Баниа у стилу цхалета (36 фотографија): прекрасни пројекти, примјери интеријера куће-купатила

Парна купељ је главни део купатила, и он је на свом уређењу обично узима највише времена. Међутим, веома је важно и како изгледа сама зграда, као и њене друге просторије. Баниа у стилу цхалета - опција популарна у страним земљама, али је често изабрана и становници Русије. Овај чланак разматра карактеристике овог стила, као и предивне дизајне за ваш дом.


Посебне карактеристике

Пре него што наставите са грађевинским радовима, морате да утврдите које карактеристике имају стил куће. У почетку, ентеријер у овом стилу био је изабран само за сеоске куће, али сада тако и дизајн и купатила, као и разне друге зграде. Обавезни услови - присуство великог простора и прилично високих плафона.

Поред тога, купатило, украшено на овај начин, биће:

 • косо;
 • је прилично једноставна;
 • сахароза;
 • стабилан.

Конструкција у овом стилу треба да изазове осјећај смирености и да буде повезана са поузданошћу.

Такве зграде се разликују по јасноћи линија, симетрији, али у исто вријеме изгледа да настављају природни пејзаж.
Можете разликовати следеће важне карактеристике овог стила:

 • отворене терасе;
 • нагнути кровови са великим превјесима;
 • зидови од масивног дрвета, сокл од камена.

Да би перцепција била холистичка, мора се темељито замислити чак и мале детаље. Дизајн ће бити естетски и максимално складан.  Купатила у овом стилу су погодна за оне који:

  • радије користе материјале из околине;
  • тежи одмору, романтици и стабилности;
  • увек бира једноставност;
  • преферира да буде ближе природи.

  Цхалет није ваш тип дизајна ако више волите урбану буку. Овај стил је отелотворење природне хармоније и пацификације.
  нијансе

  Главне боје не би требало да буду светле, препоручљиво је да изаберете пригушене тонове. Раније, за изградњу разних структура, најчешће се користио камен и дрво. Дизајн стила цхалет значи присуство таквих необојених материјала (који имају природне нијансе). Такође је могуће користити имитацију камених и дрвених површина.


  материали

  За креирање цхалета за купање можете одабрати лог, цилиндричне трупце. Да би симулирали природне материјале, неки бирају пјенасти бетон. Дизајн врата је обично направљен од цигле и прилично је велик. Прозори треба да буду што већи, са потребом да се сваки од њих подели на комаде.

  Кров је најчешће направљен од четири или двоструке канале. У многим случајевима, плочица се користи са дрвета.


  унутрашњост

  Породица планинских кућа - Алпе. Његово порекло је обавезно за обичне пастире. Такве зграде су изграђене у планинама, тако да се испоставило да су топле и поуздане. Главне карактеристике стила - једноставност, употреба сировина.

  Кућа има нештослично руралној земљи, али постоје разлике. Не постоји фокус на ситнице, иако играју улогу у креирању дизајна. У зградама планинских кућа све је једноставније и практичније.

  За под, на пример, могу се користити велике и прилично грубе даске, на које не утичу мрље и лакови.


  Зидови у овим собама су често дрвени или ожбукани. Украсите такву зграду и истурене стропне греде. За колибу (као и за енглески стил) карактерише присуство великог камина. Можда је то због чињенице да су пастири често сједили поред ватре, бјежећи од времена.

  У овом стилу често се користе стари намештај, углавном дрвени. Врхунац ентеријера може бити једноставан и донекле груб, велике софе и кожне фотеље.


  декоративни елементи

  Доступне су различите опције декорације.

  Могу се разликовати следеће сорте:

  • Жене. Ове собе су украшене ситним предметима, сеоским везом, фотографијама и старим сликама у дрвеним оквирима.
  • Човек. Приликом регистрације преферира се тема лова. Унутрашњост може бити украшена кованим елементима, животињским кожама, таписеријама, које се односе на теме лова, трофеје.

  У купатилу треба користити природне тонове: теракота, крем, беж. Тамније је боље у тамноцрвеном, зеленом, смеђем. Тапацирунг за намештај и текстил треба изабрати из необојених материјала.
  Данас многи купају у купатилу не само просторије за прање, рекреацију и парне просторије, већ и кухиње, као и спаваће собе. У таквој куци за сауне мозете смјестити пријатеље или неко вријеме, ако је потребно, задовољити се.

  Да би се додао интеријер, може се користити и неуобичајена расвета која је стилизована за античке лампе. У тоалету можете поставити пећницу која ће учинити собу угодном и топлом.  За становнике Русије стил куће је прилично необичан. У исто вријеме, многи још увијек могу цијенити естетику стила и предности таквог дизајна за стамбене просторе. Наравно, да би се изградило таква обиљежја, потребно је узети у обзир многе различите нијансе. Овиме се можете потпуно носити са собом, без прибјегавања искусним мајсторима, иако ћу морати бити стрпљив и показати стрпљење. Ако још увек нисте сигурни у избор или не разумете како потпуно да претворите своје купатило у стилизовану просторију, погледајте примере дизајна сличних зграда.


  занимљиви примјери

  Масивни трупци чине ентеријер занимљивијим, дајући му јединствен окус.

  Ловачки мотиви - опција која ће привући многе представнике јаког пола.

  Ова опција је женствена. Сушене биљке и биљке чине ситуацију у соби веома удобном.  Једна од главних предности цхалет стила је употреба природних материјала.

  Можете додати мало купкебазену и ставити у рекреативној области дрвени лежаљке.


  О томе како можете организовати купатило, погледајте следећи видео.