Боје кухињских сетова: фотографија слушалица различитих боја и боја, дизајнерски савет

Природа ентеријера сваке просторије у великој мери зависи од палете њеног дизајна. Најуочљивији утицај намештаја на расположење у кухињи, где главно место заузима радна слушалица. Није битно шта изаберете - обрада или сенка фасада, важно је да сами одредите саму природу ситуације. Може бити уравнотежен или динамичан, опуштајући или тонизирајући, екстравагантан или озбиљан. Значајан утицај на формирање атмосфере пружа и стил дизајна, који је у сваком случају повезан са избором боје кухињских слушалица.

Како одабрати боју кухињског сета: особне преференције и стил интеријера

По правилу, свака љубавница би требало да замисли коју боју кухињских фасада воли. Утврђујући жељени карактер ентеријера и његов стил, можемо говорити о најхармоничнијим решењима:

 • Највише екстравагантно у свако доба сматрало се црвеном бојом. Не одлучују сви они који га решавају, јер је прилично агресиван, али и атрактиван на свој начин. У овој кухињи нема хаоса и прљавштине. Ватра посједује силу која није увијек подложна човјеку, па је боље одустати од такве нијансе за оне који су танки или сједе на дијети из здравствених разлога. Релевантна црвена у различитим стиловима, али се најчешће користи у савременим правцима - минимализам, функционализам, хигх-тецх. Снажно контраиндикована ова боја у правцу Провенце и Схебби цхиц.

 • Наранџаста, упркос блиским афинитетимавитх ред ,? више позитивне нијансе, јер у пожару нема агресије. То је топла боја, која може бити и светла и тамна, и пригушена - свако расположење је подложно томе, само хладно не може бити. Али такве боје у кухињским сетовима могу повећати апетит, што је мало вероватно да ће даме задовољити тежину. У зависности од нијансе, наранџаста боја се може изабрати за различите стилове.
 • Жута - сунчана позитивна боја која ће испунити чак и најмрачнију собу светлошћу. Скала боја у овим тоновима може бити пригушена, али ће остати весела. Сличан хлад у кухињском сету ће инспирирати припрему нових и рафинираних јела. Нанесите жуту боју у различитим стиловима: у класичној кухињи она ће добити златни тон, у модерној - сјајној сунчевој светлости, у унутрашњости Провенце - пастелно пешчани тон.

 • Зелена боја се сматра бојом свјежине. Али то важи за његове лаке тонове, нане и плаве. Засићени смарагд и малахит отежавају простор, па се стога користе у масовним и свечаним пројектима таквих стилова као што су барок, царство и класика. Али било која одабрана зелена боја ће осигурати уравнотежен карактер унутрашњости. Штити људски нервни систем од стреса, стабилизује ментално стање.

 • Плава - њежна и хладна боја, која се препоручује за прегријане просторије - јужни и југозападни, посебно апартмани који се налазе на вишим спратовима вишеспратних зграда. Овде је кухињасе загревају до те мере да не помажу ни вентилацију, ни екстрактор ни клима уређај.

Занимљиво је да популарност ове нијансе, према статистикама, зависи од политичке и економске ситуације у свијету: психолози ову чињеницу објашњавају због асоцијативне стране. Плава је боја чистог летњег неба, хлад мора, односно одмор, празници, опуштање. Бирајући такву палету, особа сведочи о својој жељи за одмором. Нанесите нијансу у било ком стилу, јер у сјајном и мат изведби изгледа апсолутно другачије.

 • Љубичаста и њене нијансе - прилично специфична боја за кухињске гарнитуре. Ово је мистериозни јоргован, и болд лила, и њежна лаванда. У зависности од тона, таква боја се може користити у различитим ентеријерима. У сваком случају, таква гама показује рафинирани укус, зрачи шармом и скривеном моћи. Увек изгледа луксузно.

 • Ружичаста - типична дјевојачка нијанса која не воли мушкарце по дефаулту, али ако је жена у кухињи, она има право да одабере исту боју. Занимљиво, он се смирује. У пригушеној палети, она побољшава расположење, и на агресивнији начин, чини унутрашњост емоционалном и тонираном. Нанесите ружичасто искључиво у модерним рјешењима. У правцу ретро дизајна, у Схебби Цхицк и Провенце таква скала пастелних боја може се користити у детаљима, са безначајном обрадом.

 • Смеђе је најчешће присутно у унутрашњости као природнодрво Мања употреба је чоколадна сјајна боја фасада у функционалним стиловима. У сваком случају, то је пријатна топла нијанса која чини и најзахтевнију собу код куће удобном. У овом случају, његов карактер је неутралан, и стога је комбинован са било којом гамом.
 • Класичне бијеле и црне - универзалне боје, које могу бити позадине и акценти. Они могу одредити расположење ентеријера или нагласити главне детаље композиције. Црни кухињски ефекти због своје изузетне, бијеле - стерилне и искључиво свечане. Вишак је непријатељ хармоније, тако да је боље комбинирати ову врсту боје с другим нијансама.

Комбинација боја у кухињским фасадама

Наравно, ни један тон не може бити једини у унутрашњости. Али комбинација боја се обично заснива на неколико правила:

 • У намештају могу бити само два тона.
 • Светле нијансе су боље комбиновати са пастелним или неутралним бојама.
 • Мора превладати, пожељна мирна сенка.

Наравно, модеран дизајн може бити фантастичан и екстравагантан, изванредан и прилично традиционалан - избор остаје за власнике. Нико не укида правила композиције и хармоније, тако да у сваком ентеријеру увијек постоји равнотежа. Из истог разлога треба имати на уму складну комбинацију нијанси различитих спектара.

 • Бела боја је заиста свестрана, јер се може комбиновати са било којом бојом и нијансама. Са светлим бојама ентеријерће бити динамичан и активан, са пригушеним - племенитим и елегантним.
 • Слично томе, са читавим распоном боја, комбинација црне је. Али покупљена као главна боја ноћи може одредити карактер ентеријера, чинећи га прилично суморним. Стога, у комбинацији са њом, бела се користи за графички контраст у модерним ентеријерима и арт децо, беж - за аристократски елегантан дизајн, светло жуту или наранџасту - за енергичан и моћан дизајн кухиње.

 • Свестран у различитим комбинацијама и има смеђу боју. Сва његова палета је савршено комбинована са другим нијансама - од беле и неутралне до засићене сиве и црне. Коришћењем природне текстуре дрвета у смеђим тоновима, свака јасна боја ће бити топлија и удобнија. Сјајне модерне фасаде ће додати још меке пригушене тонове енергије.
 • Ако желите да одаберете беж, али не знате коју је боју најбоље разрјеђивати његову монотонију, онда погледајте такве нијансе као што су плава, сива и природна смеђа.

 • Сива се усклађује са свим постојећим нијансама. У зависности од тона главне и њене природе, можете направити кухињу технолошки или антикно. На пример, хромиране површине наглашавају модерну унутрашњу опрему, а мат сива текстура дрвета ријетке пасмине повезана је са замраченим дизајном.

Очигледно је да постоји листа нијанси које су органске са свим другим тоновима, алисвијетле и богате боје такођер могу бити у хармонији једна с другом:

 • Пинк лепа у дуету са маслинама и тиркизом.
 • Црвена буквално осветљава собу у комбинацији са жутом. Изгледа природније и статичније у комбинацији са зеленом.
 • Жута се лако комбинује са љубичастом и њеним нијансама, органски изгледа уз плаву.
 • Плава весело изгледа у комбинацији са наранџастом, усклађена са жутом, зеленом и црвеном.
 • Чиста органска са жутом и зеленом бојом.
 • Плава је савршено комбинована са црвеном, жутом, наранџастом и ружичастом.

И наравно, све ове боје су хармонично комбиноване са белим, црним, беж, сивим и смеђим нијансама различитог спектра.

У складу с тим, бирајући комбинацију и схему боја за унутрашњост, одабирете расположење које ће вам свакодневна кухиња дати сваки дан.