Бушилица за траву - од најјефтиније до најскупље

Неправилан травњак мора бити равномерно подрезан и негован. Косилица је уобичајена вртна техника, која је практично за сваког вртлара. Али овдебушилица за травује права реткост, а многи чак ни не погађају њено постојање, и раде све својим рукама. Међутим, овај уређај не само да олакшава рад, већ пружа и равномерну дистрибуцију семена по локацији. Сваки дацхсхундер сања о стварању травњака без празнина и мјеста са неравном травом, па закључује да је потребно купити сејалицу за травњак.

Ради свег одређивања, али ево како то постићи, а ако будемо конкретнији, како онда исправно изабрати ову вртну технику?Све сејалице се разликују по својим карактеристикама:

1. Изглед.

2. Димензије.

3. Принцип рада.

4. Трошкови.

Размотрите све врсте сијачица, почевши од најјефтинијег модела.

Ручне косилице

Потребни су за сијање на малим парцелама или за обнову већ постојећег травњака. Ове конструкције се састоје од: резервоара за семе, уређаја за храњење и прскалице. Управљање се обавља ручно, а транспорт модела потпуно пада на ваша рамена.

Ако је територија прилично мала, а нема довољно материјалних ресурса за куповину скупих бушилица, онда морате купити ручно израђени уређај веће величине. Ова техника је опремљена контејнером који има више простора, носи га властитим рукамавеома тешко У опреми се налази специјална колица на точковима.

Обратите пажњу!Пре него што купите сејалицу за травњак, јасно замислите подручје травњака и количину семена за њега.

Најјефтинији уређаји само расипају сјемење, али се не закопавају, па се након рада бушилице тло изводи ваљком који поравнава травњак. Током зимске сезоне сол се шири на травњаку бушилицом како не би клизила дуж путева. Што је већа територија, то боље и квалитетније је потребно купити вртну технику.

Сејалице за механизовани тип травњака

Ако пуните више од 15 кг семена, врло је тешко ручно транспортовати уређај, тако да се користе механичке бушилице. Опремљени су мотором који ради на бензин или струју. Али у овом случају њихов трошак је много више мануелних типова. Опремљени су: уређајем који генерише карактеристични сигнал када се резервоар за семе заврши; уређај који регулише интензитет сетве; регулатор емисије семена. Такође можете купити сејалицу за приколицу за траву. Али они се користе у парковима, а не у својим подручјима. Све је то због обима модела, огромних трошкова и потребе за технологијом трактора.

Може се рећи да су јефтине сејалице за травњаке ручни типови, након чега су већ механизовани. Међу њима ћете моћи одабрати одговарајући модел за себе, са свим потребним карактеристикама.