Баниа блокова (132 фотографије): пројекти газираног бетона и гаса властитим рукама, предности и мане плин-силикатних блокова

Купатило је популарна зграда коју је могуће изградити својим рукама. На територији такве зграде треба да буде топла, удобна и безбедна. Да бисте то урадили, морате узети у обзир много различитих нијанси. Посебно је важно знати о предностима и недостацима конструкција из популарних грађевинских материјала - блокова.


Карактеристике

Купање у нашем времену није неуобичајено. Израђен је од различитих материјала. Често постоје, наравно, конструкције од дрвета. Међутим, за такве зграде треба водити рачуна да се сачува њихов првобитни изглед и да се не труне током времена. Осим тога, дрвене купке су ватроотпорне, чак и ако су третиране посебним импрегнацијама.

Блокови су одлична алтернатива таквим захтјевним материјалима.


Њихова употреба у изградњи купки није ријетка појава. Многи власници бирају такве материјале, јер имају много позитивних карактеристика, а по многим параметрима превазилазе стабло.

Главна карактеристика грађевних блокова је њихова порозна структура. У овом случају, димензије пора (као и њихов облик) могу се хаотично разликовати по блоку. Због ове одличне карактеризације, механичка и термофизичка својства таквих грађевинских материјала нису хомогена. Због тога, купатило мора бити врло пажљиво изолирано не само изнутра, него и извана.
Треба напоменути да блокови апсорбују влагу као спужву. У летњој сезониова карактеристика не носи ништа страшно, али од зиме, вода која је претходно била апсорбована биће замрзавање и повећање волумена. То може довести до тужних посљедица - уништења блокова. Наравно, овај проблем се може у потпуности избјећи. Да би се то постигло, неопходно је осигурати изградњу висококвалитетне хидроизолације унутар и изван.


За и против

Блок-грађевински материјали имају своје плусеве и минусе. Треба да знају да ли планирате да користите блокове у изградњи купатила. За почетак, потребно је детаљније размотрити које су предности таквих елемената.

  Постоји неколико предности таквог материјала као блокова.

  • Зграда изграђена од блокова неће дати скупљање, као што је, на пример, структура дрвета.
  • Пар блокова може бити изграђен скоро одмах након главне обраде.
  • Изградња таквог купатила ће бити минимална количина времена.
  • Сви поправци могу се обавити без укључивања треће стране, али стручњаци препоручују да позову најмање једног помоћника. Дакле, изградња ће ићи много брже.
  • Коначни трошак модуларног купатила ће бити 2-3 пута нижи него у случају изградње парне купељи са дрвета исте величине.
  • Блок материјал је апсолутно сигуран за људско здравље. Не садрже опасна хемијска једињења, па чак и на повишеним температурама не емитују штетне материје.
  • Блокови су релативно мале тежине.Због ове карактеристике могуће је значајно сачувати снаге и средства за припрему квалитетне основе.
  • Многи потрошачи бирају блок материјале за градњу, јер не подржавају изгарање.
  • Блокови за купатила нису склони труљењу.


  • Блокови су једноставни за негу. Не морају се редовно подмазивати антисептичким композицијама, као у случају дрвених објеката. Блок материјали нису склони формирању плијесни и гљивица.
  • Зидови израђени од таквих сировина су "прозрачни" због њихових дифузних својстава.
  • Многи типови блокова, на пример, гасни силикат, могу се похвалити добрим својствима топлотне и звучне изолације.
  • Радни век јединица квалитета је веома дуг.  Као што видите, структура блокова је прилично издржљива и отпорна на хабање.

  Тренутно, многи власници бирају прецизно блокиране материјале за изградњу купатила (и не само).

   Међутим, ови производи имају и своје недостатке.

   • Блокови апсорбују влагу, тако да купке морају да обезбеде висококвалитетну хидроизолацију, иначе материјал може једноставно да се сруши.
   • Купатила из блокова захтевају парну баријеру. То је због чињенице да унутар зидова таквих материјала готово увијек акумулира кондензацију, тако да без испаравања материјала овдје не може учинити.
   • Блокови су издржљиви материјали, али су у овом броју лошији од опеке.
   • Међу популарним блоковима за гасни силикат постоје алуминијумпрах и креч. Ове компоненте смањују позитивне карактеристике материјала.


   Многи проблеми везани за цијеви за купање могу се избјећи ако су направљени од висококвалитетне конструкције, као и унапријед како би се водило рачуна о хидро и парним баријерама.


   пројекти

   Тренутно је купатило вишенамјенски простор, који се користи не само за прање, већ и за добар одмор. Полазећи од ових циљева развијају се модерни блокови. Поред главне просторије (парна соба, МИИНА) у овој згради може бити удобан салон, мала тераса, таван или базен. Величина потоње у великој мери зависи од величине саме структуре.

   Најраширенији су атрактивни пројекти за купање у којима се налази простор за одмор.

   По правилу, она такође делује и као својеврсна свлачионица.


   Подручје опуштања најчешће превазилази друге просторије у његовом подручју. То је због чињенице да је у тоалетном простору потребно поставити стол, фотеље или столице и друге неопходне комаде намјештаја, што захтијева довољно слободног простора.


   Најчешћи типови пројеката су следећи:

    • Буџет и оптимална опција је блок рупа димензија 4 к 6 м. У овој структури можете подијелити сав расположиви простор на пола са партицијом. Једна од изолованих половица конструкције може се поделити на половине или упропорције У највећој згради треба организовати удобан и атрактиван простор за сједење. У случају малих просторија, оне треба да имају парну купељ и сандук.

    Приликом конструисања сауне у облику блока са простором за одмор, обавезно укључите у изградњу шатора или малог свода који раздваја унутрашњост и спољашњост зграде. Због овог додатка у просторији хладан и хладан ваздух неће продријети у зимској сезони.

    Такво купатило се може допунити поткровљем и организирати удобан други кат у њему.

    Често се таква одлука доноси у случају да на земљишту нема другог животног простора. Такодје, цесто се такви нацрти користе и приликом регистрације парцеле у сеоској куци. Поткровље је одлично мјесто за боравак након боравка у рекреативној области.

    • Још један популаран и распрострањен пројекат је купатило величине 3 на 5 метара, сличне структуре су прилично простране. Лако се могу парити одједном, без осјећаја срама. Осим тога, такве зграде се често надопуњују терасама.

    Приликом пројектовања купатила димензија 3 к 5 м, потребно је организовати неколико изолованих просторија. Без њих дизајн ће бити непотпун.

    Прва соба у коју ће особа ући може бити предуслов. Требало би да буде тако да може да остави одећу. У унутрашњости таквог купатила потребно је поставити мали ормар, у којемпостоји слободан простор за складиштење свих ствари. Многи власници у таквим купатилима инсталирају додатну кутију у којој се одвојено складишти гориво (дрва или угаљ).

    Након супермаркета можете уредити собу за одмор.

    Чак иу пројектима врло малих купки потребно је предвидјети ову собу. У условима градње 3х5 м у соби за одмор можете ставити мали стол и неколико столица.
    Одмах иза просторије за одмарање треба организовати умиваоник или туш. Ови простори су неопходни да се корисници купке охладе након што се тело запрља. У овим просторијама треба да постоји једноставан и једноставан дизајн ентеријера. Могу да приме неколико малих продавница, тушева и чистих контејнера испуњених водом. Тренутно, многи власници одлучују да постављају такве просторе за једну туш кабину, одбијајући класични судопер.    Главна соба је парна соба. Неопходно је поставити пећницу, као и удобне клупе са дрвета. Све наведене собе морају бити у сваком купатилу. Поред тога, зграда димензија 3 к 5 м може се користити и за постављање мале терасе или поткровља.

     • У сауни димензија 5к4 можете да распоредите главни простор у велики простор за одмор, а остатак простора оставите за судоперу и парну купељ са приближно истим димензијама. Осим тога, таква зграда изгледа много атрактивније ако је допуњена пространом терасом.Слично томе, могуће је пројектовати купатило од 4,5 до 4,5 метара
     • .
     • Удобна сауна се може уредити у малој згради димензија 3к4 м (или 4к3 м). У овом случају, главна површина се може додијелити тоалету и парној соби, а за судопер оставити минималан простор. Вентилатор у сличном каду не мора превише да ради.


     Одмах након супермаркета можете уредити малу собу за опуштање и ставити компактни стол у њу, као и неколико столица. То можете урадити не превелики кауч и поставити столић за кафу испред њега. Ова зона треба да буде одвојена од остатка простора преградом, а иза ње треба да се организује пространа парна соба. Може се подијелити на другу преграду и опремити у примљени мали кутак простора жлице. У таквим условима, уска туш кабина ће најбоље изгледати.
      • Велико купатило величине 10к4 м биће издато у било којем од наведених формата, али ће бити много више простора за сваку собу. Под таквим условима, биће могуће уредити простор за одмор, опремљен великим бројем намештаја, поред великог тавана или зоне са спољним газебосима.


      Такође је дозвољено да се фронтални простор подели на предворје и терасу, а након тога да се формира простор за одмор.

      Треба да поставите преграду иза ње да затворите преостале три зоне - туш кабину, парну собу и купатило (ако желите да га поставите у каду).

      Сви пројекти за купање су међусобно слични. У свакој згради требало би да буде просторија за прање, парна соба и простор за одмор. Осим тога, зграда може бити опремљена пространим поткровљем или уредним терасама. Неки власници, уопште, спајају такве зграде са гаражом. У овом случају, препоручује се консултовање са стручњацима који могу исправно нацртати исправне цртеже таквих зграда.

      материјала

      Постоји неколико врста грађевних блокова, од којих се производе поуздана и трајна купатила. Свака сировина има посебне карактеристике:

      аерирани бетон

      Купатила су често изграђена са гасним блоком. Овај материјал је веома популаран и приступачан.

       Он има много предности:

        \ т Мала тежина. Блок димензија 30к25к60 цм тежи само 30 кг. Ако одлучите да ставите циглу у сличан волумен, онда ће вам требати 22 елемента, чија ће укупна тежина бити 80 кг.
       • Висока проводљивост топлоте. Газирани бетон има порозну структуру која пружа одличну топлотну проводљивост. Такав материјал савршено складишти топлину у просторији, а за врелог љета ствара угодну хладноћу.
       • Заштита од пожара. Бетонски блокови су направљени од минералних компоненти које нису запаљиве и запаљиве. Из тог разлога, такви грађевински материјали могу сигурно да издрже ефекте отвореног пламена 3 сата.
       • Отпорност на мраз. Квалитативни гасоблокови се не плаше ниских температура.
        Карактеристике снаге.
       • Исплативост. Захваљујући својој величини и тежини, гас се поставља много брже и лакше него иста цигла.
       • Једноставност руковања. Бетонски бетонски блок може пружити готово било који облик. За то можете користити конвенционални нож. Овај материјал се лако реже и може се бушити.
       • Екологија. Газирани бетонски блокови су еколошки прихватљиви. Немају токсичне супстанце које се ослобађају на високим температурама.
       Дебљина агрегата може бити:

        • 75 мм (погодно за додатну изолацију грубих плафона);
         \ т
        • 20-25 мм (користи се за кућне и кућне објекте, нпр. Гараже);
        • 375 мм.


        Ту је и гасни бетон марке ИНСИ, који се широко користи у изградњи кућа.

        Такви материјали су велике величине, тако да њихова инсталација није толико времена. Овај материјал је аутоклавиран. Одликује се сеизмичком отпорношћу и повећаном издржљивошћу.

        блок шљаке

        Блокови од шљаке су грађевински камен који садржи следеће компоненте:

         • вулкански пепео;
          \ т
         • гранитни шљунак;
          \ т
         • песак;
         • тукли стакло;
          \ т
         • цлаидите;
         • шљунак;
         • дробљени камен;
         • пиљевина.
         Постоји неколико варијантиблокови шљаке:

          • Пуна и шупља. Потпуни детаљи одликују се повећаном издржљивошћу. Од њих често праве чврсте темеље, подруме, па чак и колоне. Шупљи делови се користе у конструкцији зидова и преграда у различитим просторијама.
           \ т
          • Декоративни блокови за облагање. Ови материјали су се појавили на тржишту релативно недавно. Имају декоративни премаз који је само на једној или две стране блока.
          • Партиције. Ови блокови шљаке се користе у формирању преграда. Такви материјали обезбеђују тачну геометрију слојева. Осим тога, у процесу полагања битно ће се уштедјети рјешење. Инсталација лаких преградних блокова троска траје мало времена.

           \ т
          • Торн, избоден. Слични блокови имају и декоративни премаз, али симулира "подерану" или испупчену циглу. Често се такви материјали користе за обраду ограда и разних зграда.
          • Боја. Такви блокови шљаке се користе на исти начин као и конвенционални материјали. Најчешће се користе за уградњу ограда или стубова, који обављају декоративну функцију. Да би се постигла жељена нијанса може бити у процесу производње таквих блокова шљаке - само додајте у смјесу дробљену црвену циглу или вишебојну креду.
           \ т
          • Фондација. На други начин, овај тип се назива вјештачки зидни камен. Одликује се одличном издржљивошћу и дугим вијеком трајања.          гасни силикат

          Купатила се такође могу градити од блокова гасног силиката. Посебност ових грађевинских материјала је да имају празнине које заузимају 50% њихове структуре. Због ове карактеристике, блокови су лагани и немају значајно оптерећење темеља.

          Такође је важно напоменути да се гас-силикатни блокови одликују добрим звучно-изолационим и топлотним својствима, које обезбеђује структура са ћелијама.

          Сауна изграђена од таквих материјала ће дуго задржавати топлоту.          Гас-силикатни блокови се често користе у конструкцији купатила због следећих особина:

            \ т
           • безбедност од пожара (није запаљива);
           • висока отпорност на мраз;
            \ т
           • лако и брзо слагање;
            \ т
           • једноставна обрада;
            \ т
           • еколошки;
           • повећана паропропусност.


           Међутим, треба имати на уму да овај материјал упија влагу, што доводи до повећања његове густине и чврстоће, што негативно утиче на топлотне и звучне изолације блокова.           Пескоблок

           Пескоблоки (блокови од песка и цемента) се производе мешањем цемента, песка и воде. Ова залиха је стандардна.

            Пескоблоки со веома популарни не само заради своје економичности, него и због својих позитивних карактеристика:

             \ т
            • Такви блокови су различитиодличне карактеристике чврстоће. Они нису страшни негативни вањски фактори.
             \ т
            • Купатила од пјешчаног блока нису подложна хрђању и труљењу.
             \ т
            • Ови грађевински материјали се производе од еколошки прихватљивих и сигурних компоненти.
             \ т
            • Ови блокови имају и празнине, тако да имају својства звучне и топлотне изолације.
            • Скоро не упија влагу и влагу.
            • Имате приступачну цену.
            Минус цементно-песковитих блокова може се приписати њиховој ниској топлотној проводљивости.

            Специјалисти препоручују изолацију ових материјала, посебно ако их користите у изградњи стамбених насеља и купатила.

            Треба имати на уму да је пуноћа пјешчаних брда важнија од празних елемената. Зато је за такве грађевинске материјале потребно припремити одговарајућу подлогу.            арболитового унит

            Арболит блокови се често користе у конструкцији купатила. Ови материјали се одликују повећаном снагом, коју обезбеђује одговарајућа структура и састав. Поред тога, арболитички елементи се не боје неповољних климатских услова и различитих падавина. Они не упијају влагу и влагу, нити се деформишу када су у контакту с њима.

            Арболит блокови се могу безбедно користити у конструкцији купатила, јер нису запаљиви - садрже не само цемент, већ и посебне хемијске нечистоће које дају податкесвојства

            Многи потрошачи више воле арболитне блокове јер имају приступачну цену, посебно ако се упореде са циглом.

            Постоје само два типа блокова арболита:

              \ т
             • структурни;
             • топлотна изолација.             Твинблок

             Твинблоцк је друга врста нишних блокова. То је хигх-тецх и аутоклав. Попут других врста сличних материјала, има малу тежину и не врши тешка оптерећења на темељ.


             Као део двоструког блока, присутне су следеће компоненте:

              • цемент;
              • креч;
              • алуминијумски прах;
              • вода.
              Са овим блоковима је лакше радити него са блоковима од шљаке, јер су лакши.

              Поред тога, веома се лако секу и пиљу. Међутим, главни недостатак таквих јединица је њихов висок трошак - 3000 по м3.

              Дизајн

              Многи људи мисле да је купање мјесто гдје је у изради атрактивног дизајна немогуће показати машту колико је то могуће. У ствари, то није истина.

              У сауни је сасвим могуће изградити неку врсту дневног боравка са великим столом и неколико столица, као и удобан кауч, насупрот којем ће се наћи своје мјесто на зиду. Такво планирање се може применити чак иу малој згради, ако користите намештај малих димензија или трансформисаних комплексних модела.


              Унутрапросторија може бити покривена споредним колосијеком или панелима који симулирају греду. Такви премази ће изгледати веома атрактивно и прикладно у кади. На њиховој позадини могуће је поставити намештај са дрвета, као и зидне и стропне лампе од метала, старински стил.

              Ако желите да унесете природне ноте у собу за одмор, погледајте украсну циглу - она ​​ће изгледати сјајно на зидовима у комбинацији са дрвеним облогама.              Неки власници попуњавају такав интеријер купатила правим каминима или каминима од опеке, камена или имитација.

              У парним купатилима, као иу просторијама за прање, у правилу се налази велика количина дрвених делова. Такође је могуће разводњавање камена овдје. Уређаји за осветљење у таквим просторима су често лаконски, не привлаче превише пажње.


              Како изградити своје руке?

              Из блокова можете самостално изградити траку без привлачења стручњака чији су службеници често веома скупи.

               Главна ствар је да се следи фазни алгоритам за изградњу зграда:

                \ т
               • Прво треба да нацртате будуће купатило.
                \ т
               • Онда треба да наставите са постављањем темеља. Да бисте то урадили, потребно је да направите ознаку на локацији, ископате ров и направите на њему песковити јастук на 15 цм.
                \ т
               • Сада треба да направите оплату са дрвета изнад рова. Коришћење нивоаона мора одбити горњу (хоризонталну) површину темеља на њој.
                \ т
               • У унутрашњем делу оплате треба израдити оквир од арматуре.
               • Затим бетон улијте у оплату.


               • Сада можете подићи зидове. Посебно је важно слагање стартне линије са блокова. Уз помоћ цементно-песковитог раствора потребно је поставити блокове на припремљену хидроизолацију.
               • Следеће редове треба ставити на специјално лепак.
               • На крају полагања, ојачање је постављено на зидове, и направљен је поверлифт.
               • Онда морате ићи на изградњу кровне конструкције. Да би то урадили, хајде да користимо греде и ставимо их на хидроизолацију.
                \ т
               • Исто тако, требало би их обрадити контра решетком, која онда треба ставити главну летву.
                \ т
               • Након тога вриједи отићи на уградњу кровних материјала.
                \ т
               • Након свих наведених радова потребно је обрадити примљену купку.


               Коментари власника

               Тренутно, купатила у блоку нису неуобичајена. Такве зграде бирају многи власници, јер су издржљивији и мање захтјевни у погледу његе. Међутим, неки корисници тврде да дрвене зграде и даље изгледају много боље од блокова. Али са независним резимеом таквих нацрта, нису сви управљани.


               Такође, људи често одбијајуИзградња купатила из блокова, што се односи на чињеницу да они упијају влагу, која се затим уништава. Наравно, у овом случају, дрвене варијанте не прелазе блок зграде, јер се још више плаше влаге. Да не би дошло до деформације блоковских материјала, неопходно је обезбедити висококвалитетну хидроизолацију.

               Потрошачи су задовољни што рад са блоковима није тако тежак.

               За изградњу купатила из таквих материјала, многи су имали минималну количину времена. Осим тога, већина купаца такве изградње кошта врло јефтино.

               Такође, корисници примећују да чињеница да било који блокови не испуштају непријатне мирисе при високим температурама, што се не може избећи у купатилу. Они нису сир и нису прекривени плијесни или гљивицама. Чак и након дугог времена, блок материјали нису подложни труљењу, као што је природно дрво.

               Рецензије о блок купама могу бити и позитивне и негативне. Наравно, много зависи од исправности градње објекта, као и од квалитета употријебљених материјала.

               беаутифул екамплес

               Многи потрошачи су скептични према блоковима за купање, објашњавајући то својим непривлачним дизајном. У ствари, такве зграде могу бити прилично модерне и привлачне не само изнутра, него и извана.

               На пример, мала зграда са трокутастим кровом и степеницама које воде до крова могу бити обрађене светлосним панелима. Доњи део зграде вреди обим периметраукрасна браон цигла. У таквом купатилу ће бити спектакуларно истакнуте плочице плаве или љубичасте.

               Са блоковима од пене можете изградити прелепу купку са терасом и третирати је фасадним малтером тамно-лимунске боје.


               На улазу у зграду, поставите циглене ступове и поставите кров од црвене плочице, покривајући цијелу структуру (са терасом). Око њих треба засадити зелене биљке и цвијеће. Као резултат тога, добићете веома спектакуларну купку.

               Стаза блокова може бити сажета, али не мање атрактивна, играјући се на контрасту зидова и крова. На пример, спољна декорација блоковских подова треба да буде бела или беж жбука /боја, а за кров смеђа боја. У ову зграду инсталирајте високе пластичне прозоре и врата. Ово ће учинити купку модернијом и модернијом.

               Више о купатилу од газираног бетона и његових особина, научит ћете из сљедећег видеа.