Бонсаи врт, Фок Бонсаи

Бонсаи врт се појавио у Кини. Ова уметност подразумева култивацију правих минијатурних стабала. Прво помињање бонсаија огледа се пре две хиљаде година. После извесног времена, Јапан је одлучио да узме ову уметност и савршено су их савладали.

Препоруке за стварање бонсаија

Фок Бонсаи је стекао огромну популарност међу цвјећарима и вртларима. Препоручује се узгој код куће, јер је ово минијатурно дрво потпуно непретенциозно. Али у савременој класичној уметности Јапана, бонсаи из фикуса није популаран.

Стабло може бити створено из различитих биљака. Али посебно за култивацију стане досадан фикус и Бењамин. Развијају се веома брзо, тако да можете добити готова стабла буквално за неколико година.

Популарност Фикуса је јасна: они готово да нису типични за мир у зимском периоду, без проблема преживе у свакој соби. Међутим, за бољи развој, боље је да их узгајате у башти.

Бонсаи из фикуса мора се пресадити једном годишње. Ако је почео да пада на круну, разлог лежи у лошем осветљењу или оштрим температурним колебањима. Ова биљка се брзо развија на температури од +17 степени. У зимској сезони, фикус се поставља поред апарата за гријање, а љети се стављају на свјежи зрак.

Бонсаи је умањена копија правог стабла, али исто тако треба и резати, формирајући тако круну. Растујте биљку у посебномлонац, чија дубина не би требало да буде велика, али подручје треба изабрати што је више могуће. Дно резервоара је прекривено песком, који служи као дренажа. После слоја земље, дрвеће пажљиво исеца коренов систем и ставља га у лонац. Тло за садњу не би требало да буде тешко.

Хов то гров а бонсаи трее фром фицус

Неопходно је поделити неколико грана биљке и инкубирати их у води, а затим ставити у равну запремину једна поред друге, колико је то могуће, коријенски систем мора бити испреплетан. Након јачања, корени почињу да ноктију. Да би гране расле, потребно је остругати кожу на мјестима њихове повезаности и спојити жицу.

Обратите пажњу!Жица мора бити промењена тако да не расте са постројењем. Свако ко обликује круну зависи од ваше жеље, јер је биљка веома еластична и лако се савија. Будите стрпљиви и не радите превише радикално, јер се бубрези могу пробудити и дати ће мале бочне избојке.

Како бринути о бонсаију дрвета из фикуса

Приликом наводњавања, пазите да вода одмах оде на земљу, не би требала стагнирати. Тло би требало повремено да се проспе, бонсаи треба прскање водом.

Неколико пута недељно у пролеће биљка треба редовно хранити. Бонсаи треба трансплантирати једном сваке две године. Током ове процедуре, лишће може пасти у фикус, али не брините, након неколико седмица они ће вас опет учинити задовољнима својим зелењима.

Бонсаи фикуса, као и друга мини-стабла, не воли прехладе, пропух и оштре температурне флуктуације.

Слиједите све препоруке за узгој лисица бонсаија, и можете уживати у његовој љепоти већ дуги низ година.