Богат и квалитетан усјев у стакленику

Да бисте добили богату жетву, прво морате успоставити поуздан и квалитетан дизајнерски дизајн стаклене баште. и како да је исправно прикупимо.

Како повећати принос у стакленику

Ако слушате најновије препоруке геронтолога, они вјерују да је, да људско тијело не буде довољно старо да сваки дан уклони све токсине, потребно је појести најмање 600 грама сировог поврћа дневно. У љето-јесенском периоду, конзумирање поврћа прилично се уклапа у норму. Да би се испуниле ове препоруке, потребно је да поврће повећа период плодности. То је могуће остварити узгојем поврћа у стакленику. Неопходно је показати све тајне разумијевања процеса како би се скупила богата жетва у стакленику.

У стакленику сваки вртлар расте своју омиљену биљку и његује наду за висок принос. Висок принос је обезбеђен низом акција које су релевантне за сезонски период. За јесенско-зимски период, повећање жетве у стакленику ће помоћи да се одржи дезинфекција и ђубрење земљишта у стакленику. Добро је садити око 3-4 недеље пре почетка хладних сидерата на креветима, а када се први пут охлади, ископајте их тако да све хранљиве материје остану у земљишту.

Када падне снијег, морате га бацити на кревете у стакленику.

Када узгајамо биљке у стакленику, обраћамо пажњу на режим наводњавања. Свака врста поврћазахтева поштовање режима и процента влаге

У јесен пажљиво размишљамо и цртамо на листовима папира правокутнике на којима су поломљени кревети у стакленику и потпишемо их како би знали тачно гдје и која биљка ће бити засађена, узимајући у обзир обезбјеђивање најповољнијих услова за култивисане културе. Ово је неопходно за увођење јесењих ђубрива, јер у различитим културама постоји различита потражња за минералним елементима.

Прољетно-љетни период почиње одабиром таквог садног сјемена које може расти у различитим периодима прољетне и љетње сезоне, без предрасуда према приносу. На пример, једење салата које су неутралне у односу на трајање дана значи да се могу узгајати у било које доба, а постоје и биљке које захтевају дуг дан. Обратите пажњу и на температурни режим.

Плодорења и правилан избор биљака за заједничку култивацију су кључ за будућу жетву, односно морамо обратити пажњу на претходнике који су одрастали на ово и сусједе с којима желимо засадити биљке, јер ће компетентно постављање биљака помоћи да се повећа жетва. Прије садње усјева, пре-лаи, у складу с упутама и потребама биљака, намијењен за гнојиво у прољеће. У периоду раста неопходна је исхрана микроелемената култивисаних усева, што одговара њиховом вегетативном стању.

Да би се добила добра жетва, користимо одговарајуће методе формирања - пасинкивацију, слепило грмља, редукцију бочних изданака, затезање итд. Додјите са поврћемМноге зачинске биљке, јер се њихова есенцијална уља одбијају од штеточина, могу се користити и хемијским методама заштите жетве.

Основни критерији за повећање приноса:

 • Добра припрема тла у јесенско-зимском периоду;
 • Избор одговарајућег семена;
 • Примјена плодореда;
 • Обрачунавање одговарајуће близине биљака;
 • Придржавање режима наводњавања;
 • Правовремена оплодња биљака;
 • формирање биљака;
 • Заштита биљака од штеточина.

Лети се препоручује проветравање стаклене баште, смањење температуре и повећање влажности. Такође, бурета, инсталирана у стакленику, у којој су коприва или други зелени корови поплављени водом, значајно ће повећати жетву. При ферментацији, такав капацитет повећава количину угљен-диоксида у стакленику и доприноси повећању приноса.

Одлична берба стакленика сама по себи

Узгој у стакленику може имати било које биљке које само душа жели, чак и егзотичне, ако постоји жудња за њиховом култивацијом. Да бисте добили леп усев у стакленику, морате обратити пажњу на нијансе.

Правовремена оплодња ће повећати принос биљака у стакленику

препорука:

 • Избор семена препорученог само за стакленике;
 • Селекцију сјемена треба зауставити на сортама високог раста и хибридима са дугим временом зрења, називају се и индетерминанти, који отежавају мраз;
 • Прије садње садница главних биљака, у стакленику можете засадити зеленило које се побољшаваструктура тла и неће утицати на будућу бербу следећих засада;
 • Примена додатних мера за опрашивање биљака у стакленику - у ту сврху је могуће користити специјалне препарате или тапкање штапом на траку;
 • Уз помоћ вентилације, створити температуру не вишу од 25-28 ° Ц и влажност не више од 75%, јер прецењени параметри утичу на број и квалитет јајника;
 • Правовремено спровођење формирања биљака;
 • Спровођење правовремене превенције биљних болести одговарајућим лијековима.

Узгој свих врста биљака у стакленику, употребом потребних техника, може значајно повећати приносе и добити изванредне и невјеројатно корисне с одличним окусом биља, поврћа и других култура.

Како добити рану жетву у стакленику

Циљ вртларке је увек био и биће - добија се рана и обилна жетва. И овај циљ се лако може реализовати стаклеником од поликарбоната или пластеника. Жетвени стакленик може бити зими (зима), а онда га можете узгајати у години жетве може бити цијеле године. У таквим пластеницима често се користи хидропоника, односно метода узгоја биљака на вештачком земљишту. Стакленик је одличан, али, како кажу, није лоше за себе, јер да бисте добили добру рану жетву, морате имати знање.

Реализуваат ранната берба на зелениот, зелен и други усеви со правилна употреба на стакленички

.

Наиме:

 • Агротехнички пријеми;
 • Квалитативни изборсјеменке и саднице;
 • Правилно мешање биљака.

Да би се добила рана жетва, могу се применити следеће методе: садња и узгој трајница, узгој биљака са кратким вегетативним периодом, садња раних сорти.

Правилна жетва у стакленику

У поликарбонатним стакленицима, биљке се узгајају прилично дуго и током периода који могу да се беру. Постоји општи приступ одређивању времена жетве.

Приликом куповине семена, увек обратите пажњу на опис почетка техничке и биолошке зрелости сорти биљака.

Биолошка зрелост биљке је када прелази у фазу репродукције, на пример, већ узгојено и зрело семе. Код неких биљака, техничка и биолошка зрелост се подударају, као што су лубеница, диња и друге.

Најкориснији и укуснији усев се добија у фази његове економске зрелости, управо у овом тренутку, и жетве у стакленику

Технична зрелост на усев разделена на:

 • преносив;
 • жетва;
 • потрошач;
 • Пословање.

Приликом одабира и куповине семена, увек обратите пажњу на опис зонирања сорте, кореспонденцију сорте са методама култивације у стакленику, време садње садница и искрцавање у земљишту и зрелост жетве.

Харвест греенхоусе (видео)

Усклађеност са горе наведеним саветима помоћи ће вам да добијете богату жетву у стакленику, што ће сигурно задовољити власника, штавише, омогућитиискусити осећај поноса за ништа осим времена и рада.

Примери жетве у стакленику (фото)

)