Боје затезних плафона (113 фотографија): варијације боја у ентеријеру, избор боја, гама боја и палета производа, плави строп у стану

Свака соба у стану или кући носи одређено функционално оптерећење. Стога ће естетски дизајн било којег од њих створити удобност, модерност, елеганцију.

Стретцх стропови ће нагласити статус цијеле зграде, придонијети његовој атрактивности и јединствености.


Карактеристике

Плафон, као и свака друга површина, захтева пажљиву припрему пре завршних радова. Материјали су често презахтјевни за квалитет спљоштеног подручја и захтијевају одређени однос са његовим темељима.

Једна од карактеристика тензионог плафона је недостатак тако дугог и савјесног процеса. Не уклапа се директно на плафон, већ се налази на одређеној удаљености од њега.


Инсталација таквих премаза је много бржа од обичне жбуке или сухозида. Платно је добро комбиновано са различитим уређајима за осветљење, а њихова инсталација је једноставна.Велики избор модела пружа довољно могућности за машту дизајнера при креирању ентеријера. Ова врста стропа савршено се комбинира са разноврсним украсима, што такође омогућава да соба буде уређена јединствено.

Њихове техничке карактеристике су опсежне:

 • јачина;
 • трајност;
 • безбедност животне средине;
 • отпорност на влагу;
 • отпорност на механичке деформације;
 • отпорност на пожар;
 • све врсте боја;
 • Лакоћа његе премаза.


Растезљива тканина вам омогућава да направите и једноставни плафон и сложени дизајн. Чишћење техничког смећа траје доста времена, јер је његова количина минимална.


Типови и обрасци

Различити типови затезних плафона зависе од различитих карактеристика. То је материјал, боја, текстура, дизајн и монтажни систем. На текстури поклопца постоје типови као што су сјајни, тканина, прозирни, мат, бисер (металик).

Сировина за сјајне затезне плафоне је ПВЦ фолија. Ово вам омогућава да направите ефекат огледала, израженије у тамној боји.

За ову врсту морате узети у обзир подручје: што је више, то је лакша потреба.У фази појављивања, сјајни строп се сматрао луксузом, а данас је један од оригиналних начина уређења ентеријера. Свако може инсталирати овај дизајн у свом дому.

Способност рефлексије сјаја повећава простор, чинећи га вишим и пространијим. Поред тога, овај материјал је добро осветљен. Са малим бројем прикључака, осветљење просторије ће бити више. И, што је још важније, сјајна текстура је знак модерног стила. Сјај - не само запањујућа рефлектујућа површина, отпорност на топлину и отпорност на ултраљубичасте зраке, јединствен изглед и трајност, чистоћа околине, сигурност и велики избор нијанси боја.

Упркос овим предностима, не би требало да престанете да бирате овупокрити ако је:

 • не одговара стилистици просторије;
 • има приватно одбацивање сјаја.


глосси

Овај напонски плафон може бити различитог облика и боје. На њему је могуће штампање фотографија. Ово је невероватан материјал за вишеслојне дизајне са комбинацијом неколико боја.из тканине

Ови растезљиви стропови су по праву сматрани еколошки најприхватљивијим међу аналогима. Њихова почетна употреба су медицинске институције. Сада су инсталирани иу стамбеним насељима. Овај материјал плафону даје савршено равну површину са осећајем баршуна. Не упија влагу, не подржава горење, не гори.

Платно је хладно завршено. Једна од карактеристика - отварање плафона се врши директно на објекту његове инсталације.

Текстура материјала омогућава вишеструко бојење. Сматра се да су условно бешавне због максималне ширине тканине. Истина, скала боја има ограничење - белу и неколико пастелних нијанси. Скромност палете је компензована фотографским штампањем. Погодније за уградњу расвете кабинета, што ствара ефекат распршене расвете.матте

Класични љубитељи ће пронаћи тканине за податке које личе на обичне боје. Чистоћа и свежина матираних плафона чини их релевантним за употребу на јавним местима. За њихову производњу се користи ПВЦ фолија или термоскупиви материјал. Он је неопходанако преклапање панела има велику разлику. Успешно прикрива разређивање електричних жица. Не пуцајте када се куца скупља.

Трајност и приступачна цијена - једна од његових предности. Јединственост се постиже наношењем на њу фотографских слика.транслуцент

Материјал плафона је ПВЦ фолија. Овај материјал има разноврсну транспарентност и разноликост боја и нијанси. Инсталирано освјетљење је јасно видљиво, јер строп пролази свјетлост. Ефекат дубине ствара поглед на прозор или прозирни кров. Игра светлости даје јединственост ентеријера.

Овај тип комбинује практичност материјала и луксуз резултата. Такви производи ће бити прикладни у хотелима, салонима лепоте, ресторанима. Било би лепо имати полутранспарентни плафон са неколико нивоа, где је разноликост боја и облика органски испреплетена. Велика потражња за плафоном ствара јединствену слику звезданог неба.седеф

Материјал је богат извор дизајнерске фантазије. Једина текстура која ствара ефекат свиле, дат ће просторији префињеност, индивидуалност, оригиналност. Они имају малу способност рефлексије, али су фасцинирани сјајем који визуелно шири простор.

Ово платно захтева детаљан избор ентеријера. Шарена палета је позната, али изгледа много елегантније и аристократски вишебојни сјај. Дебљина, тежина и густина филма ограничавају његову примену. Његова снага је великаплус, али не и мање негативне дебеле и уочљиве шавове. Дакле, овај тип се односи само на степенасте структуре.Савремени напонски плафон је светао елемент у унутрашњости просторије. Њихови облици су различити и различити. Класик жанра са својом свестраношћу је раван плафон. Дизајн је данас превазишао овај облик, дајући предност свим врстама прелаза на стропу, извршавајући најфасцинантније фантазије.

Палета боја

Концепт боје није ограничен на одређену боју за сликање објеката. Различите нијансе се перципирају другачије, носе значењско значење и стварају различите асоцијације. Од правилно одабране скале боја овиси емоционална равнотежа и мирна атмосфера у соби.

Фактори које треба узети у обзир при одабиру боје:

 • величина просторије - површина и висина;
 • именовање собе;
 • текстура примењеног материјала;
 • је инсталиран систем осветљења;
 • подна облога - боја;
 • регистрација боја зидова - цртање, тон, бојење тапета;
 • стил дизајна просторије;
 • дизајн и схема боја.Постоји више од две стотине различитих нијанси. У специјализованим продавницама и дизајнерским радионицама можете видети специјалну палету која је потребна за оријентацију у тако обојеном циклусу.

Бела је најраширенија природа. Одлична повезаност са таквимконцепте као што су чистоћа, светлост, простор. Он додаје повјерење и сигурност на јасан дан. Због природне белине, границе простора се визуелно шире.

Међутим, треба имати у виду невољкост бијеле боје у исто вријеме на стропу и зидовима. У најмању руку, то ће изгледати неприродно.

Ова боја се користи као основа за уређај другог нивоа, који ће бити основа за тамнију нијансу.Црна боја - даје вам неограничену слободу маште. Колиер ноћи и мистерије има одличну рефлексивну својину. Пожељно је користити у пространим собама с високим строповима и свијетлим намјештајем. Овде је аристократска природа власника куће.


Зелени тон је симбол пробуђене природе. То ће донети удобност и удобност. Зелене нијансе благотворно утичу на психу садашњости.Небеско плаво даје соби природност и осјећај лакоће.


Црвена, најтоплија боја. Плафон ове нијансе најчешће се користи у забавним објектима.


Жута боја са свим нијансама ће дати соби атмосферу расположења и оптимизма.

Беж боје - то су нијансе природе: дрвеће и песак. Боја боје је органски комбинована са практично било којим ентеријером, стварајући стање мира и тишине.Сива боја - знак стабилности и хармоније. Стога се већина њих може видјети уканцеларије просперитетних компанија, корпорација. Из ове боје можете направити лемљене куполе у ​​облику плафона.Шарене дизајне треба одабрати према стилу ентеријера. Можда ћете наћи плави, шампањац, крем, бордо или узорак материјала. Често се користи тензор од чоколаде, лила, злата и сребра.Правила комбинација

Појам праве комбинације боја заправо не постоји. Постоји добра комбинација и није баш успешна. Да би комбинација боја била креирана квалитативно и повољно, потребно је да користите низ комбинација боја. Приближавајући се овом питању са научног становишта, видимо да су све боје подељене у три подгрупе:

 • басиц;
 • компоненте;
 • мешано.Главне боје су црвена, жута и плава. Из ове основе, практично све различите боје.

Компоненте боја укључују резултујуће варијанте повезивања главних боја. Има боје попут наранџасте, зелене и љубичасте. Комбинација главних и конститутивних боја чине мешовите боје. Све заједно постоји гама боја. Нове нијансе створене интеракцијом са свим бојама.Једно-напонски плафони - феномен често. Све популарније добијају двослојна, трослојна и вишебојна платна. Експериментишите са текстурама материјала и шемом боја.

Не заборавите одвојено на ниво истезањаузети производ. Ово утиче на компатибилност плафонских сучеља.Двобојне боје могу успешно да замене структуре два нивоа. Погодне су за собе са ниским строповима. Одвајање боје од стропа служи као зонирање просторије. Да бисте визуелно проширили просторију, користите обојене траке, постављајући их дуж уздужног водича. Унакрсно цртање је у стању да прошири простор.

За двобојне стропове се упорабљајо правила за комбиниране боје:

 • чине црвене, беле, плаве, црне нијансе хармоније;
 • савршено комбинује топле тонове;
 • Жута изгледа невероватно са смеђим, зеленим нијансама;
 • прелепа беж у комбинацији са белом и жутом бојом;
 • зелена тканина одговара светло смеђим и жутим нијансама;
 • њежна ружичаста боја изгледа лепа са кафом и љубичастом бојом;
 • сива нијанса је у хармонији са салатом, црном и белом бојом, са цветовима брескве;
 • са декоративним плавим ће постати тиркизне, љубичасте тонове.


Када се поставља питање о комбинацији три боје, успешније компоненте су равномерно размакнуте једна од друге. Могућа је варијанта заједнице палета, а не контраст, који наглашава интегрални стил ентеријера.

Приступ употреби више боја треба бити пажљив и пажљиво промишљен. У супротном прети разноврсност, прекомерна светлост која допире дотрепери у очима. Ефекат софистицираности и лепоте испарава без да се догоди. Главна ствар је да останемо на време.Типс

Гледајући уназад неколико деценија, може се споменути незнатна пажња на третман стропа приликом уређења унутрашњости просторије. Коришћене су две врсте традиционалних технологија - бељење и бојење. Мало касније, придружили су се манипулацији тапетама и прилично скромним бојама. Тренутно, модерне декорације обилују бојама, што омогућава имплементацију разноврсних дизајнерских фантазија и пројеката.

Одабир боје стропа није тако једноставан.

Главна поента је дизајн целог простора у смислу емоционалног стања његових власника.

Да бисте били успешни у вођењу избора гамута боја, морате знати одређена правила. Професионалци сматрају палету боја као двије компоненте једне цјелине. Осјећај нијанси је различит. Разне ноте црвене боје, беж и млијечне боје су топле нијансе. Хладна група - полутонови плавих, зелених боја. Индивидуална категорија - контрастне боје: бела и црна.Наредни савет уметника се односи на везивање простора. Јужна страна претпоставља употребу хладног тонског материјала за стварање свежине простора. Неопходно је узети у обзир да ће сјаја визуално подићи плафон, тканина ће створити ефекат угодног простора. Приликом постављања собе у сјеверном дијелу просторијеизаберите материјал светлих и топлих нијанси. Визуелно подешавање куће је слично претходном.

Неопходно је запамтити: у простору пуног боја просторије у кући ће бити мање и мање. С друге стране, лагане нијансе ће додати додатни простор.Функционална сврха просторије игра своју улогу у избору боја затезних плафона. Безбрижни, блистави тонови и фото отисци боље су изабрати за децу.У спаваћој соби родитеља лојални мирни тонови ће бити удобни, а истовремено ће пружити прилику за експерименте.


Дневна соба је једина просторија која нема ограничења боје. Све зависи од укуса, жеље, визије вашег дома.Кухиња би, према мишљењу стручњака, требала имати укусан плафон. Из тога следи да у овој просторији постоје одговарајуће сочне, светле боје. Оптимисти ће доћи до црвених, наранџастих крпица, меланхолија са задовољством ће добити плаве и љубичасте нијансе, љубитељи и познаваоци гламурозне унутрашњости добијају црну боју.Детектовано са палетом боја, морате узети у обзир текстуру стропа на растезање, способну да разноврсне боје доведе до различитих углова. На сјајним и мат површинама изгледају исте боје.Лепи примери у унутрашњости

Лук - глатки прелаз зидова до плафона. Овај облик, који соби даје софистицираност, мора задовољити свеунутрашњост собе.

Строп у облику конуса има стварну запремину и двије варијанте: пада и конкавна према горе. Чешери имају различите облике темеља - круг, квадрат, овал.


Дине су формат који даје тродимензионални ефекат. Нешто је у њему из обрнутог кратера вулкана.


Талас - форма, са одређеним осветљењем ствара утисак тока. У рукама професионалаца, строп се претвара у "праву" ријеку или подморје. Сама таласна форма је хетерогена: она је насилна, уједначена, са различитим степеницама врхова и њиховом висином, блиједим у интензитету. Број таласа је такође различит.Више опција за спуштене стропове у сљедећем видеу.