Апартман-студио студио 25 ск. м (135 фотографија): ентеријер са балконом, ми бирамо намештај за малу собу са једним прозором и два

Дизајн стана укључује много фаза: од генералног планирања и зонирања до избора стила и декорације. Шта треба размотрити и како дизајнирати студио апартман површине 25 квадратних метара. м.

)16 фотографија

Планирање и развој пројекта

За мали план, једна од главних улога. То ће зависити од удобности и удобности живота. Сходно томе, почиње пројектом стана.

Прије свега, треба напоменути да у старим панелима нису изграђени станови за становање. Стога, поновна изградња таквог стана, пре свега, треба да почне са добијањем дозволе у ​​релевантним случајевима. Треба напоменути да су у становима са рушењем потрошеног плина врата између просторије и кухиње немогућа.

Када је у питању нови развој, планирање студија у таквим зградама није неуобичајено. И у правилу, програмери изнајмљују ову врсту стамбеног простора потпуно без икаквих преграда. То јест, зидове купатила ће градити већ они који су купили стан. Оваква околност у случају малог простора <становања треба да се игра на рукама становника, јер они могу да раде апсолутно све у складу са својим потребама и укусима. Дакле, ако је потребно подићи купатило, онда би пројекат требао почети са расподјелом површина између кухиње, купаонице, оставе и дневног боравка.


У овој ситуацији вриједи узети у обзир да мјесто за спавање може битидоговорити на другом нивоу. Може се направити преко кухиње или купатила. Посебно рационалан такав пријем ће бити у стану са високим стропом. Подијелите величину и положај главних зона треба да се заснивају на геометријском облику стана, као и на карактеристикама дизајна као што су нише и избочине. Њихова компетентна употреба може помоћи да се избјегне постављање додатних преграда.


Приликом дизајнирања пројекта планирања, посебну пажњу треба посветити простору за складиштење. Модерни системи за складиштење помажу да се избегне употреба гломазних и не увек погодних (у малим собама) ормара. Посебно помаже код различитих модуларних дизајна ормара који се могу инсталирати на било које погодно мјесто и заузети сав слободан простор од пода до стропа.

Једна од предности ових дизајна је могућност комплетних модула (полице, кошаре и вјешалице) према индивидуалним потребама. Лакоћа инсталације вам омогућава да редистрибуирате модуле или да допуните систем потребним одељцима. Такав систем у непосредној близини може бити одељење за врата или завеса.


варијанте зонирања

Да бисте створили леп, удобан и, што је најважније, ергономски дизајн стана, морате имати компетентно зонирање. Простор за складиштење треба да буде распоређен тако да се све потребне ствари уклопе, и да постоји мала маржа капацитета. Кухиња треба да буде удобна и са довољно простора за кухињске апарате и производе, као и за кувањехране. Место за спавање треба да буде на угодном, удобном месту.

)
9 фотографија

Можете да користите следеће за раздвајање зона једна од друге:

 • стационарне или мобилне преграде;
 • намештај;
 • различите нивое пода или плафона;
 • боја зидова и намјештаја;
 • разни материјали за декорацију зидова, подова и плафона.

Имајте на уму да је за демаркацију просторног намештаја прикладан не само сталак, ормар или шанк, већ и кауч. Ако га вратите у кухињу или кревет, онда може бити веома успешна одлука како са функционалног, тако и са естетског становишта.


Потребно је започети зонирање из кухиње, јер је потребно доста ресурса за његову обнову, па ће бити проблематично поновно обрадити било шта након поправке. Најраспрострањенији и рационалнији начин одвајања кухиње од дневног боравка је шанк. Обавља више функција одједном:

 • је директно место за јело;
 • испод стола можете поставити довољно велике полице и кутије за складиштење;
 • могу се подићи полице за складиштење и на полици;
 • је модеран елемент декор и складно доводи границу између зона.Такође можете изградити чврсту стационарну партицију. Ако је направите од трајних материјала, онда ће она моћи да издржи висеће полице на њој. У овом случају, можете добити довољно одвојену собу.


Визуално разграничите собу, а можете и столом за ручавање. Ако ће кухињски сет и стол са столицама бити исте боје, као и намјештај дневног простора другог, тада ће бити прилично спектакуларно зонирање боја. Стол за ручавање се по потреби може преуредити и ослободити додатни простор.


У стану од 25 квадратних метара. м. организирати потпуно опремљену кухињу, простор за спавање и простор за госте ће бити тешко, али је могуће. Можете комбинирати мјесто за спавање и добродошли гости купњом кауча на развлачење или таванског кревета. У првом случају, поред кауча, можете објесити застор и створити ноћни сан, одложити га, тако блокирати главни дио стана. У другом случају, кауч за госте може бити смјештен испод спаваћег дијела поткровља.


Ако нема потребе за издвајањем велике површине за кухињу, а стол за ручавање ће се користити ријетко, простор се може сачувати на рачун кухињског сета скромних величина и трпезаријског стола, одбаченог од зида. Тако ће бити могуће смјестити и простор за госте с каучом и простор за спавање с брачним креветом.


Можете користити неколико типова партиција за одабир подручја за спавање:

 • завесе;
 • чврста или решеткаста преграда од дрвета, сухозида, метала-пластике, метала или шава;
 • сталак или ормар.
Други начин раздвајања спавача је изградња подијума. У зависности од подручја, може примити само кревет или креветНоћни столови


На основу горе описаних потреба, неопходно је размислити о организовању доброг складишног простора у кухињи, спаваћим собама и софама. Обично се на улазу добија зид који се налази насупрот купатила. Ако ово место није довољно, онда, на основу распореда кухиње-дневног боравка, можете издвојити још неколико места за складиштење.

  \ т
 • Ово може бити простор испод плафона. Можете објесити полице дуж једног зида или око периметра, дати им украсне кутије и похранити у њима ријетко кориштене предмете.
 • Овде можете укључити и мезанин. Иначе, таква структура може играти улогу просторног граничника. Ако их објесите дуж линије раздвајања кухиње и дневног боравка, онда ће визуално одвојити једну зону од друге, али неће заузимати ни једну просторију у затвореном простору.
 • Ако градите подиј за кревет, онда ће такође имати довољно велике кутије. Осим тога, могуће је подијелити собу уз помоћ сталка, у који је могуће ставити кутије за различите ствари.
 • Модуларни део можете поставити за складиштење дуж једног од зидова у просторији. Можете га оставити отвореним, али можете га затворити завјесом. Може се налазити иза кауча или кревета.Рационално решење је други ниво

Као што смо раније споменули, мини спаваћа соба може се уредити на спрату изнад кухиње, ходника или купатила. Таква техника у великој мери штеди простор и, поред тога, обезбеђуједодатна складишта. На пример, ладице се могу направити у степеницама. Осим тога, могу се направити ормарићи и испод степеница.


Други ниво се може направити и надстрешница изнад простора за госте. Са тавански кревета, овај дизајн се разликује по томе што се може направити већа површина како би се уклопила у ноћни ормарић или се не плаши да падне. Осим тога, можете направити удобно стубиште. А ако то допушта подручју ће стати и више ормарића или вјешалице за одјећу, као што су блузе, кошуље и хлаче.

Још једна предност другог слоја је да се може направити на висини која је прикладна за одређену просторију, у зависности од висине плафона.


селецт стиле

За уређење ентеријера стана-студио површине <<25 квадратних метара. м. можете одабрати готово сваки стил дизајна. Они који теже цвјетним узорцима, кристалима, огледалима, резбареним намјештајем и другим елементима класичних стилова требају обратити позорност на неокласицизам, арт децо или провансал. Имајте на уму да су ови стилови веома богати у смислу декорације, као иу коришћеним бојама и бојама. Дакле, у малом стану потребно је користити не све карактеристичне елементе и особине, већ само главне.

  \ т
 • Неокласик је мешавина класичних принципа дизајна користећи модеран намештај, текстил и завршне материјале. У малом стану можете обојити зидове лаком црно-бијелом бојом и направити бијелу, или исто тако зидове, правокутне летвице (рељефне облоге). Намјештај вриједи исклесан, сједнобојни, не пругасти или цвјетни трим. Текстил ће се уклопити у црно-бијело и црно.


 • Арт децо се одликује контрастом скале боја и разноликим декорима. За мали студио апартман можете користити једнобојну палету с превластом бијеле или беж боје. Контраст се може створити на рачун неколико светлих акцента текстуре љубичице, чоколаде, смарагда, бургундца или лила боје. Такођер можете објесити прекрасан лустер и огледала необичног облика.  \ т
 • Стил Провенце је погодан ако зидови користе белу или светло беж боју. Намјештај треба покупити у пастелним нијансама лаванде, менте, љубичасте или плаве. А за текстил можете изабрати мали цветни отисак. Напомињемо да је стил који је типичан за стил намештаја са укрштеним шинама погодан за малу собу. Намјештај који емитира свјетлост се препоручује само за мале просторије гдје требате задржати осјећај простора.
7 фотографија

Најпогоднији савремени стилови за стан од 25 квадратних метара. м. ће бити поткровље, минимализам и хи-тецх. Скандинавски стил потиче из етничког.

  • Поткровље се одликује циглом, дрвеним облогама и прилично широким распоном боја: од бијеле до тамно смеђе и графитне боје. У нашем случају, можете обојити циглувхите цолор За украшавање овог елемента декорације је кухиња или један од зидова у дневном боравку. Под може бити прекривен лаким дрвеним даскама. Намјештај може бити бијели, свијетло сива или свијетло дрво. Како су плакати украшени урбанистичким мотивима: урбани пејзаж, људи, транспорт, мостови итд.  • Хигх-тецх карактерише монохроматска боја са претежно сивом бојом: од најлакшег до графитног. Често се користе бијели, црни или смеђи акценти. Светле боје декорације се ретко користе. Карактеристичне су и нивои сјајних површина, метала у завршној обради и намештаја са равним, јасним линијама и правим угловима. За мали студио апартман, овај стил је достојан кандидат, поготово ако користите светло сиву као примарну боју.


   \ т
  • Минимализам је такође једно од најпогоднијих решења за мале станове и просторије. Укључује употребу више од три боје: углавном белу, као и сиву и смеђу гаму. Могући су различити сјајни акценти. Намјештај би требао имати једноставан облик без резбарења, а пресвлаке се обично користе тканина монотона. Текстил је, по правилу, монофони, али може бити са геометријским орнаментом.   \ т
  • Скандинавски стил се одликује употребом веома свијетлих боја, посебно за зидове и подове. Намјештај и декорација требају бити лаганитрее Текстил је обично светао, са различитим узорцима и украсима. За декорацију се користе плакати и слике северних пејзажа и животиња, као и живих биљака у лонцима.  цолор солутионс

  Приликом одабира палете боја, поред укуса, потребно је узети у обзир величину и геометријски облик просторије.

  • Ако је соба испружена на страну прозора, онда можете обесити завјесе у боји. Они ће визуелно лагано гурнути зидове у страну. Сходно томе, зидови у боји са стране ће сузити простор.
  • Немојте правити подове исте боје као зидови. Оваква ситуација ће учинити собу затвореном и изгледат ће још мање. Под је боље направити мало тамнију или другачију нијансу. Ако користите контрастни јастучић на ободу пода, онда може бити исте боје као и зидови.
  • Такође напомињемо да се обојени плафон појављује визуелно испод. Вертикалне линије на зидовима, напротив, визуелно подижу плафон. То може бити декор зидног дела са пругастим тапетама или уски сталак који допире до плафона.
  • За мали стан је боље користити лагану монокроматску палету с превластом бијеле, беж или свијетлосиве боје. Намјештај може бити пастелних нијанси различитих боја, а текстил и елементи декорације могу бити шарени и живописни.

  )
  13 фотографија

  расвета

  ФорСтамбени студији треба да размотре локалну расвету за сваку функционалну област: кухиње, спаваће собе, собе за госте и оставе. То могу бити надсвјетле или зидне лампе, као и подне лампе или учвршћивачи причвршћени за намјештај.

  • За кухињу је боље изабрати горњу свјетлост, а за додатно освјетљење ормара или ниша могуће је купити ЛЕД свјетиљке. Лако се причвршћују за намештај. Они су такође одлични за кабинет или свлачионицу. Горња светлост се најбоље ради одвојено за кухињу и дневни боравак.
  • Зидне лампе које се могу лако искључити док леже у кревету, погодне су за спавање.
  • Ако је простор за госте под спаваћим простором, онда треба поставити зидну лампу.
  • Што се тиче украсне светлости, боље је користити позадинско осветљење у малом стану без великих сенки и плафонских светала. То могу бити траке ЛЕД диода изнад намјештаја или жаруља у нишама.
  Како уредити намештај у малој соби?

  За мање просторије боље је одабрати мали намјештај. Такође ће бити добро ако није уклесан или превише гломазан. Поред тога, не би требало да долази до снажног контраста са бојама зидова. Ако је веома истакнуто у односу на њихову позадину, може се појавити осјећај нереда.

  Постављање квадратне собе је лакше него правокутно. Намјештај ће бити равномјерно распоређен по ободу. Али, у правокутној просторији, она се обично пребацује на један од зидова. У овомеслучај слободног зида је да виси што више полица. Они ће вам помоћи да решите проблем са складиштењем.


  За дневну собу боље је одабрати трансформаторски намјештај:

  • столић за каву, кауч у благоваоници;
  • кауч на развлачење, у случају ноћења гостију;
  • ормари и полице са наслоном са радним столом или са уграђеним тоалетним столом.

  У случају пријема гости могу купити мали отоман, који ако се не може сакрити у остави или гардероби.
  Ако је соба са балконом или лођом, онда ће се са њиховом изолацијом добити додатни простор, у који се може смјестити једнокреветни или полупансион, радни кабинет, гардероба или простор за рекреацију. За визуелно повећање простора собе можете направити панорамска врата и направити балкон у истом стилу као и апартман.


  Лакше је уредити собу са једним прозором него са два. Други прозор краде драгоцени простор. Поготово ако је соба угаона. Али ипак можете изаћи из ситуације, ако ставите узглавље кревета на прозор и користите прозорску клупу, као ормар. Поред тога, све просторије око прозора могу заузети ормари и полице. Када има неколико прозора у соби и пуно светла је веома успешна одлука.


  Ако су прозори на истом зиду, онда су сасвим природни и складно дијеле собу на двије зоне. Дакле, ако се кухињски сет налази близу једног прозора, а поред другог дневног боравка илиу зони спаваће собе, онда додатне партиције можда неће бити потребне.


  Како опремити кухињу?

  Када уређујете кухињу, морате пажљиво размислити о томе који су кућни апарати потребни. Ово посебно важи за мале кућне апарате, јер захтева много простора за складиштење. Такође, потребно је израчунати радну површину, тако да је довољна за радне уређаје и за кување.

  Приликом одабира пећнице обратите пажњу на мини пећницу или аерогрилл. Заузимају мање простора, али у неким случајевима је могуће замијенити пећницу. Да бисте уштедели простор, помоћи ће вам и кухање површина на двије плоче.


  Што се тиче кухињског сета, потребно је објесити ормаре у величини стропа. Ова техника ће увелико повећати складишни простор. Поред тога, као што смо већ рекли, рационално би било направити штанд на постољу не у облику стола, већ са чврстом базом која садржи полице и кутије.


  Идејни дизајн ентеријера

  Почнимо од стана у којем је врло компетентно и добро осмишљено планирање. Дневни простор из кухиње одваја стражњу страну кауча. Монолитни дизајн подијума и преграда за кревет чине простор за спавање готово невидљивим. Поред тога, за њега је изабран удобан и нејасан угао. Вреди истаћи и фото тапете са перспективном сликом. Ова техника ефективно проширује визуелне границе простора.

  У дизајну стана користе се елементи стила поткровља: цигла, дрвени под и сива. Вреди напоменути да збогукрасни материјали (рељефни зидови и богата боја дрвета са израженим природним узорком) успели су да створе ентеријер који захтева минимални декор. У овом случају, ово је слика на зиду и неки сјајни акценти.

  Следећи пример показује како можете уредити стан у класичном стилу. Ако користите прозирне боје, бијели намјештај и прозирне завјесе на прозорима, сасвим је могуће користити карактеристичне класичне елементе као што су штукатура, драп, рогоз и дрворез.

  Размотримо још један дизајн са занимљивим распоредом. Положај спаваће собе и кухиње у једном дијелу стана омогућује вам да издвојите довољно простора за простор за госте. Раздвајање кухиње с дугом преградом је потпуно рационално рјешење, јер је успјела потпуно ограничити спаваћу собу, ау кухињи је сасвим довољно умјетног свјетла. Имајте на уму да контраст кухињских слушалица донекле смањује осјећај изолације у малој просторији.

  У наредном дизајну потребно је издвојити и расподјелу функционалних зона и гама боја. Складиште је потпуно смјештено дуж једног зида с кухињом, а због чврстог дизајна и бијеле боје није упечатљиво. Преграда која раздваја спаваћу собу подиже се на плафон и визуелно потпуно раздваја спавач, док на рачун решеткасте структуре задржава простор у просторији. Што се тиче боје, онда беле базе и светлог дрветаомогућавају нам да користимо прилично живописне акценте у завршној обради, намештају и текстилу.

  Следећи дизајн је уређен у лаганом романтичном стилу. Кухињски простор одликује се употребом текстурних завршних материјала: циглом и плочицама за под испод камена. Допуњен столицама у стилу Провансе, Сцхаббис шик огледало, пригушена ружичаста пресвлака кауча и ћебета на кревету. Дизајн се може допунити обојеним завесама у тону текстила, као и неколико слика у дрвеним или позлаћеним оквирима, као огледало.


  Други дизајн може привући љубитеље традиције и класике. Простор за одлагање ормара са тендом, ормарићима, полицама у кухињи са великим бројем декоративних посуда ствара пријатну кућну атмосферу. У просторији је било место и за радну површину и за столицу за госте. Дизајн се одликује вјештом комбинацијом модерне унутрашње декорације и класичних елемената. Такође је вредно поменути и пригушену колор шему, због које је могуће користити велики број малих предмета.


  У закључку, размотрите унутрашњост у богатој, контрастној схеми боја. Успешна комбинација црне, браон и тамно црвене боје не оптерећује унутрашњост. Ово је постигнуто захваљујући компетентној додели акцента на белој позадини, која заузима највећи део ентеријера, укључујући и светли кауч.