Алтернативе хеатинг. Комбиновано алтернативно грејање код куће.

Најпопуларнији и практичнији начин грејања просторије је алтернативно грејање, тј. Било које врсте грејања без употребе гаса. Ово је одличан метод уштеде буџета, заснован на претварању помоћних материјала у главни извор топлоте. Коришћење различитих опција грејања значајно ће смањити трошкове, заменити стандардни гасни котао или побољшати његов рад.

О алтернативним изворима? Боогрева

Све методе грејања су конвенционално подељене у две категорије:

· Основно (потпуно обезбедити просторију топлотом);

· Додатни (подржавање рада главног извора гријања).

За алтернативно гријање куће можете користити топлинску пумпу, која ће служити као главна и додатна опција за гријање куће. Предуслов за његов рад је стална повезаност са електричном енергијом. Топлотне пумпе могу бити земља или ваздух. Прва врста ефикасно производи топлоту на било којој температури, али захтијева високе цијене и расположивост земљишта за постављање земаљског колектора. Ефикасност другог типа нагло пада на минус температуру, тако да ваздушне топлотне пумпе могу да буду главни извор топлоте само у пролеће или лето.

Електроконвекцијапредставља нови систем за рекуперацију топлоте. Грејач овог типа ради од струје, прикупљајући топлотну енергију унутар шамота.Дизајн електроконвектора подразумева присуство шамота који загрева елемент скривен испод металног кућишта. Дизајн било ког модела конвектора направљен је у облику ребрасте површине, која може равномерно загревати ваздух у просторији због конвективне топлоте. Термостат вам омогућава да изаберете жељену температуру и контролишете процес грејања. Такво алтернативно гријање може се користити иу приватној кући иу јавним просторима.

загревање водеје најоптималнији начин да се одржи унутрашња топлота. Представљена је у две варијанте: радијаторски систем и топли под. Топлота се може преносити из котла преко радијатора или ван пода топле воде, који се напаја електричном енергијом. Такво алтернативно грејање зграде постаће главна грејна батерија, која ради на различитим врстама горива и користи сложене опције за рад.

Алтернативно грејање се може обезбедити соларним колекторима, хелиосистемима, ваздушним системима и каминима намењеним за побољшање рада главног извора грејања. Могу да функционишу одвојено или у мешовитом режиму.