Будлеи за врт - фотографски примјери, значајке садње и његе на отвореном

Будлеи се односи на цвјетање грмља. Период цветања у овом грму од пролећа до јесени. Цвеће Буддхе Ја представљам светли грозд, мале цветове најразличитијих боја са меденом аромом.

Буде дивљих свиња нису само бијеле, већ и различите свјетлосне нијансе, као и богате боје, у распону од малине до боје јоргована, укључујући наранчасти тон.
)


Одрастао грм у топлим крајевима може нарасти до 3 м. У хладној климатској зони не прелази 1-2 м. Будлеиа расте у облику грмља са расједном круном.

Дизајнери пејзажа су волели овај грм, цијенили су своје квалитете, као што су дуга раздобља цвјетања, разне боје и облици. Обично се ова биљка засади као један грм, или заједно са четинарским биљкама, стварајући оригиналну композицију.

Врсте Буда

Будлеи је разноликост сорти које се веома разликују не само по величини и облику грмља, већ иу разноврсности палете боја пупова, као иу периоду цветања.

Најчешћи тип фото бума, који се може наћи у каталозима пејзажног дизајна, је предвиђен за умерено климатску зону. Ова сорта је следећих типова:

 • Брзо расте, широк лишћарски грм, достиже 2 м. Са белим пупољцима у облику пирамиде.
 • Роси грм са богатом аромомдостиже 3 м., цветају велики пупољци љубичасте боје.
 • Ниски грм који не прелази 1,5 м. Са светло ружичастим и бледо-љубичастим цветовима.
 • Ниски, обимни грм који не прелази 30 цм, са малим цветовима.

слетање

Ширење Буддхе са сјеменкама и рибизом. Теже је узгајати грм из сјеменки, па је зато оптималан начин да се пупољци засади резницама.

Садња грмља је најбоља на отвореном и сунчаном подручју, пожељно заштићеном од ветра, јер су младице веома крхке.

Пре садње садница, земљиште треба оплодити стајњаком или посебним ђубривом.

Слетање предворја врши се узимајући у обзир чињеницу да се између грмља мора налазити удаљеност од 2 м. Унапријед је ископана рупа 40к40 цм

Прво, у јами, дренажа на врху помеша мешавину земље са компостом и тек тада засади саднице и заспи са земљом.

После садње, земљиште се мора орати, биљке су поларне

Како се бринути за украсни грм

Будлеи-ово слијетање, чија брига није компликована, привлачи пажњу многих вртлара. Главно правило бриге за ову биљку је да га редовно секу, залије и храни. Једина потешкоћа је да зимски бум мора покрити све.

У првој години обрезивање се врши у марту. У процесу исецања из здраве грање одсеца се половина бекства, а старе гране се потпуно уклањају. Онда сваке годинеу пролеће су одсечене само главне гране.

Брига о броду на отвореном укључује ђубрење, које се проводи сваког прољећа са азотним ђубривима, док се у љетним временима гриње гноју калијем и фосфором.

Посебна брига за клатно припада врућини, чињеница је да је за грмље потребно залијевање, али не толерира преплављивање, па је оптимална опција распршивање у вечерњим сатима.


 • Укрцавање за цвјетне кревете - фото преглед лијепих и модерних варијанти

 • Цеви гума - 54 фотографије најбољих идеја за дизајн цвећа у земљи

 • Бело цвеће у башти: опис, наслов и фотографија идеје прелепог дизајна

У зими, вулкани захтевају суво склониште од осушеног лишћа, одозго грм треба да затвори оквир од метала или дрвета.

Пејзажни дизајн

Дизајнери пејзажа често користе самогласнике да попуне празне просторе у врту или створе оригинални пејзаж у башти. Усамљена садња украсног грмља у комбинацији са травњаком изгледа прилично спектакуларно. Такође, Буда ће савршено украсити композицију грмља ружа.

Прекрасна шетња са оградом из освете. Необично елегантан цветни аранжман изгледа као да се ова бујна биљка користи у позадини.

Осим тога, можете створити прекрасан ансамбл засађених монолита различитих врста, који ће се значајно разликовати, по величини грма, и боји. Пошто постоје минијатурна чудовишта, тријем куће се може украсити цветањемгрнчарски грм.

Будлеи је погодан за уређење окућнице. Прелепе и мирисне цветове ове биљке стварају пријатну и изузетно пријатну атмосферу на локацији.


 • Вишегодишње цвеће за лето, које цветају цело лето (75 фотографија)

 • Прекрасан травњак: фотографија идеје о савршеном дизајну травњака властитим рукама

 • Како засадити боровину - једноставан водич за вртлара, уз примјере фотографија и тајне

Фотографија популарних типова штандова у земљи и врту


 • Копље за украшавање територије - фотографија трендовских трендова за почетнике вртлара

 • Туиа: слијетање и брига. Слика идеје прелепог дизајна у сеоској кући

 • Стонес Цолумн - Водич за почетнике вртова (55 фото идеја)