Боја врата (39 слика): Милано обојени, једнобојни и двобојни модели, италијанске облоге црне боје, прекрасна комбинација нијанси ораха и капућина

У модерном дизајну, унутрашња врата обављају не само звучну и звучно изоловану функцију, већ и декоративну и естетску, што је коначни елемент дизајна. Разноврсност модела, материјала, механизама за отварање, бесконачна палета боја ентеријера отежава избор потребних модела за собе у стану или кући.Карактеристике

Асортиман унутрашњих врата је разноврстан, него што доводи до конфузије приватног купца. Приликом поправке без помоћи дизајнера, како да се покупи унутрашња врата одговарајуће боје, типа, дизајна, како се не би покварио интегритет ентеријера и не наруши интегритет перцепције куће или стана, остаје најважнија. Прави избор и квалитетна уградња унутрашњих врата гаранција су завршног и лепог ентеријера.

Захваљујући модерним технологијама производње и рада дизајнера над изгледом, унутрашња врата имају бројне карактеристике:

 • Извршавање функције изолације простора.
 • Спријечити ширење мириса из кухиње, влагу из купаонице, буку из просторија јавне употребе.
 • је спојни елемент просторија куће и стана у цјелини.
 • Појављују се као додатни елемент декорације.
 • Због правилног избора боје горњег слоја визуелно повећава простор, представља додатак формирању стила просторије.


Карактеристике унутрашњих врата и разноврсност модела компликују процес одабирапогодан за засебну собу или цијелу кућу. Дизајнери интеријера не намећу строга правила при избору ове врсте производа, захтјевима за боју. Не постоји закон којим би се комбиновала боја врата: са покривачем пода (ламинат, паркет, плочица), са намештајем, са прозорским оквиром, са бојом тапета. Прије купца, који се самостално бави поправком и дизајном своје куће, постоји низ проблема с избором унутарњих врата, јер је потребно оријентирати се на властити укус и дизајнерски осјећај. Да бисте направили прави избор, морате разумети врсте и обрасце избора боје и стила унутрашњих врата у различитим ентеријерима са карактеристикама планирања простора.виевс

Функционално, врата су подељена на улаз (спољашњи) и унутрашњи (унутрашњи). Модел улаза је "лице" стана или куће. Главна намена улазних врата је заштита просторије од непозваних гостију, очување топлотне, прашне и бучне изолације. Вањска врата су по правилу израђена од метала и стога задржавају природне боје различитих метала. Избор интерних модела компликује избор не само висококвалитетних производа, већ и исправне боје и стила.

Називи типова врата на материјалу за просечног купца не могу бити сасвим разумљиви, тако да се прије куповине треба упознати с најчешћим модификацијама производа интеријера. Интерни модели разликују се према методи и материјалу производње.

 • Из низа дрвећа(Обложена). Модели са пуног дрвета најскупљим али и врхунског квалитета. Ови модели обављају добро своју основну функцију (буке, влаге пилоизолиатсииа). За производњу користе скупе дрвећа: храст, буква, јасен, граб и слично. Буџетски верзије ових модела произведених од оморике или бора. Боја природни производи опстаје. Дрвени модели су скупи цени, еколошки, квалитетна и скупа изгледа, тешка, склони екстремним влажности и температуре.
 • фурнир. Буџет, али лепа и чиста опцију - трпезаријски модела. Њихов оквир је направљен од јефтиних дрвећа, кладе, иверице. Топ производ посебна технологија паста фурнир вредних дрвећа, гринд, очувања природне слику, и лакова. Смањење схпонированнои модел промовише коришћење еко-шпон -Тонкии деловима стена, посебно пресованих и залепљени коришћењем синтетичког лепка на рам. Фурнирана врата са еко-фурнир - комбиновани модел, како се користи и природних и вештачких материјала. производи фурнир су отпорне на промене температуре и влаге су природни и естетски изглед. Бука у овим моделима је много мањи, али имају мању тежину. Нови модели могу да имају непријатан мирис преко горњег слоја превлаке, која нестаје у року од недељу дана након инсталације.


 • Модели билборд структура (од врата луткама).
 • Ламинат. Ламинат израђен од вештачкиматеријал - пластика (ламинат). Савремени материјали и технологија производње обезбеђују високу отпорност на хабање и широку палету ових производа. Ламинирана верзија је погодна за нестамбене просторе (канцеларије, јавна мјеста), као и за куће и станове. Ламинатин отпоран на оштећења, јачи ПВЦ. Цена ламинираних врата је више него демократска. Недостаци: вештачки материјал, губи се у изгледу у односу на фурниране или екранске моделе.


 • ПВЦ. ПВЦ производи се састоје од каменог оквира од јефтиних врста дрвета који се лијепи поливинилклоридним материјалом. Веома јефтина опција за унутрашња врата добро подноси варијације влаге, па је погодна чак и за купатила. Филм од поливинил хлорида имитира структуру дрвета. Недостаци укључују не природни састав и кратак живот.
 • Из стакла. Унутрашња врата стакла добијају на популарности у стамбеним просторијама. Осиромашена, акрилна, "Триплек" -класа чини производе снажним, сигурним, без ограничавања дизајнерске имагинације. У зависности од дизајна, стакло може бити прозирно, мат, сјајно, обојено или једнобојно, дјеломично или потпуно непрозирно. Модерни модели унутрашњих врата од стакла су мултифункционални, једноставни за његу. Стаклена врата имају дуг вијек трајања. Дизајн стаклених производа привлачи једноставност и лакоћу материјала. Цена квалитетног производа је у горњем ценовном опсегу и може се упоредити са ценомпроизвода из низа вриједних врста дрвећа. Широко се користе и комбиновани модели врата, на пример, са стакленим уметцима.


Након избора материјала за унутрашња врата потребно је изабрати његов изглед методом отварања и затварања.

 • Класична обрадива површина: у овом механизму треба узети у обзир страну отвора врата (лијево или десно).
 • Жељезница: Погодна за мале просторије, врата се крећу по шаркама дуж трачница дуж зида.
 • Према врсти екрана: врата се дијеле на вертикална платна, која су распоређена у хармоници.

За стамбене просторе често се бирају врата класичног начина отварања, за јавне просторе и канцеларије могу се користити сложене структуре: ротирање на једној оси са 3-4 сепаратора или врата која се отварају са обе стране по принципу клатна.Обојена решења и декор

Палета унутрашњих врата је широка. Условно можете поделити све боје на тамну и светлу. Дуго времена, светла унутрашња врата била су повезана са белим моделом, који је почео да се поставља свуда уместо совјетских масивних и неспретних врата. Стандардна бела врата су инсталирана иу стамбеним и нестамбеним просторијама. Модерне варијанте лаких унутрашњих врата немају никакве везе са првим моделима. У модерном ентеријеру, свјетлосни узорци чине озбиљну конкуренцију тамним нијансама: чоколаду, венге, капућино, махагониј, дубоку црну мат или сјај и тако даље.даље. Квалитетна израда и дизајнерски радови на изгледу учинили су да свјетлосни модели постану елегантан и леп унутрашњи елемент у собама било ког стила и боје.

Обојена решења светлих унутрашњих врата нису ограничена на класичну белу и представљена су у различитим нијансама:

 • Класична неутрална боја: бела, светло сива, крем, боја слоноваче.
 • Боје хладне светлости: светла јоха, тик, светли храст, бреза, багрем, бела трешња, седеф.
 • Топла светла боја са црвенкастим нијансама: цаппуццино, моцха, лигхт асх Схимо.
 • Пастелне боје: плава, ружичаста, беж, светло зелена.Палета светлих унутрашњих врата није ограничена на монокромне боје производа. Дизајнери нуде патинантне површине са златним и сребрним нијансама. Производи се могу допунити контрастним детаљима тамних нијанси, декоративних елемената (метални украси, кристали, стаклене фигурице на бази љепила, украсни елементи). Распрострањена су широко распрострањена свјетла са уметцима од мат и прозирног стакла.

Међу опцијама се посебно истичу стаклени производи. Произвођачи нуде мат и сјајне површине са различитим степеном транспарентности у широком спектру боја: бела са прелијевањем, слоновача, крема, мимикрија леда, ружичаста, зелена. Дизајнери су шарени и модели са апстрактним цртежима. Сјајни модели са умјетном патином изгледају спектакуларно.

Индустриалстарење производа у свијетлим бојама изгледа једноставно и природно, скупо и рафинирано.модни трендови

На изложбама ентеријера савремених аутора светла унутрашња врата се активно такмиче са тамним опцијама.

Међу модним трендовима употребе свјетлосних модела у модерном интеријеру могу се разликовати:

 • Коришћење идентичних модела неутралних боја у собама различитог стила и боје.
 • Производи италијанске и финске фабрике су посебно популарни, као што су квалитет, изглед и радни век ових произвођача на највишем нивоу. Италијански производи су у скупом цјеновном разреду, а фински производи су много више демократски у цијени.
 • Избор нијанси за боје елемената унутрашњости сматра се маветоном. Нема потребе да подешавате боју врата према боји намештаја, подних облога, тапета. У модерном ентеријеру може се користити до 3 контрастне боје у једној просторији. • Тренутни тренд је да се сачува или симулира текстура природне дрвне масе: талијански орах, храст, јоха, гума.
 • Милански произвођачи унутрашњих врата нуде употребу двобојних модела у сложеним интеријерима, који су изведени у различитим бојама на обе стране, могуће са различитим фактурама. Такви модели у пролазу ће сачувати идентитет свих врата, ау засебној просторији ће у потпуности одговарати палети боја и стилу. Са обе странетакви модели могу одговарати дијаметрално супротним стиловима.
 • Ултрамодерна унутрашњост сугерише употребу стаклених врата и са мат и сјајном површином, једнобојном или са апстрактним узорком.
 • Амерички дизајнери настављају да промовишу монокромне ентеријере: црни намештај и подне облоге заједно са белим вратима и истом бојом зидова.Како изабрати?

Разноврсност светлих унутрашњих врата олакшава избор модела за обичног купца.

Могућност грешке у избору је сведена на минимум, под одређеним правилима:

 • Класична бела врата су погодна за сваки ентеријер и неће изгледати неозбиљно у окружењу, одговарајући боји са оквиром прозора.
 • Бијела врата могу се сигурно покупити до бијелих зидова и не бојте се да ће соба наликовати болничкој комори. Сњежнобијела вертикална равнина собе изгледа свечано и свијетло, не долази у сукоб с објектима интеријера, а свијетле боје у унутрашњости боље су додати текстил, прозорске рупе, слике и друге елементе.
 • Пастелни тонови ће употпунити собе у сеоском стилу, Прованса. Најповољније, такви модели ће изгледати као патина или патинизација кутија са златним или другим пастелним прозирним бојама.
 • Свјетлосни модели се лако интегрирају у сложене интеријере у хигх-тецх стилу, минимализам, арт децо одабиром окова и присутности декоративних елемената на платну.производа. За лаке производе природних боја, дрво (буква, ариш, теак) мора изабрати додатке од метала топлих племенитих нијанси: злата, бакра.  \ т
 • Просторија са ниским строповима и недостатак свјетла изгледат ће пространије и лакше с комбинираним моделима врата са стакленим уметцима или мозаичним импрегнацијама. На површини врата боље је изабрати сјајну, у којој ће свјетлосна поплава симулирати сунчеве зраке.
 • Визуално повећајте висину просторије, што ће вам помоћи да контрастирате комбинацију светлих боја врата и лајсне са тамно засићеном бојом ламината или паркета.
 • Модели светло смеђих нијанси не би требало да подигну тон у тону испод ламината, намештаја, зидова. Најбољи тон врата је да одаберете неколико нијанси светлијих, што ће простор учинити пространијим и нагласити кључне елементе ентеријера.
 • За строгу и суздржану собу, неутрална сива или модел хладних нијанси ће стати. Удобност и топлина у унутрашњости ће створити топла природна врата са видљивом структуром природног дрвета.

Прекрасне идеје у унутрашњости стана

У зависности од дизајнерског стила собе, дизајнери нуде разне опције уоквиривања врата.

Класични ентеријери допуњују бела унутрашња врата.

Органски се уклапају у собе у минималистичким и хигх-тецх моделима врата од стакла и комбинованих производа. Прозирна стаклена врата проширују просторни простор, а матице постају наставакзидови

У барокној стилистици представљено је занимљиво пројектно рјешење за врата. У овом стилу, врата постају додатни елемент ентеријера захваљујући присуству занимљивих елемената декорације.


За више информација о томе како одабрати лагана унутрашња врата, научит ћете из сљедећег видеа.