Брусни зидови након китања

Завршна фаза завршних радова након гитовања је брушење зидова. Квалитет рада зависиће од изгледа зидова након бојења или лепљења тапета. Неправедни руковаоци понекад превиђају процес брушења површине, објашњавајући да то није обавезна акција. Да ли је увек потребно полирати површину зида након кита?

Зашто брусити зидове

Ако се за вријеме завршних радова у дневном боравку претпоставља бојање зидова или лијепљење тапета, онда је брушење површине обавезно. Изузетак може бити:

  • Зидови у остави или остави, где је неполирана површина скривена од очију и не уништава општи изглед просторије;
  • Савршена површина зидова без прскања кита и развода од лопатице коју је припремио искусни чаробњак. И само, ако се на тим зидовима претпоставља лепљење дебелих тапета (винил, флизелинови).

Полирана површина испод тапета осигурава прецизно пристајање платна. Осим тога, у процесу лијепљења позадина се не савија, али им рубови не заостају иза зида.

Зидови под сликарством подвргавају се темељном брушењу сваког слоја, чак и ако изгледају савршено глатко. Ако позадина може сакрити мале недостатке, боја ће их само нагласити. Чак и на неким местима, на први поглед, могу се појавити невидљиве неједнакости. Потребно је врло темељито брушење површина зидова под сјајном бојом. Откривање свих дефеката на површини може бити усмеренобочни сноп светлости. Неједнакости на зиду баце сенку.

Алати и материјали за полирање зидова

Као и сви грађевински радови, брусни зидови захтијевају употребу одређених алата. За велике количине рада користе се електричне машине за брушење.У кућном поправку је препоручљиво ручно полирати зидове.То је због високе цене машина за брушење, лошег квалитета брушења и немогућности руковања тешко доступним местима. Ручна метода вам омогућава да постигнете боље резултате, иако је то радно интензивније.

шипка за брушење

За ручни рад помоћу брушене шипке са причвршћивачима. Као абразивни материјал, шипка или решетка је причвршћена на шипку. Свако користи оно што воли више:

  • Због своје перфориране структуре, абразивна мрежа се не праши. Мале честице се пробијају кроз ћелије мреже, остављајући радну површину чистом. Због тога га треба замијенити у раду мање од брусног папира;
  • Предност брусног папира је само по нижој цијени у односу на мрежу. Али због чињенице да се брзо зачепљује прашином, папир се мора чешће мењати. Осим тога, заглављен у папирним комадима кита може изгребати третирану површину. За грубо брушење почетног слоја користи се крупозрнати папир (П60 - П80), а завршни слој се обрађује ситнозрнатим папиром (П100).

Заштита од прашине

Брусни радови су веома прашни и захтијевају пажљиву припремусоба Али пре свега, треба да водите рачуна о индивидуалним лековима. Избегавајте добијање прашине у респираторном тракту што ће вам помоћи у раду респиратора. Да бисте заштитили очи, носите заштитне наочаре.

Обрађена прашина је врло плитка и може продријети у најмање пукотине. Ако је у кући намештај, он мора бити упакован у филм и запечаћен лепљивом траком. Сви пластични прозори и отворени отвори врата су такође потпуно покривени филмом. У присуству врата у соби затворите их, а све пукотине покривене влажним крпама.

За постизање мање прашине из млинца могуће је прикључити усисивач на њега. Да бисте то урадили, користите издужено ребрасто црево.

Брушење зидова без прашине. Брзо и квалитетно. Видео

процес брушења

Без обзира на методу брушења, увијек израђена површина је освијетљена са стране да би се откриле неједнакости. Почеће да ради само потпуно сув слој кита. Прво, исполирајте целу површину зидова и плафона, а затим унутрашње и спољашње углове.

За грубу површинску обраду брусилицом, ставите на њу број 60-80, а за завршну завршну обраду користи се број решетке 100. Брушење се врши кружним покретима на цијелом подручју зидова и стропа. У тешко доступним мјестима обрада се обавља ручно.

Приликом ручне брушења зидова лопатицом се режу велике брежуљке. Ако се на зиду случајно нађе депресија, она се премазује китом и оставља да се осуши. Поред барапричврстите абразивни материјал и кружни покрети почињу да се бришу из горњег угла читаве површине. Брушење се врши на малим површинама осветљеним уређајем за осветљење.

Брушење углова и комплексних површина

Након брушења главне површине, кутови просторије и других сложених подручја почињу да се обрађују. На тим мјестима, брусна шипка може покварити кит. У те сврхе наносите специјалну спужву са угловима рамена. Као алтернативу спужви можете користити фино зрнати брусни папир, пресавијен у крпе.

Када се заврши брушење зидова након кита, површина се прегледава на недостатке и чисти све смеће.