Боја стропа у купатилу

Дизајн плафона је једна од главних компоненти сваког ентеријера. Права комбинација нијанси ће створити опуштајућу и удобну атмосферу у купатилу. Велики асортиман савремених декоративних материјала помоћи ће да се споје стропови и зидови или да се декоративни нагласак стави на преклапање. Да бисте правилно одабрали боју плафона у купатилу, препоручујемо да прегледате могуће опције.

Опште смернице за избор боје плафона у купатилу

Приликом одабира боје боје, треба узети у обзир да свака боја даје јак психолошки ефекат на особу: може се смирити и изазвати иритацију. Па, ако је боја одабрана за намештај, водовод и прибор. Овакав приступ ће дефинитивно створити оригинални дизајн и нагласити изузетан укус власника апартмана.

Хомогене боје на бази белог млијека могу произвести жељене нијансе додавањем боје или пигмента. Ту су и готове боје различитих произвођача, произведене у пуном спектру боја и нијанси.

За информациа!Да би се постигла потребна нијанса одређеног засићења, довољно је комбиновати двије врсте. На примјер, тиркизно плава боја може се добити повезивањем плаве и мале количине зелене боје.

У класичном дизајну, плафон у купатилу је у белој боји. Не само да је погодан за већину ентеријера, већ и савршено освежава просторију, даје осећај чистоће и слободе. Ако се комбинује сатамни зидови изгледају посебно повољно. Ако је комбинован са зидовима светлих тонова, онда нема ефекта, нема јасних граница између зидова и плафона.

Да се ​​не би заменила са избором боје и значајно трансформисала купатило, потребно је узети у обзир следеће:

  • Висина плафона и димензије купатила

За визуелно побољшање простора потребно је примијенити хладне нијансе и смањити их - тамну боју. Интензитет боје утиче и на укупну слику: наглашена боја приближава перцепцију осликане површине, тако да коришћење дубоких и засићених нијанси у малим собама није пожељно.

Тип!Употреба хладних нијанси за прекривање стропа ће омогућити визуелно проширење простора. Главно је да строп буде лакши од зидова. У собама са топлим нијансама, плафони у сјајној изведби изгледају оригинално. Зрцална површина се такође може изабрати да увећа просторију. Али бојење зидова и површине таванице у једној боји, напротив, смањује простор.

  • Квалитет осветљења

Степен осветљености просторије је један од важних индикатора у избору боје за декорацију плафона. У светлим собама са великим прозорима окренутим према јужној страни, нема посебних потешкоћа са дефиницијом боје. Тешкоће се могу појавити у тамним собама, ако је идеја да унутрашњост буде радоснија и забавна. Као опција, можете обојити површину стропанаранџасте или жуте боје у потпуности или делимично у облику декоративних елемената.

  • Дизајн стропа у боји

Способност исправног комбиновања нијанси - кључ за успјешну поправку и додавање простора индивидуалности. Добро је доказано неугледне нијансе (беж, плава, ружичаста, зелена салата), које су већ присутне у општем стилу купатила. Ако је потребно, можете користити специјалне палете, које су дизајниране да одреде одговарајућу опцију за дизајн одређене просторије.

  • Општи стил

Важно је придржавати се стилског јединства, тако да одабрана нијанса буде присутна у додацима, предметима намјештаја, завјесама, керамичким плочицама на зидовима.

карактеристике цвећа

Приликом стварања оригиналног ентеријера, препоручује се да се упознате са карактеристикама сваке боје:

  • плава, плава

Ова боја и њене нијансе су веома популарне у третману површине таванице купатила. Ствара се илузија неба, мора. Плава боја има ефекат смиривања, умиривања. Један од начина постављања плафона у купатилу је растезљива тканина плаве боје. Да бисте унутрашњости додали мало тврдоће, можете уградити металне лампе, намештај или прибор у тамним бојама.

  • пурпурно

Ова боја и њежне нијансе, као што је љубичаста, омогућују вам да створите романтичну атмосферу, са смирујућим ефектом на особу. Ину комбинацији са текстилним производима сличне нијансе дају невероватан ефекат.

  • греен
Он се с правом сматра симболом мира и мира. Идеалан је за стварање опуштајуће атмосфере у просторији, изазивајући талас виталности, хармоније са спољним светом. Зелена боја је боље користити за стропне површине у укупној површини. Ово је одлично рјешење за дизајн купаонице и опуштање док се купате.

Ова боја је повезана са луксузом, страсти, невероватном енергијом. Он је способан да пружи поверење, подиже расположење. Међутим, за наношење агресивног нијансе потребна је умерена, тако да не изазива иритацију и анксиозност. Црвена боја стропа је погодна за употребу у пространим собама.

  • наранџаста, жута

Соларне нијансе испуњавају виталну енергију, позитивно размишљање и побољшавају расположење. Упркос веома стимулативном утицају на људско ментално стање, они делују мање агресивно од црвеног. Могу се упоредити са антидепресивом. Дизајн стропа са наранчастом или меком жутом бојом ће створити удобну и удобну микроклиму у соби. Ако комбинујете сунчану нијансу са зидовима, направљену у монотоним хладним бојама, онда можете значајно модернизовати старо купатило.

Црна се одликује елегантношћу, свестраношћу,аристократски и лако се комбинује са различитим нијансама. Али, као и све остало, потребна је мера. У великом броју, може се користити ако постоји задатак у креирању ексклузивног тематског дизајна.

  • бровн

Смеђа је такође свестрана варијанта, савршено се усклађује са већином боја ентеријера.

Боја плафона у купатилу треба да буде потпуно у складу са целокупним ентеријером и не изазива негативне емоције.