Да ли је могуће уклонити буку изван прозора?

Човек се труди да осигура удобност и удобност у свом дому. Он обавља много посла, а једна од тих процедура је изолација различитих бука. Звучна изолација прозора је неопходан корак за постизање потребне удобности и удобности.

Сврха изолације буке прозора

Не само љепота, већ и тишина у кући. За исправну звучну изолацију потребни су зидови, стропови и подови, јер ови елементи примају главни ударни и зрачни шум. Чак и ако изолујете бучне звукове свих ових компоненти, још увек нећете пружити потпуну тишину у својој соби. Јер постоје прозори и још много тога - они такође захтевају изолацију од буке. Пропусте сву буку која се јавља на улици. Посебно је проблем акутан ако живите у великом граду.

Вјерује се да ће прозори од метала и пластике помоћи у рјешавању ове ситуације. То је тачно, али проблем је решен, ако је инсталација метал-пластичних конструкција изведена коректно, без икаквих грешака. Шта утиче на звучну изолацију? Звучна изолација зависи од дебљине стаклених прозора и удаљености између њих. Да будемо прецизнији: што је већи ваздушни јастук, који се налази између прозирних структура (прозори са двоструким стаклом), то је боља изолација непријатних звукова.

Оштећење непропусности прозора може бити штетно. То је због оштећења материјала који је намијењен за изолацију. У прозорима од дрвета, рамови се могу уништити. Све ово негативно утичесамо на тишину, али и на карактеристике топлотне изолације конструкције. Морате их брзо поправити.

Методе звучне изолације прозора

Наравно, најбоља опција је да се стари дизајн промени у новији који је квалитетнији. Да би пластични прозори имали висок ниво звучне изолације, потребно је узети у обзир одређене нијансе. Број двоструких стакала у овом случају није одлучујући фактор, много важнији од дебљине стакла и удаљености између њих.

Продавци у продавници могу вам савјетовати да користите стакло које се састоји од двије чаше и залијепите их транспарентним еластичним материјалом (триплек). Али све ово ће бити ефективно само ако је дебљина стакла најмање девет милиметара. Удаљеност између прозора такође треба да буде довољна.

Карактеристике звучне изолације могу се повећати ако извршите процедуре за њихово подешавање. Ако су ти прозори направљени од дрвета, онда морате да проверите да ли су сви углови 90 степени. Ако ово стање није испуњено, стакло се неће притиснути на оквир, што доводи до пукотина.

Гап се може појавити иу ПВЦ-у. У овом случају, морате контролисати колико је материјал причвршћен на заптивач. Најлакши начин да повећате карактеристике звучне изолације је употреба акустичних ролетни. Шта вам треба од вас? Само треба да их купиш и обесиш, ништа компликовано.

Звучна изолација дрвених и пластичних прозора

Најбоља опција је замјена старих прозора бољим квалитетом. Овај процесће вам помоћи да заборавите на звучну изолацију прозора на дужи временски период. Да би се избегли било какви проблеми, боље је обратити се стручњацима за помоћ. Такође, није вредно уштеде новца за куповину квалитетних артикала. Штавише, постоји потреба за додатним поправком косина, тако да морате потрошити.

Што се тиче регулације, цео поступак ће трајати неколико минута вашег времена. Проблеми се могу појавити ако имате дрвене оквире, јер ћете морати додатно стакло. Али то је много боље од куповине нових ствари, уштедјет ћете не само свој новац, већ и вријеме. Акустичне жалузине значајно ће побољшати звучно изоловане особине, али овим материјалом нећете моћи постићи потпуну изолацију од буке.

Ако можете да елиминишете све недостатке елемената, ипак, бука из улице ће продрети у просторију јер би она требала бити с времена на време у ваздуху. Да бисте елиминисали овај проблем, једноставно морате да инсталирате вентилациони систем који има пригушивач вентила.

Да бисте добили висококвалитетну изолацију буке прозора који се налазе на тавану, инсталиран је посебно дизајниран систем измјене зрака. Са овим системом вентилација просторије, док не морате сами отварати прозоре.

звучна изолација двоструких стакала

Звучна изолација пластичних прозора постиже се само на рачун замјене, регулације. Замену треба да обављају професионалци.Размотрите детаљан алгоритам деловања у циљу звучне изолације прозора са двоструким стаклом:

  • Поступак почиње чишћењем површине. Метал-пластичне елементе треба очистити од прашине и прљавштине. Испод траке заптивача накупља се сва нечистоћа, тако да заптивна маса не пријања чврсто, што доводи до продора у простор заједно са буком. Тако се погоршавају карактеристике изолације буке. Површину можете очистити обичном мокром и меком крпом.
  • Правилник се доноси. Чим отворите вентил, примијетит ћете главу вијка за подешавање на кружном горњем дијелу (забат). Онда би ова глава почела полако да се увија. Ово је начин на који се вијак помера. Цео процес је прилично једноставан. Цео поступак треба спроводити полако.

Да би звучна изолација била висококвалитетна, увијек морате контролирати начин на који затворите прозор. Ако осјетите одређени отпор приликом затварања прозора, звучна изолација прозора је што је могуће већа.

Бука за изолацију прозора са дрвеним оквирима

Када проводите звучну изолацију за дрвене прозоре, наићи ћете на одређене проблеме. Проблеми постају оштрији ако се оквири близу прозора деформишу.Ви ћете бити у могућности да радите сав посао добро, ако пратите одређену инструкцију:

  • Први корак је укидање. Морате уклонити затварач и извадити стакло. Немогуће је контролисати цео прозор. Потребно је направити етикете, потребне су за будућу оријентацију. Ознаке ће вам помоћи да одредите где су унутрашње и предње стране. Ако то није учињено,може изазвати проблеме.
  • Затим су изложени углови. Преклопите врата на очишћену површину. Тада се излажу углови, они морају бити строго равни (90 степени). Да бисте то урадили, морате да примените шаблон за конструкцију. Као што знамо из школског програма, да су све дијагонале у правокутнику једнаке, потребно је провјерити колико су дрвени оквири добро изложени. Затим морате да примените траку центиметра да бисте проверили да ли су дијагонале једнаке. Ако јесте, пређите на следећи корак.
  • Прикључак за стакло. Дрвене оквире потребно је причврстити вијцима. Затим морате уклонити сав отпад, очистити остатке китова, како би заштитили сједало. Силикон користите као материјал за заптивање. Након тога се стакло поставља и фиксира лопатицом. Да би се добио максимум, неопходан резултат, ову процедуру треба обавити са свим вентилима.

Није неопходно забијати нокте у подручјима гдје су били прије.

Избор прозора без буке

Ако желите да замените елементе, онда морате да утврдите коју класу звучне изолације вам требају прозори. Класа звучне изолације зависи од буке. Постоји неколико врста звучно изолованих прозора. Соба се налази на месту где аутомобили не иду, онда ће вам требати прозори друге класе. Аутомобили понекад возе око вашег животног простора, морате купити прозоре четвртог разреда. И ако имате саобраћајно кретање -нормалан посао, онда су вам потребни пети разред.

Треба имати на уму да је апсолутна тишина за особу такођер штетна и може донијети неугодност. Зато што је таква тишина за особу неприродна. Али ако живите у дому са много станова, нећете наићи на овај проблем. Јер ако не добијете буку са улице, онда ћете чути звукове који ће изаћи из улаза.

резиме

Данас модерни пластични прозори немају никаквих специфичних проблема са изолацијом буке. Упоредна цена између различитих класа прозора је мала. Изолација прозора од буке је процедура која захтијева одређену професионалност, ако се изврши замјена. Није неопходно самостално обављати овај посао. Након упоређивања двоструких стакала потребно је направити прави избор.

Постоји табела фактора који утичу на својства изолације буке. Рад са звучном изолацијом уз помоћ регулације може се обавити сопственим рукама. У зависности од материјала из којег су израђени ваши прозори, морате слиједити одређени алгоритам дјеловања.

Ако радите са дрвеним оквирима, не заборавите да под угловима треба да буду деведесет степени. Квалитет звучне изолације можете провјерити затварањем прозора. Ако осјетите одређени отпор при затварању, то значи да је изолација буке проведена квалитативно. Будите будни док радите.