Беспрекорно остакљење лође: 4 архитектонска стила

Бријање ће вас спасити од прашине и снијега на балкону, а ако се озбиљно усавршите додаће се простор за становање старијим зградама људи или уз помоћ мајстора извести застакљивање балкона и лођа. Како то урадити како треба - прочитајте испод

Квалитативно застакљивање балкона и лођа

Инсталирање остакљења лођа или балкона не представља велике потешкоће, осим тога, остакљење омогућава да ова соба буде чиста и сува. Али, ево како да одаберете стакло, које је боље, квалитетније, да схватите да није тако једноставно, јер постоји много критеријума по којима је стакло одабрано.

У сваком случају, његово остакљење се бира узимајући у обзир оптерећење које бетонска плоча може издржати.

Већим дијелом то се односи на балконе од лођа, јер лођа има више бодова од балкона. Ормар зависи од типа зграде (панела или цигле), или је потребно да се греје просторија. Остакљење и загријавање ложе је много лакше, посебно у опекарској кући, него на балкону, јер лођа има само једну отворену страну за разлику од балкона.

Фирме које се баве стаклом производе прозоре било које сложености и конфигурације

Остакљење зависи од облика балкона или логгие, јер постоје многи архитектонски облици:

 • полукружни облик;
 • трапезоидни;
 • троугао;
 • Г-облик, итд.

Већина врста остакљења је подељена на пластику, а алуминијум, у зависности од врсте остакљења, може битихладно или топло. И такође са различитим специјалним карактеристикама топлоте и звука, или посебним наочарима, итд. Постоји још један тип остакљења са дрвеним оквирима, али се недавно таква врста користи рјеђе, јер су оквири брзо неисправни, а њихов дизајн не изгледа модерно и није модеран.

Шта је хладно остакљивање балкона

До данас постоји неколико опција за застакљивање балкона, једна од ових опција је хладно остакљење алуминијског профила балкона. Када се користи, добија се хладно стаклено стакло, које има неколико предности. Са таквим клизањем најчешће се уграђују алуминијумске клизне конструкције које се распршују, штедећи простор на балкону.

Поред тога, такви клизни балконски оквири имају мању тежину у поређењу са вишекоморним пластичним прозорима од метала и пластике.

Такво остакљивање кошта мање него било која друга, поготово ако је цијела конструкција уграђена директно на ограду балкона. Истовремено, сви механизми ће радити поуздано, а такву инсталацију можете радити чак и самостално. Други тип хладног остакљења балкона је његово остакљење са излазом.

Алуминијумски оквири су прикладно померани бочно, али не задржавају топлоту

У хладним успонима треба обратити пажњу на неке од недостатака:

 • Ово је лоша звучна изолација;
 • непропусност;
 • Као и механизми за залеђивање током зиме, што онемогућава отварање оквира.

На ограду балконаСпољашње монтиране трокутасте конзоле дужине 20-30 цм, које су инсталиране потпорне шипке, а оне заузврат већ причвршћују све потребне елементе дизајна. Простор између оквира и ограде балкона је затворен прозорском клупицом.

Типови остакљења балкона

Код остакљења балкона и лођа, сада се користе различите опције. Дрвени оквири увијек остају еколошки, једина ствар која захтијева додатну његу. Након уградње свих структура, дрво је прекривено уљем, а након сушења фарба за вањске радове. У већини случајева, многи људи покушавају да инсталирају пластично стакло, јер је практично, издржљиво и има низ предности.

Пластични оквири омогућавају уградњу вишекоморних пластичних прозора и нису захтевни за његу

 • Само пазите на пластику;
 • Он не захтева додатне премазе и заштиту;
 • И служи дуго времена.

Алуминијумско остакљење вам омогућава да заштитите балкон од падавина, побољшате звучну изолацију у стану, поред тога, алуминијумски оквири, са уграђеним једним стаклом дебљине 4-5 мм, имају малу тежину и могу се чак поставити на прилично стару ограду.

Панорамско клизно стакло - ова опција је погодна за љубитеље прекрасних погледа, који неће бити блокирани летовима.

Такво остакљење без оквира изгледа неуобичајено елегантно, такав дизајн је дебело каљено стакло, које се причвршћује тракама, које се уграђују од испод и изнад бетонске плоче. Они су такодјеможе се отворити у различитим правцима по принципу клатна или бити отворено украсно, како изнутра тако и извана. Балкон се у овом случају испоставља потпуно стакленим, а стакло може бити не само транспарентно, већ и матирано, па чак и зрцално.

Популарне опције за топле балконе

Многи људи желе да се додатни квадратни метар балкона могу користити не само љети као галерија фотографија, већ и зими. За то је потребно изоловати и глазирати специјалним прозорима са двоструким стаклом.

Да би се балкон или лођа користили током цијеле године, потребно је не само изолирати просторију, већ и провести гријање

.

Изолација балкона започиње поправком и изолацијом посебним материјалима, уз инсталацију заштите од паре и влаге. Након тога, можете директно прећи на уградњу посебних оквира и остакљења. За то се обично користе практичне опције.

Пластични профили:

 • Од ПВЦ-а;
 • Такав дизајн је направљен од пластичних оквира и прозора са двоструким стаклом;
 • Унутар оквира су зрачне коморе;
 • Стакло може бити двослојно и чак трослојно;
 • За пуњење ваздушних комора може се користити не само обични ваздух, већ се могу користити и са било којим инертним гасовима.

Топло остакљивање балкона или логгие омогућава не само заштиту балкона од зимских прехлада, већ и стана, јер ће то бити додатна препрека од хладног зрака и ниских температура. Ово је посебно тачноважно је да је балкон дио стамбеног простора, а између њега и просторије нема традиционалне подјеле.

Треба напоменути да, упркос бројним предностима ове врсте остакљења и изолације, постоје одређени недостаци - то је велика конструкција, у том смислу, не може се поставити на балконе у старим зградама, нити се могу користити са даљинским управљачем. инсталација на балкону.

Разумијевање како правилно засити балкон

Прије глазирања балкона, укључујући и француски, потребно је питати зашто је потребно глазирати, или једноставно заштитити од падавина, вјетра, или практично потпуног затварања и топлине, за кориштење у зимским мјесецима. У зависности од одговора на питање, прави се стакло на балкону и морају се предузети одређени кораци како би се исправило.

Ако је ограда балкона забрињавајућа, онда треба ојачати.

Захтева употребу потребног профила и остакљења, при чему је монтажа профила поуздана и издржљива. Основа причвршћивања треба да буде чврсто причвршћена за бетонску плочу и балконску ограду.

Уклањање оквира дозвољава уградњу ширег прозорског прага

За инсталирање целокупног остакљења, како у стану тако иу приватној кући, прво:

 • Припремни поправци се врше;
 • Загревање ако је потребно;
 • Након уградње цјелокупног дизајна.

Ради лакшег руковања, потребно је уклонити прозоре из оквира, а након њихове инсталације, прозор се поставља на место,Најбоље је све радити заједно.

Приањање профила на зидове и ограду пјенасто са монтажном пјеном за рад на улици, након сушења, потребно је запечатити бртвило. Након што су прорези и спојеви затворени пластичним шпичицима. Приликом уградње свих конструкција, ако је балкон топао, треба обезбиједити прилично велик број врата. У том случају, ширина врата не би требала бити превелика, јер постоји вјероватноћа да се удебљење или деформација догоди.

Савети: како изоловати хладно стакло лође

Могуће је направити хладно остакљење саме ложе, са остакљењем се може направити јефтино ако га нацртате са алуминијумским конструкцијама. Такве конструкције су клизни системи са уметцима у алуминијумском профилу са двоструким стаклом.

Балкон, опремљен алуминијумским профилом, неће бити потпуно топао

Такви дизајни се могу користити не само на лођама, већ и на балконима, укључујући и панеле.

Недостаци таквих објеката су што недовољно изолују просторије лође, да би се изоловала и рециклирала претходно изграђена конструкција, потребна је реконструкција. Потребно је додатно заптивање спојева дуж цијелог периметра, како извана тако и извана, а бртвљење се може обавити посебним бртвилом. Важно је додати додатну изолацију стропа и пода употребом било које синтетичке изолације, изолације зидова лође, за то, уклонити декоративну завршницу изалијепљен за зидове пјенасте плоче.

Помоћу вагона или индустријских пењача врши се демонтажа наочара, након чега се поставља алуминијски профил и сви се изолују посебним материјалима. Отворени оквири потпуно се мењају на топли профил. Након тога се врши уградња дебелих прозора са двоструким остакљењем, те се врши заптивање и хидроизолација цијеле конструкције.

Стакло за професионалну ложу (видео)

Стога, користећи горе описане методе, идеје и методе, може се добити висококвалитетан остакљени балкон или лођа. Истовремено, све се може урадити самопомоћи користећи материјале за поправке и слике као узорак.

Идеје за остакљивање балкона (примјери фотографија))