Чишћење ваздушне масе у индустријском постројењу помоћу аспирационог система

Данас многа индустријска предузећа раде са испуштањем штетних материја и обично не крећу од стварања прашине. Све ово утиче не само на опрему већ и на здравље радника. Ако су у совјетским временима такви радници добили посебну заштитну одјећу и респираторе, филтрацијске уређаје данас, ова заштита је потпуно неефикасна. Филтери се брзо зачепљују, а запослени их често морају замијенити.
Систем аспирације је модерно пречишћавање ваздуха у предузећима и ради савршено.

Производни систем на тверпром.ру представља одређену врсту вентилације, која уклања из ваздуха масу разних штетних материја и потом их одлаже. Ефикасна вентилација просторија смањује концентрацију загађења, па се особа осећа угодно. Еколошка ситуација се побољшава због квалитета система за третман.
Главне компоненте пројекта:
- Помоћу вентилатора ствара се струја ваздуха која помаже да се уклони контаминација;
- кроз цев се врши транспорт блата до места коришћења;

- елемент за филтрирање помаже да се уклони свака контаминација у ваздуху;
- Испушни кишобран као уређај за хватање.
Главни елемент, који има аспирационе системе - транспортну ваздушну линију, направљен је спиралном технологијом и може личити на црево од усисивача.
Разноврсности опреме за уклањање прашине
Постоје две аспирационе јединице: модуларне имоноблокови Модуларни је изведен по индивидуалном пројекту, има вентилатор, сепаратор и довод ваздуха. Моноблоцк опрема се односи на мобилне системе, они су изложени тамо где је огњиште појаве прљавштине, серијски пуштено по ниским ценама.
пречишћавање ваздуха

Да би хауба била високог квалитета, постоје различити елементи за филтрирање који раде на принципу гравитације, постоје различите компаније које производе циклоне, филтере за црева и кров. Циклони раде на рачун центрифугалне силе, чврсте честице ударају и зидови уређаја се не таложе. Кровни филтер чисти висок квалитет и не допушта повратак прљавштине. Филтер рукава може проузроковати 99% прљавштине. У модерним уређајима користе се различити филтери који ефикасно уклањају прашину и могу чак уклонити прашину од дрвета.