Брончани сцонцес (28 слика): бронзане зидне лампе у старинском стилу у облику свијећа

Важни елементи дизајна било које врсте просторија нису само избор зидних и подних облога. Од избора расветних уређаја зависи и од будуће удобности и привлачног изгледа унутрашњег простора.

Лустери, сцонцес, подне лампе могу открити креативну идеју, стил собе, пренијети поруку девелопера. Управо из осветљења утиче и изглед собе и њена перцепција гостију и живота.Брончане сцонце ће помоћи да се поново створи атмосфера романтичне ере, лако ће употпунити ретро стил, украсити присуство сеоске куће, ресторана, музеја, галерије, створити осјећај прошлих епоха.

\ т

Брончани сцонцес се односи на истинска уметничка дела. Њихов шарм и естетска елеганција привлаче пажњу, фасцинирају изглед. Због тога се на уређаје за осветљење уклапају просторије - и комерцијалне и стамбене.

Због патетичног дизајна лампе од легуре бакра и калаја, унутрашњост са својим учешћем изгледа веома чврсто. Величанствени сцонци наглашавају изузетан укус власника, његов статус и положај у друштву.


Сцонцес су мале зидне лампе које шаљу мале зраке свјетлости од њих горе и доље. Често су ова светла постављена поред кревета, тако да могу да читају своју омиљену књигу пре спавања, без ометања остатка породице.

Домособина грудњака - осветљење одређеног простора собе. Лампе овог типа су лепо дизајниране, имају солидан дизајн, радикално мењају дизајн, чинећи чак и најтамнију и неудобнију собу топлом и удобном за живот.

Осим главне намјене, брончане сцонце су изворни елемент декорације, тако да за промјену интеријера у непризнавање није потребно вршити поправак или репозиционирање намјештаја. Довољно је објесити невјеројатну љепоту сцонцес од метала.


Тамне металне светиљке стварају посебну атмосферу, испуњавају собу мирним, меким светлом, даје интимност. Захваљујући бронзаним сцонцама можете успешно нагласити стил собе, додати нагласак, открити идеју оригиналног дизајна.

Појавивши се пре неколико векова, бронзане скеле још нису изгубиле своју важност. Античка бронза не излази из моде, у сваком тренутку изгледа свеже и оригинално.

Треба напоменути да је популарност бронзе у савременом свијету посљедица чињенице да она дуго задржава лијеп изглед који није оксидиран, много изгледа.

У посебној бризи, такви уређаји не морају, потребно их је с времена на време обрисати од меке тканине и тако очистити прашину.Брончани сцонци савршено се комбинују са готово свим варијацијама боја зидова и подова, што им омогућава да изгледају добро у сваком ентеријеру.

сорти

Сцонцес из бронзаног доба упадне су у своју разноликост. Због сетаразне декорације увелико мијењају њихов изглед. Неки истичу анђеоске фигурице, друге - стаклене уметке, кристалне елементе и кристале.Зидна светла са кристалном декорацијом стварају јединствене трепере светлости. Такав крајолик никада не застарева, а њихов луксузни, чак можете рећи, патетичан изглед повезује се са античким производима.

Зидне лампе у облику свећа заслужују посебну пажњу. Бра-цандле - ово је класичан производ, истиче се у прошлости читавих дворских дворана. У овом тренутку, они такође нису изгубили свој значај. Чаробни таласи светлости, урођени у свећњаке, стварају умирујућу, опуштајућу и романтичну атмосферу. Бра-свијећњаци су често украшени елегантним привјесцима и кристалом.
Да бисте максимално повећали трансформацију просторије и учинили је необичном, морате одабрати бронзане зидне лампе у класичном стилу, које су веома популарне код купаца. Такви сцонци лако стварају респектабилан дизајн и чине атмосферу у соби веома удобном.

Место у унутрашњости

Већина идејних решења која укључују употребу бронзаних сцена односе се на класични или антички стил. Идеално, ове лампе висе у дневној соби, трпезарији или у великој спаваћој соби.

У правилу, бронзане сцонце су прилично тешке и гломазне, тако да стварају слику у унутрашњостилуксуз и помп. Брончане посуде изгледају сјајно у позадини других предмета ентеријера, намештаја и текстила.

Велики простори са кристално декоративним детаљима погодни су за пространу собу. У ходнику, на пример, рационално је обесити лампу са једним малим мехом и ланцем.

Модерни стил може украсити и бронзани производ. На пример, за модернистички стил, модерни произвођачи нуде широк избор зидних лампи од бронзе, које ће дефинитивно постати централни елемент просторије. Такви производи ће продужити задовољство власника племства.


Античка бронза за станове није баш погодна. Биће боље у домовима за одмор, позориштима, музејима, хотелима, концертним дворанама или у тематским кафићима и ресторанима. Брончани сцонцеси су својеврсна полет, подсјетник на антику, увијек стварају угодну атмосферу, привлаче пажњу.

Како бринути?

Сваки луксузни предмет пре или касније губи свој величанствени изглед, а бронза није изузетак, поготово ако се остави без одговарајуће бриге. Рељефне површине се могу прекрити слојем прашине, чак и рђе, избледити, изгубити сјај.

За превазилажење ових проблема помоћи ће специјалне хемикалије, као и популарне методе његе. Избор зависи од финансијских могућности и личних преференција власника оригиналних производа.


Бронза се може очистити четком за тврде чекиње. Као детерџент, смеша праха и амонијака ће се уклопитиалкохол по једној кашици пунила једном кашиком течности.

Такође, бронза ће очистити остатак јастога или било који бунар. Уклањање загађивача треба да се врши истом тврдом четком. Након неразумијевања, потребно је темељно испрати лампу водом, тако да на њој нема трагова укуса.


Ако на металним деловима краста постоји хрђа (то може бити последица повећане влажности у просторији), махунарке ће се вратити да помогну. Зрно треба кувати, гњечити и масирати масу помоћу скеле и пустити да се протеже 2-3 сата, након чега је потребно испрати дикобраз врућом водом и темељито га утрљати сухом крпом.

Ако је бронза изгубила боју и сјај, свињска маст би помогла. Потребно је полирати металне елементе, а сцонце ће засјати као нове. Да би се такве манипулације поновиле потребно је најмање једном у једном или два мјесеца и не проћи поступак чишћења, јер у противном изглед лампе може неповратно да се поквари.

Како очистити бронзану галантерију у следећем видеу.