потребан број "резница" за целу пастеризовану површину.

3 корака.

Пратећи упутства на кутији, растворите лепак у канти воде, придржавајући се пропорције.Да бисте избегли лепак за тапете, користите следеће препоруке:

 1. вода треба да буде топла, а не само собна;
 1. боље је користити дугачак штап (немогуће је руком промијешати!);
 1. прије испирања сухог љепила "да се направи" у кантици с водом лијевак (интензивно мијешање с палицом воде);
 1. полако просијати љепило, стално мијешајући;
 1. након 10 минута, препоручљиво је поново темељно помијешати отопину љепила и након 20 минута могуће је одмах наставити с лијепљењем тапета.

4 корака.​​

Љепило наносимо равномјерно с ваљком на унутрашњој страни платненог тапета.Онда је нацртамо као што је приказано на фотографији. Тако је са свим пругастим пругама. И дајемо им мало да се намакну од љепила око 7-10 минута.

5 корака.

Сваки третман винилним тапетама има једну особитост - потребно је нанети лепило чак и на површину гипса. У овом случају, врши се обрада плафона са ГКЛ, што значи да док су траке траке тапетног платна мокре, помоћу ваљка припремамо плафонску раван.

6 корака.

Отварамо влажне тапете и уз помоћ пластичне лопатице их изгладимо, тресе одцентрирајте у стране мехурића ваздуха. Рубови платна, који се пружају изван зидова, обрубљени су врхом лопатице како би се изоловала линија, која се у будућности, уз помоћ металне лопатице и клекерског ножа, непотребно одсеца.7 корака.

Даљња обрада стропа са ГКЛ винилним тапетама врши се по истом принципу, почевши од корака 5. Након лепљења свих сечених сечива, исечемо рупе у рефлекторима ножем за папир.8 корака.

Да би стропне тапете добиле готов изглед, могу се прекрити посебном бојом (акрил, латекс или било који други на бази воде), која се продаје у грађевинским радњама. Наравно, могуће их је оставити без бојања, али бојење тапета ће сакрити зглобове између лепљених трака. Помоћу четке за откос и лопатице обојите плафон на граници са затезним плафоном (ако постоји). Такође, четком, обојите полиуретански лајсни на стропу. Ево како је једноставно завршити плафон ГКЛ винилним тапетама.Сада можете инсталирати само свјетла и уживати у завршетку поправке!