Да ли је могуће сакрити гасну цев испод сухозида

Најчешће питање о могућности постављања димњака у кухињи забрињава многе људе који су дошли на поправку. Када постављају питања, да ли је могуће шивати гасну цијев сухозидом, листови листова често дозвољавају ову операцију под једним увјетом - прозор за преглед цијеви. Да ли је могуће затворити гасну цијев са сухозидом и који су то начини? Затворите цевовод и не кршите сигурносна правила може бити изградњом картонске кутије.

У којим случајевима је испуштање гаса дозвољено да се зашиве суви зид?

Одговор на питање да ли је могуће сакрити гасне цеви испод гипсаних плоча је у стандардима. Потребно је слиједити сигурносну технику приликом изградње таквих објеката, на основу параграфа 7 Снип 42-01-2002. Према документу, полагање гасовода може бити отворено и затворено.

 • Отворена заптивка обезбеђује слободан приступ излазу гаса, који није оштећен или неометан
 • Скривени гасоводи могу се користити са уклоњивим структурама. У том циљу треба предузети додатне мјере како би се заштитила од корозије, приступа цјевоводу за одржавање, поправке и радове. Могуће је сакрити цев на гипсаним плочама, поклопцима, ормарима. Може се затворити у сухомонтажном кућишту или сакрити иза партиције. Немогуће је чврсто зашити гасно испирање

Предности сувог зида за конструкцију одвојивих плоча

Овај материјал је неопходан за поправкуњегове предности:

 • Има топлотне и хидроизолационе особине
 • Флексибилан (материјал је савијен, омогућавајући заобљеним облицима)
 • Лагана (погодна за конструкцију преносивих уређаја)
 • Отпорност на пожар (ово својство је карактеристично за ватроотпорне гипсане плоче - ГКЛП)

Потенцијални недостатак употребе за затварање кухињских славина је немогућност да издрже велику тежину. Због тога се не препоручује израда дизајна полице или телевизор.

Како сакрити гасовод испод гипсаних плоча својим рукама

Најбоља опција коју нуде произвођачи гаса је израда кутије која ће се затворити и сакрити канал димних гасова од пода до стропа. Кутија, која визуелно уклања део цеви или цео цевовод, мора имати следеће карактеристике:

 • Да се ​​вентилише на већем делу
 • Затворити цијелу цијев
 • Да буде лако и лако уклонити

Могу ли сакрити гасну цијев за сухи зид у тунелу са фиксираним зидовима зашивеним зидом? По избору, зидови кутије у кухињи могу бити израђени од њега са металним профилом, а предњи дио је украшен у облику пуханог сита, решетке, жалузина. Такав екран затвара слушалицу, може се маскирати украсним материјалима и елементима. Најчешће се екрани израђују од перфорираних материјала. Функција вентилације ће се изводити истовремено. Пожељно је сакрити производе за цијеви. Екран се може снимити у следећим случајевима:

 • Поправити устан
 • Замена или поправка гасовода
 • Потврда приступа њој у случају продаје стана или када је овјерена од стране службеника плинске службе

Гасну цев у кухињи можете затворити сувим зидом слиједећи кораке:

 1. Купити гипсане плоче, металне профиле за монтажу на зид, вијке, одвијач;
 2. израчунати потребне параметре зидова кутије, узимајући у обзир простор унутар њега за његову промјену или поправку;
 3. Изрежите листове профила и величина;
 4. Наручите екран или направите кутију своје величине;
 5. Шити листове зидом помоћу профила;
 6. Обрадити зидове првим слојем и декоративним материјалима;
 7. Причврстите екран са предњом страном на петљу.

Кран и бројач се могу зашити на екран, али тако да остану доступни. Неопходно је поставити кутију након што је бројач спојен и запечаћен. Гипсану плочу треба очистити по потреби.