Често постоје стилови дневног боравка: 8 варијанти

Правилно одабран стил за дневни боравак учинит ће собу лијепом, удобном и атмосферском. Сви они имају право да постоје, али одлучујућа реч ће бити о способности чаробњака да их правилно убаци у изабране квадратне метре. У случају да је све урађено исправно, власник куће ће добити удобан ентеријер у својим најбољим жељама. Недостаци таквог рада такође имају своје место! Међутим, благовремено откривени, лако се могу претворити у право достојанство!

Поткровље за дневни боравак

Поткровље или индустријски дизајн стекао је своју популарност пре неколико година и сада се активно користе од стране дизајнера разних класа. Унутрашњост се у овом случају испоставља прилично демократском, а просторија се визуално шири, постаје све пространија. Комбинација различитих боја, груби и једноставни елементи ентеријера. Све ово ће бити у стању да и најједноставнију собу учини правим светлом и бојама. Међутим, употреба "чистог" поткровља није увијек оправдана!

Стил поткровља чини дневни боравак пространијим, а његова унутрашњост украшена је јарким бојама и креативним елементима декорације

То значи да се може комбиновати са другим сродним унутрашњим решењима:

 1. Ретро (употреба стварно старих или теретних артикала који даје спреј простор љубави ера).
 2. Фузија (нове и помало чудне ствари које могуиграти са неочекиваним бојама, само уз правилан распоред. У свим другим случајевима, они ће се осећати лоше.)
 3. Класицизам (једноставне линије, употреба гимпед елемената у златним нијансама).
 4. Модерна (веома светли и уочљиви нагласци, углавном асиметрични облици).

Да ли је тешко управљати таквом дневном собом? Наравно, не, ако је особа сљедећа, савршено разумије задатак. За оне који су навикли сами да се носе са потешкоћама, боље је да се наоружате стрпљењем.

Од првог пута је мало вјероватно да ће се идеја појавити. Међутим, на крају, можете постићи добар резултат, на примјер, у јесенском или омладинском стилу!

Живот у различитим стиловима садашњости

У међувремену, далеко од сваког власника кућа преферирају лаконије и скромне одлуке. Шта учинити ако душа жели одмор? Наравно, дајте га себи!

Марокански стил се користи веома ријетко, али је у стању донијети посебну удобност дневној соби.

Ријетки, али врло живописни представници таквих жеља су дневни боравак у сљедећим стиловима:

 1. Марокански. Топла наранџасто-браон боја, светли акценти, велики број "меких" елемената. У овој соби, расположење се диже, желите да се опустите и добро се проведете са пријатељима, као на Балију. Ова стилска одлука је прилично необична, али је веома тешко логично комбиновати је са другим просторијама. Остаје само да их се преради.
 2. Афричанин, сафари. Огромна количинаАфрички елементи ентеријера, смеђе-црни тонови. Овај стил је врло специфичан, тако да неће одговарати сваком дому. Љубитељи ће засигурно то ценити због свог достојанства.
 3. Арапски. Оријентални стил је веома популаран. Велики број тканина, украшен брокатом и баршуном. Брига за такав ентеријер је доста тешка, али можете се дивити веома дуго.
 4. Кинески, тоскански, индијски, римски, антички, етнички, викторијански, антички, готички. Кардинално другачији и, у исто време, неколико сличних стилова тачно показују најбоље карактеристике њихове културе. Такав дизајн не одговара сваком дому, али то не значи да нема право да постоји.

Између осталог, постоји и ренесансни, берба, еклектик, царство и други стилови који могу постати украс сваког дома. Да би изабрали једино истинито, један од њих ће бити професионални дизајнер. Штавише, премијерно реновирана соба ће изгледати и у мушком иу женском смислу.

Занимљива дневна соба у еко стилу: тренд садашњости

Брига о сопственом здрављу и околном свету недавно је постала тотална природа. Једна од њених манифестација била је еко стил, у најприроднијем дизајну. Његова суштина лежи у чињеници да се у процесу поправке користе само природни материјали који неће довести до нарави и људи. Заузврат, одлука о боји може бити било која, али популарна су углавном пастели и врло њежни тонови.

Стил еко има на умупрерада простора искључиво природним материјалима

Могу се повољно комбиновати са тамносмеђом или тамноцрвеном. Главно је да су све нијансе што ближе природним. У гламурозном злату или, на примјер, црвеној нијанси, овај дизајн је врло риједак.

За стил еко карактеристики:

 • Декорација у дрвеном или цветном оквиру;
 • Минимализам у смислу боја;
 • прецизне линије;
 • Одсуство сувише живих акцента или декор.

У међувремену, из таквог наизглед непретенциозног дизајна можете постићи потпуну удобност, која ће буквално распрснути све просторије. То ће бити врло једноставно, али у исто вријеме, то је топло и лијепо. Штавише, због своје разноврсности, еко стил ће дуго остати на врхунцу моде.

Реновирање у дневној соби у модерном стилу

Дизајн хале у жељеном стилу не траје превише времена. На крају, купац добија измењени дизајн ентеријера. У калеидоскопу различитих осећања могу постојати сумња, радост и чак разочарење. Али да би се избегла таква конфузија, идеја се мора узети од самог почетка. И прва ствар коју треба урадити - је да прикаже дизајнера његове оригиналне идеје. Боље је поднети захтев у структурираном облику, на пример, пошто сте их претходно написали на папиру.

Пре него, что следва ремонтни работи, проектот на просторите треба да се разгледуваат

.

Ово је посебно тачно ако би на крају било пожељнопогледајте собу у мешовитом стилу. У овом процесу, има толико много замки које морате од самог почетка оштро да слушате!

Зато је за одлазак на састанак са извођачем потребно:

 • Имати приближан план рада у мојој глави;
 • Изаберите шему боја;
 • Приближно израчунати буџет;
 • Снимите или запамтите посебне жеље.

Који су стилови дневног боравка (видео)

Рустикални или Оскар, Чикаго или стил дворца ... чине дневни боравак неће представљати никакве посебне тешкоће. На уредној основи, биће теже прво дефинисати концепт, изнијети идеју и примијенити је у пракси. Па, ако је специјалиста у близини, он је спреман у сваком тренутку да исправи све грешке. Са њим ће и најлуђа идеја бити узалудна!

Дизајн дневне собе у мароканском стилу (унутрашња фотографија)

)