Декорација лође пластичним плочама (52 фотографије): ПВЦ облога - пластика балкона властитим рукама

"Пластична облога" је најјефтинији и најкориснији материјал за унутрашњу облогу ложе. Поред тога, уградња панела се врши веома брзо и без икаквог вишка прашине, тако да ће вам бити потребно максимално један до два дана за покривање просторије. Међутим, када радите, морате узети у обзир неке од нијанси које се могу појавити током облагања.

За и против

Предности обраде:

 • Једноставна инсталација. Оно што је у пластици, да је уградња дрвених плоча једна од најлакших. Ојачате облогу на летви, која може бити дрвена или метална.
 • Повољна цена. Просечна цена једног панела у висини од три метра и ширине од 19,5 цм на грађевинском масовном тржишту варира од 150 до 250 рубаља. У овом случају, уобичајена бијела облога је најјефтинији материјал. Његова цијена почиње на 50 рубаља и завршава на 150. На примјер, цијена по квадратном метру дрвених облога почиње од 500 рубаља. Трошак од квадратног метра је декоративни камен - од 1000 рубаља.
 • Дуг век трајања. У складу са гарантним роком, вијек трајања "пластичних облога" је до 25 година.
 • Неутрални материјал у односу на екологију. Упркос чињеници да су ПВЦ панели направљени од пластике, материјал је апсолутно неутралан у односу на околину.
 • Плоче могу издржати калуп и не покварити моћне детерџенте. Да бисте очистили плочу изнутра, довољно је да је једноставно уклоните.
 • "Пластична облога" има својство антистатике, односно не привлачистреет дуст.
 • Различити избори. Данас у продавници постоји велики избор пластичних панела за обраду ложе. Осим тога, не завршава се на монофоним моделима. У продавницама можете наћи "пластичну облогу" са узорком, испод дрвета или камена.

недостаци:

 • Крхкост материјала. ПВЦ панели нису отпорни на механичке ударце. Можете их чак и сломити, дајући им прсте. А пошто сте закачили материјал оштрим предметом, ризикујете да заувек оставите рупу на пластици.
 • Токсичност при излагању сунцу и ватри. Јефтини и нискоквалитетни панели са сталном топлотом на сунцу могу емитовати токсичне супстанце. У случају пожара, овај материјал је такође токсичан.
 • Материјал се сматра одабиром за прераду у економској класи.


Како одабрати квалитетне ПВЦ панеле?

При избору пластичних панела потребно је обратити пажњу на следеће факторе:

 • Дебљина предње површине. Отпорнији на механичке утјецаје је материјал с предњом површином до 3 мм. Просечан кинески модел има дебљину од 1,5 мм. Квалитетни производи дебљине 2,5 до 3 мм.
 • Број ребара за учвршћивање и њихов положај. Од већег броја ивица панел ће бити јачи. Када гледате на њихово стање, обратите пажњу на једнакост и одсуство деформација унутар облоге. У конвенционалним кинеским моделима број ребара тврдоће ретко прелази ознаку у 20. Добри произвођачи имају до 25 ребара на једном панелу на једном панелу. ПВЦ панелвисок квалитет преузима 29 ребара.
 • Изглед и мирис. Пластична плоча би требала бити равна без удубљења и огреботина. Њена боја треба да буде једнобојна или са квалитативним узорком. У радњи можете осетити мирис панела. Ако испадне оштар мирис пластике, онда је, највероватније, направљен од токсичних и јефтиних материјала.
 • Такође, покушајте да повежете панеле између продавница у продавници. Захваљујући посебном жлебу, они би требали бити лако ући један у други. Ако је облога тешко комбиновати, онда код куће можете имати проблема са уградњом материјала.
 • Тежина зависи и од квалитета модела. Тешки ПВЦ панел говори о великом присуству укрућења, што значи висок квалитет. На пример, тежина висококвалитетних "пластичних облога" од Кинеза варира од 500 до 700 грама по квадратном метру.
 • Да би се чували у продавници, требало би да имате веома ниску цену материјала. У већини случајева, то може значити да је облога израђена од сировина ниског квалитета. Међутим, не заборавите да грађевинско тржиште има своје брендове, што, наравно, може да пружи цену непосредно испод тржишта.
 • Садржај креде - још један важан фактор који треба узети у обзир приликом куповине панела. Квалитетан производ треба да буде ниског садржаја креде. Да бисте сазнали у саставу креде, морате да лако истиснете тканину у радњи. У будућности, само погледајте у завој. Ако у табли има мале количине креде, онда једноставно неће бити удубљења.


Припремни рад

Технологија је сљедећа:

 • ТокомПрипремите радове да очистите зидове лође од старог материјала: уклоните керамичке плочице, ако их има, уклоните лепљење са зидова ноктију, уклоните све остатке ложе. Ако просторија нема топли под, добро рјешење ће бити водоотпорност лође.
 • Расположиве пукотине и велике неправилности потребно је премазати китом. Често је простор између прозорског прага и зида испуњен монтажном пјеном за већу хидроизолацију. По завршетку припремних радова, потребно је причекати неколико сати док се кита не осуши, а пјена ће пронаћи потребну запремину.

Имајте на уму да је заптивање ложе једноставно потребно. У супротном, ризикујете да добијете удобан додатни простор који се не може користити у хладној сезони. Осим тога, ако имате топли под, али постоје скице, онда ће дизајн након неколико зима изгубити своје особине.
7 фотографија

 • Да бисте израчунали тачну количину материјала, потребно је израчунати периметар балкона и поделити добијени број на ширину једног панела. Сличну процедуру треба направити и при израчунавању плафонске облоге. Али не заборавите да купите неколико панела за залиху, јер је материјал веома крхак и када радите без чаробњака можете га једноставно повриједити.
 • Пре него што почнете са радом, морате да утврдите како ћете причврстити материјал на зид. Постоје два начина за постављање ПВЦ панела: решетка на коју је причвршћен надвратник и метода без оквира - лепљење модела на зид. ? У првом случају иматепостоји могућност постављања гријача између главног зида и пластике, што је важно када се покрива топла ложа. За другу варијанту, зидови лође би требали бити једнаки, тако да панел када је инсталиран "није нестао" због неједнакости. Потребно је кренути од конкретне ситуације. Приликом уградње ПВЦ панела на љепило потребна је апсолутно равна површина.
 • Пре него што наставите са облогом, потребно је изоловати под и ставити га на плочице, ламинат, линолеум или другу подну облогу. Најбоље је поставити дрвену летву, уметнути гријач и направити подну даску од дрвене облоге. За ову опцију стане ламинат, паркет, линолеум или винил. Ако желите да ставите природни камен или керамичке плочице, најбоље је да под подигнете сувом мешавином. Важно је запамтити да би усклађивање требало спровести на нивоу.


фазе обраде

Варијанта са оклопним плочама

технологија:

 • Прије постављања роштиља на лођу, потребно је загријати зидове просторије. Унутрашњост обухвата заптивање бетонског или цигленог зида уз помоћ посебне мјешавине која укључује гуму и изолацију са панелима од пјене. Плоче од пјене могу се лако залијепити на зид уз помоћ монтажне пјене. Након тога, зид можете затворити посебним филмом који неће проћи кроз зрак. Можете га причврстити на пену са спајалицом.
 • Следећи корак је уградња дрвене калдрме. Да би то урадио, тиПотребно је имати шипке са попречним пресеком 40 * 40 или 50 * 50. Израчунавање броја дрвне масе за производњу је потребно у смислу периметра ложе.
 • За почетак у угловима морате инсталирати прве шипке. Да бисте то урадили, можете користити метални профил у облику слова П, или само избушити плочу до зида. Уместо дрвених греда, у радњи се могу наћи и специјални метални профили. Њихова предност је што профил није труо нити ће упити влагу.

Важно је знати да је за вертикалне моделе њихове ПВЦ или МДФ могуће користити само хоризонталну летву. Варијанта са укрштеним летвама ће бити поузданија.


 • Након постављања хоризонталног профила у корацима од 50-70 цм, један за другим захтијева исту инсталацију вертикалних греда. Када радите, користите ниво.
 • Следећи корак је растезање фолијског материјала као што је пена или инсулон. Након изолације потребно је комплетирати изолацију, затварање парапета посебним филмом који спречава увођење кондензата. На овој унутрашњости завршена је завршна обрада и сада је потребно ићи на вањску обраду.
 • Инсталација ПВЦ панела у овом случају почиње монтажом монтажних профила. Први панел треба монтирати у угловном профилу и причврстити на њега на другој страни кламерице.

Код облагања МДФ панела рад је отприлике као пластика.

) 8 фотографија

Мастер класа за монтажу калдрме, арматуре и ПВЦ панела види доле.

Опција за лепак

Постоји и друга верзија рада, када није потребно инсталирати решетку - за причвршћивање плоча помоћу љепила. Овај метод је неопходан ако одлучите да уштедите простор. Пре директне монтаже панела, потребно је направити равну површину:

 • Ако не планирате загријати лођу, онда неколико пута прођите кроз кит и напуните површину зида. Када се све осуши, нанесите водоодбојну смешу на бази гуме тако да влага не процури и не проузрокује трајно стварање плијесни у просторији. Након тога можете почети да монтирате панеле.
 • Рад се мора обавити са нивоом, а исто тако треба покупити и одговарајуће љепило. За поузданију фиксацију боље је користити специјалне течне нокте, који издржавају високе температурне разлике (упамтите да је у љетним мјесецима температура на ложи много већа него на улици, а зими у соби бити хладно).
 • Ако одлучите да прво загрејете балкон, и даље ћете морати да инсталирате мрежу. У простор поставите плоче из пјене и завршите полагање изолационог материјала. У будућности, зид треба бити покривен. За то можете користити суву градњу или шперплочу. У оба случаја фиксација мора бити веома јака.
 • У будућности, потребно је да поново покријете површину како бисте сакрили неједнакости у зглобовима. Завршна фаза је уградња панела.Типс

Дизајнери саветују да следе следеће препоруке:

 • Не заборавите да је након обрађивања зидова потребно уградити прозорску клупу. Ако на балкону перформансе могу бити минималне или одсутне у недостатку простора у соби, онда на ложи можете приуштити да инсталирате комплетну прозорску полицу.
 • На ложи је облога од пластичних плоча доступна само за зидове и стропове. На поду морате поставити добру подну облогу. Међу најјефтинијим: линолеум. Луксузнија опција је полагање на поду лође од винилног или керамичког гранита.
 • За посао ће вам бити потребни следећи алати: кламерица за градњу, шаблонска тестера или тестера, ниво, грађевински кламер, клин за убодну тестеру.
 • У хладној сезони, допустите да се пластика "држи" на око пола сата у просторији са собном температуром.
 • Заштитни филм се може уклонити након завршетка свих грађевинских радова.
 • Приликом уградње панела на летву, не заборавите да поставите термо трговине, које се могу наћи у грађевинским радњама. Они ће помоћи током топлијих дана у години да задрже подставу.
 • Током грејања (које се може десити зими, посебно на сунчаној страни куће), пластика почиње да се шири. Термосхеет ће помоћи да се пластика задржи на калдрми.
 • Ако одлучите да електрични кабл положите испод панела, онда унапред испланирајте жлебове од специјалних пластичних трака.

примери дизајна

Класична верзија оплата се третира као једнобојнаПВЦ панели. Градитељи углавном користе бијелу боју, сјајну и мат. У овом случају, сами панели могу бити приказани у било ком орнаменту или цртежу.


Такође, панели су веома популарни код природног камена. Такви модели савршено ће се уклопити у дизајн великих лођа, ау малим собама изгледат ће незграпно.Још једна могућност за велике просторије - модел тамне нијансе. Дизајнери не саветују да их користите на малим лођама, јер ће их сузити.