Да ли је могуће градити кућу зими?

За већину грађевинских радова долазак зиме није велики проблем. Поготово ако се градња треба испоручити на вријеме, она ће се сигурно наставити у хладном периоду године. На питање - да ли је градитељ кућа зими , мајстори кажу потврдно, али ... да би то урадили, морате слиједити строга правила и препоруке, извучене из дугогодишњег практичног искуства. Главни проблем који се превазилази је веома тешказамрзавање воде . Шири се и ствара јак притисак. Због тога су све технологије у изградњи усмјерене на повећање температуре и одржавање топлине на правом мјесту, на примјер, гдје се бетон или друго рјешење замрзава.

Како направити подлогу зими

темељје основа сваке зграде, због чега је потребно унапријед мислити на све земаљске радове, тако да она излази што јаче и способна да издржи сва будућа оптерећења на њој. Вреди знати неке тренутке грађевинске хемије, моћи ће да објасни улогу воде у цементу. прво -решење почело је да обезбеђује топлоту , и тај процес треба сачувати. Други -цемент се лијепи само при позитивној температури.Ово се највјероватније догађа на +22 степена Целзијуса и траје дословно неколико сати. Још дуже се суши. Све препоруке приликом стварањатемеља зимиимају за циљ само једну ствар - не дозволите да се замрзне!Ово се може постићи на више начина:

1. Аддендумспецијалне компоненте у решењу које неће дозволити да се бетон замрзне. Модерни грађевински асортиман пружа тако велику количину.

2. Предгревање бетона и малтера. Користе електроде.

3. Ако је температура ваздуха веома ниска, онда се користи електрично загревање поља монолитног темеља. Врло је ријетко користити га, јер је врло скуп, али резултат се неће присилити да чека.

4. Изолација базе зграде. Овај метод је додатак претходним трима.

Зимнието в блоки од цигли и светло

Не може се рећи да су те структуре нешто необично, јер је читав Сјевер изграђен таквим високим зградама, и они су, наравно, конституисани на великој негативној температури. Све што је раније речено за темељ, може се сигурно приписати кућама од цигле. Постоји само једна разлика - стврдњавање низа зидова. Изводи се помоћу електрода уграђених у шавове. За бољу изолацију користите "топлоту" - конструкцију њиховог дрвета или затвореног полиетиленског филма. Ако је мраз око 15 степени Целзијуса, онда можете без загревања.

Пазите!Овај материјал за изградњу кућа не би требао бити влажан или потпуно прекривен снијегом. Зидови направљени током дана треба загрејати минералном вуном или церадом.

Изградба зими в лесу

Овај тип градње је много лакши него претходни, али прије његаТакође, обратите пажњу и узмите у обзир све препоруке. У зимском периоду дрво постаје посебно крхко. Због тога се сви столарски радови морају обављати у топлој радњи. Предност изградње куће зими је мала количина воде у дрвету, као и споро испаравање. Али сада су трупци пукли много чешће, тако да морате бити изузетно пажљиви и пажљиви. Битуменске плочице се могу ставити зими, боље је чекати топлију сезону. Кровови зими могу бити израђени од металних плочица или шкриљаца. Не постоји посебна забрана градње куће у зимском периоду или не, све зависи од времена изградње, од материјала и средстава.