Аутоматизација врата (38 фотографија): Дриве Цаме и Цомунелло, упутство за возача Нице

Удобност за било коју особу је веома важна. Непрестано покушавамо да учинимо свој живот бољим и практичнијим, за то модерна особа има много могућности. Један од њих је систем аутоматског отварања врата.

Карактеристике

Возачи, који су уједно и власници приватне куће, из властитог искуства знају колико труда морају ући на сусједну територију за вријеме временске катастрофе. Аутоматизација врата у овом случају је право спасење.

Многи од ових дизајна и даље имају функцију прилагођавања, током које можете искључити трзаје кретања. Електрични погон ће глатко отворити /затворити затварач, што ће продужити вијек трајања њихове услуге.

Комплетан комплет уређаја укључује:

 • електромеханички погон;
 • приступни систем - контролни панел.

У скупљим моделима:

 • контролна јединица;
 • кодна тастатура;
 • видео камера, читач картица.


Све се то ради како би се повећала контрола и заштита приватног простора. Комплет уређаја се може купити одвојено, али да ли ће претходно изабрана аутоматизација бити компатибилна са њима?

При одабиру аутоматизације потребно је узети у обзир карактеристике инсталиране капије. За сложене конструкције дизајнирани су полуге и ланчани системи. Пре арија могу се инсталирати линеарни, полужни и подземни механизми.

врсте

Аутоматски системи за капије на руском тржишту представљени су у великом асортиману. Стално се појављују не само новеали и нове варијанте механизама. У овом тренутку купцима се поклањају следеће врсте аутоматизације:
Линеарни систем је најчешће кориштена опција у већини случајева. Монтажа се може вршити на било ком делу капије који одаберете. Цена је мала, а колоне малог пречника погодне су за монтажу.

Није битно у ком правцу ће се врата отворити, под углом њиховог отварања ограничено је на 90 степени. Важно је одабрати механизам са тихим радом ланчане шине.

Током последње фазе отварања /затварања врата, систем је програмиран да успорава. Овакав тренутак нам омогућава да продужимо радни капацитет пројекта и учинимо његов рад још штедљивим. Врата се могу лако отворити ручно у одсуству хране.


Полуга је други најпопуларнији систем. Овдје је и прво мјесто доступност и једноставна инсталација, која ће бити учинковита за сваког корисника. Тежина инсталације не прелази 13,5 кг. Капије се могу отворити до 120 степени, а не 90, као у претходном случају. У средишту рада лежи принцип независног кретања полуга.

Уређаји за успоравање нису потребни овде, тако да електромотор има дуг вијек трајања. За уградњу су потребни широки ступови и монолитне капије тежине до 600 кг.


Ундергроунд - има најлепши изглед и омогућава да идеју пејзажа остане непромењена. Али сложена инсталација често зауставља корисника, а не у свим случајевиматакав избор је оправдан. Подземна аутоматика за давање или мали приватни дом јесу ексцеси који не оправдавају крајњи резултат.

Систем је у посебној заштитној кутији. У почетку, угао отварања вентила је 110 степени. Повећање овог индикатора помаже да се прилагоди, уз његову помоћ можете добити 360 степени. Рад аутоматизације је тих и гладак. Тежина крила може досећи 900 кг са ширином од 5 метара.

функције

Аутоматизација за капију је јединствена креација која има богат функционални потенцијал:

 • Погодна употреба капије и удобно кретање до сусједног подручја.
 • Штеди удобност у свим временским приликама, јер више не требате отварати капију на киши или снијегу, и закључати их након вожње. Мотор се може лако покренути сигналом корисника.
 • Електромотор ради брзо и тихо. У неким варијантама аутоматизације постоји функција успореног кретања врата.
 • Безбедност, заштита од хаковања и продора на територију неовлашћених лица.
 • Безбедност рада је углавном осигурана фотоцелицама. Ови додаци за спољна врата су посебно релевантни.


Савети за избор

Избор аутоматизације врата - лако је, ако знате за неке трикове и тајне. Сада ћемо их открити. За аутоматско отварање врата, најчешће се бирају линеарни или полужни механизми. Ипак, најпопуларнија опција је линеарни модел с транслацијскимпокрет. Избор механизма полуге је релевантан у случају тешког рада са линеарном аутоматиком.

Још једна занимљива опција су схеме са подземном инсталацијом. Они су естетски и омогућују вам да сачувате пејзаж локације. Али сложена инсталација чини да њихов избор не буде у свим случајевима оправдан.

Избор аутоматизације одређује:

 • Тип инсталираних капија.
 • Ширина затварача.
 • Тежина дизајна.
 • Максимални ниво оптерећења и радни интензитет. Најбоља опција је лијепљена од валовитог картона. Уз ријетку употребу можете одабрати уређај дизајниран за 50% рад. У случају сталне употребе, морат ћете одабрати модел са 100% интензитета.
 • Време за које су затварачи отворени на 90 степени приказани су у секундама. Овдје се можете усредоточити на ваше особне жеље.


 • Максимални степен и угао отварања - индикатори који су одговорни за удобност током рада.
 • Што се тиче избора погона, боље је користити пужни механизам. Ова опција је најпопуларнија међу корисницима. Доступан је, поуздан, има одличну снагу, ретко се ломи и лако се поправља. Нема потешкоћа у коришћењу. Али пужни механизам има ограничење на димензије врата: тежина од 600 кг, ширина не већа од 3 м. Код већих и масивних конструкција потребно је поставити хидраулични погон.
 • Програмирање даљинских управљача је нијанса коју мало људи мисли када бирају аутоматизацију. Врло изгубљено. Сваки произвођач има овоПроцес се спроводи према различитим шемама. С једне стране, систем за програмирање би вам требао бити јасан. С друге стране, сложени процес програмирања са вишеструком заштитом представља озбиљан проблем за уљезе.
Најприступачнија опција је аутоматизација која се самостално производи. Овај избор се доноси на сопствени ризик. Ако приступите процесу стварања механизма озбиљно и не пожалите новац на компоненте, можете добити потпуно поуздан систем управљања. У супротном, боље је напустити такав подухват.

инсталација

Ако наручите услуге инсталације аутоматизације за специјалисте на капији, корисник губи значајан износ. Ово се може избећи ако радите сами. Прилично изводљив задатак, иако ће морати потрошити много времена.

Рад је подељен у следеће фазе:

  \ т
 • Вреди проверити рад капака. Требало би да функционишу без икаквих проблема. Свака нијанса мора бити елиминисана, процес отварања /затварања - лако и лако. Тек тада можете прећи на следећу фазу.
 • За будући рад потребно је припремити комплет алата. Укључује одвијач, бушилицу, чекић, траку и клијешта.
 • Сви елементи система - затварачи, погони, управљачки системи - морају бити инсталирани унутар дворишта, ван домашаја странаца. Ипак, аутоматизација није само прилагођена кориснику, већ и сигурност и заштита територије.

 • Проучавамо потпорне колоне. Они су подложни неким захтевима, који зависе од изабраног погона. На пример, за линеарни механизам потребно је обезбедити растојање од крајње тачке колоне - 150 мм, могуће је мање. Ако ово стање није могуће извршити, онда ћете морати да промените тип погона, на пример, на полузи.
 • Изводимо мерења места за монтажу актуатора. У случају присуства бетона или цигле темељ ће морати радити на јачању.


 • У случају линеарног уређаја, прије почетка рада потребно је оставити на залихи 1 цм за ток своје шипке. Након тога прилагођавамо глаткоћу механизма.
 • Када се мекани покрети врата морају подесити заустављање или инсталирати аутоматски систем са крајњим прекидачима. Такве превентивне мјере ће зауставити кретање врата својим брзим кретањем. Када постављате радну снагу, морате поштовати минималну вредност.

Максимална снага при раду доводи до брзог хабања конструкције и краткотрајног рада система.


 • Инсталирамо аутоматизацију и повезујемо је на електричну мрежу.
 • Након што се систем укључи, подешава се време отварања вентила. Такође, инсталирамо фотоћелије и сигналне лампе на пројекту.
 • Инсталирајте дугме за резервну копију на аутоматском систему, што ће вам омогућити да отворите капију без проблема, у недостатку напајања или квара на контролној табли.

Мере предострожности

Наставак трајања аутоматских механизама и заштита од низа проблема могу бити предмет примјене мјера предострожности приликом инсталације и накнадног одржавања пројекта.

Они су једноставни, њихово поштовање не захтева много времена и труда:

  \ т
 • Подешавање силе уређаја је обавезно. Пажња се посвећује тежини капије која високим брзинама даје чворовима значајан притисак и доводи до брзог хабања.
 • Фотоцелице такође морају бити присутне у дизајну. Они реагују на покрет и заустављају капију у правим ситуацијама.
 • Заштитни систем штити врата од заглављивања, а погон - од квара у случају формирања препрека на путу кретања.
 • Капије морају бити смјештене на ојачаним шаркама које спречавају клизање конструкције. У супротном, ако се врата отворе другачије, систем ће активирати режим закључавања.


 • Са великим дизајном тежине, потребно је извршити монтажу полуге механичке браве. У овом случају, када се капија затвори, електрични механизам неће бити оштећен.
 • Аутоматизација са функцијом закључавања погонске опреме у случају квара механизма ће штитити територију од случајних људи. Треће стране неће моћи да искористе недостатак хране или система за ручни режим.
 • Да би електромеханизам трајао што је дуже могуће, неопходно је хранити линију исхране у изолацијицеви и инсталирају резервне каблове.

Састављање механизма и конструкције уопште треба да се врши у складу са упутствима, опште прихваћеним правилима и препорукама. У супротном, могуће је не само покварити механизам, већ и појаву опасних ситуација.

Произвођачи и рецензије

Многе компаније су укључене у аутоматизацију капије. Нису сви они нуде квалитетне производе. Али високи трошкови нису увек гаранција доброг квалитета. Једном речју, морате разумети и упознати се са произвођачима тако да избор не постане разочарење.

Не без разлога, наш преглед почиње са Цаме. Сматра се да је овај италијански произвођач највише тражен међу корисницима који имају другачији буџет. Цијене производа за висок квалитет и поузданост. Међу буџетским опцијама може се идентифицирати модел ЦАМЕ ВЕР 900, такав комплет коштат ће до 13 тисућа рубаља. Он нема резервно напајање. Од скупљих модела, Цаме вер 700 привлачи пажњу за 20 хиљада

Такође у Италији, још један бренд аутоматских система - Нице. Овај производ није ништа мање популаран од претходног. Цијене се за заштиту од ломљења, кратка времена отварања, снажне и поуздане моторе, високе сигурности. Посебну пажњу треба посветити моделима Нице Спин 21 КЦЕ за 14.000 рубаља, а Тхор 1500 КСЕ за 22.5 хиљада

Најстарији произвођач је Фаац Цомпани. Међу одличним карактеристикама производа на првом месту је поуздана хидродинамичка технологија која чини механизамтрајни и нерањиви. За такве технологије морате платити, јер су Фаац производи прилично јефтини.


И опет, суочавамо се са италијанским производима - ово је заштитни знак Цомунелла. Производи су произведени пре више од 50 година, током којих су милиони корисника били у могућности да цене све предности ове аутоматизације. Цомунелло заштитни знак се не односи на јефтини сегмент. На куповину ћемо морати потрошити доста новца, али у будућности неће бити потребно поправљати га и вршити додатну опрему.

Алутецх је главни, међународни, европски произвођач. Поседује неколико брендова: АН-Моторс, Левигато, Марантец. Фирма представља напредну технологију, производи висококвалитетне производе, пролази цертификацију, издаје нове производе и пружа добру гаранцију. Једном речју, постоји опција за руског корисника.


Наш рејтинг не може бити потпун без произвођача из Кине. У овом стању се аутоматски развија сегмент аутоматизације капија. Не третирајте овај производ скептично. Међу кинеским брендовима постоје пристојне опције, као што су ГАНТ, Профессионал или Миллер Тецхницс. Производи ових брендова имају доста позитивних рецензија, упркос њиховој доступности.

Кинеска аутоматизација не би требало да се експлоатише на граници њене моћи, боље је оставити добру залиху да се заштити од тешке поправке или повезивања новог механизма. Ово је њена особина.

Од горе наведених произвођача, руски корисник добија јасну инструкцију, што је битан услов заправилно инсталирање.

Погледајте видео испод како да изаберете аутоматска врата.