7 принципа селекције дизајнерских тапета

Тренди трендови намећу удар на тапету: произвођачи сваке године потрошачима нуде нове боје и дизајнерска рјешења, мода мијења и мијења наше животе. Сада то није довољно само гама, желим нешто модерно, модерно. Решење ове потребе је рад дизајнера за различите брендове, који не само да прате трендове моде, већ долазе и из практичних разматрања, али то није само ствар укуса, већ и могућност употребе материјала.

Дизајн тапета за тамну собу

Квалификованом дизајнеру није тешко да се оријентише према обрасцу како ће изгледати позадина у укупном дизајну ентеријера, али за љубавника, већа је вероватноћа да ће изваљати ролну да би схватила како ће изгледати. Уосталом, у пракси, све испадне другачије, тапета се може свидети док се гледа у кабину, а ефекат повећања дистрибуције слова на слово, отисак са отиском, а сада је ефекат потпуно другачији.

Приликом обраде лоше осветљених просторија пожељно је одабрати свијетли тапет: визуално ће проширити границе просторије

Ако се следи неки професионални савет, онда ће овај рад бити апсолутно изводљив:

 1. Ако је соба тамна и потребно ју је побољшати, чинећи је лакшом, било би мудро дати предност свјетлијим тоновима који ће одражавати свјетлост и повећати засићеност.
 2. Говорећи о фактури и отисцима, чак и мали свјетлећи уметци могу послужити као благослов и даље одражавати свјетло.
 3. Када дође до једне собеСтан, избор у корист светлих тонова ће бити најтачнији, а поред тога, визуелно повећава простор.

Тапете у једнособном стану: идејне идеје и њихова изведба

Задатак није најлакши - одабрати праве тапете за собу, која је дио дневног боравка и спаваће собе. Морат ће узети у обзир многе факторе како би просторија била не само погодна за живот и лијепа, већ и удобна.

Употреба разнобојних тапета ће омогућити да велика просторија буде подељена на функционалне зоне

Зидови обраћају пажњу на њихову пажњу, без обзира на ситуацију. У немогућности да скрене пажњу са зидова, поглед ће неизбјежно тражити да се размотре углови просторије. Стога, треба бити изузетно опрезан при одабиру тапета за једнособан стан.

Постоје многе алтернативе:

 • Светле текстурне тапете ће учинити собу светлом и пространом;
 • Комбиновани зидови - тапете једног рачуна са различитим отисцима помоћи ће да се избјегне рутина и истакну главне зоне у унутрашњости;
 • Фото позадине и мат монокромне позадине ће створити илузију простора и донијети разноликост и боју.

При одабиру тапета за једнособни стан, чешће се зауставља на дизајну са карактеристичним малим узорком, ова опција ствара осјећај ширег простора, док велики цртеж сужава простор.

До данас, употреба тапета са живим украсом на једном од четири зида и употреба монотонепозадине на другим зидовима. Са оваквим приступом, тапете су често одјекивале његовим узорком са намештајем. Стога, дизајнери нуде да одаберете тапете и текстил са једним принтом. Ово је посебан шик.

Шта одабрати тапете: материјал и његове карактеристике

Поред шеме боја и шаре, тапете долазе у другачијој текстури, као што су: папир, течност, фиберглас, бамбус, винил итд.

Говорећи о материјалу, мислиш да тапета изгледа добро, успјешно се заглавила и никада није отишла. Стога је потребно прибјећи њиховим техничким карактеристикама.

Бамбусове тапете или тапете са базом од флизелина, лепљене много лакше и брже од других врста.

Лакоћа наљепница за тапете утјече на квалитету њихове базе. Најчешће се дешава да приликом одабира тапета купац посвећује пажњу својим спољним карактеристикама и практичности, бирајући у корист тапета са дужим роком употребе од папира.

Течни тапети се подједнако успешно користе за креирање класичних и футуристичких интеријера

Течни тапети су добри који вам омогућују да утјеловите најодважније дизајнерске идеје. Овај завршни материјал може се користити како за декорирање једног од зидова, тако и за дизајн цијеле просторије. Начин цртања течног тапета захтијева одређену вјештину, ау случају одабира овог материјала, боље је да зидове примјењује професионалац.

Веома је креативно проширити процес декорације собе, са избором посебногтапете за сликање. То омогућава да се не ограничи на једну боју и да се створи потпуно јединствен, ауторски дизајн стана.

Такође корисне информације и техничке карактеристике тапета можете наћи на нашем сајту, који представља широк избор тапета било које текстуре.

Историјат ентеријера: како створити дизајн зида са тапетама

Постоје многе опције за комбиновање боја и различитих текстура.

Фото тапете - модерна и популарна верзија третмана зидова

Ево најефикаснијих техника зидне тапете:

 • Коришћење сложених текстура, као што су кожа (нпр. Симулација крокодила), графити, репродукција;
 • Употреба метализираних тапета;
 • Доделите жељени простор и обогатите га уз помоћ фото зида;
 • Израда унутрашњег сликарства уз употребу оквира од лајсни и тапета.

Можете комбиновати тапете на различите начине: вертикално, хоризонтално, у ниши, изолујући главне зоне у просторији.

опције боја

Важно је запамтити да хладне нијансе визуално повећавају простор, док се топлота смањује.

Позадина тамних топлих тонова визуелно сужава просторију, па се препоручује за употребу у пространим и добро осветљеним просторијама

Разматрају се врло уобичајене боје при одабиру тапета у малим становима:

 1. Сива и бежсу универзалне боје, што чини просторију пространијом и лакшом;
 2. црна-поуздана боја за расподјелу облика и подјелу простора на зоне, али њен сувишак не доприноси веселом стању;
 3. Бијела боја- потиче стање одмора, чиста бијела боја се ријетко користи у великим количинама;
 4. Црвена боја , у својој примени у унутрашњости слична је црној, али даје веома снажан ефекат, за разлику од црне и зато се ретко користи у спаваћим собама.

Могућности су масовне, само требате замислити, а релевантан материјал ће сигурно бити пронађен.

Који стил изабрати

Широк асортиман, за свачији укус и било који стил:

 • Висока технологија- врло практична, пожељна је углавном за поправку просторија високе пропустљивости;
 • класицизам- победничка варијанта коју је време проверавало;
 • Поп Арт- модеран, практичан, удобан, омогућава вам да откријете креативни потенцијал и уживате слободу у одабиру боја;
 • етнички- даје могућност да се створи атмосфера егзотичности, да се живот испуњава необичним стварима и да се утјелови најодважнија машта.

Без обзира на сврху просторије, тапета ће додати ноту унутрашњости и нагласити њен стил

.

Тапете, као ништа друго у унутрашњости, могу преузети кључну улогу у усвајању стила. Дозволите економски да расподелите буџет за поправке. Одабиром барокног стила или креирањем јапанског стила у соби, само тапете ће ријешити више од 50% цјелокупног задатка. Овај материјал је неопходан за стварање унутрашњости друге ере, као што је имитацијафреске и грчки украс, романички стил и ренесанса.

Дизајн станова тапетама и њиховим избором

Понекад је предмет поправке просторија чији су зидови и углови довољно неравни да се виде голим оком. У таквим случајевима, морате измислити најлакше начине за рјешавање.

Позадина, због својих квалитета, је идеалан алат за исправљање грешака.

Због једноставног дизајна, тапета може да скрене пажњу са било које геометријске несавршености. Текстурне позадине су способне да створе било који неопходан ефекат. Текстурирана позадина, као што су цигле, помоћи ће вам да утјеловите најнеобичније идеје.

Модерне тапете за зидове: дизајнерска решења у ентеријеру

Дизајнери се сматрају тапетама, како би дизајнирали текстуру и цртеж који је дизајнер направио ручно. Да бисте остварили уметнички део, морате да знате потребе, укусе и историју. И не само знати, већ и унапријед размишљати, јер треба времена за производњу, као и за транспорт материјала. Није довољно да будете само уметник да бисте стварали бестселер у позадини, да бисте били професионалац, морате бити дизајнер са великим словом.

Дизајнерске позадине користе се за стварање најбогатијих и најлуксузнијих ентеријера

Због тога велики произвођачи, привлачећи рад реномираних дизајнера ентеријера, раде што више продаје и добијају само најбоље рецензије.

Главна ствар која разликује дизајнерске тапете од било које друге је присутност карактеристика, неке врстегрожђице, као и релевантност, релевантност за главне трендове. Доказ је да дизајнер треба да потврди јединственост свог рада.

Тапете у унутрашњости стана играју веома важну улогу, тако да треба кренути од идеје, а не од жељеног узорка. Често, након завршетка поправке, почињу да схватају да су направили грешку одабиром жељених, али не обављају потребне функције цртежа. Оно што се на полици чинило лепим, испоставило се да је то неадекватно за дизајн ентеријера, па зато размислите о дизајну у целини.

Позадине за собу у сеоској кући или сеоској кући

За разлику од наручених станова, гдје тапете задржавају своју нетакнуту свјежину дуги низ година, код куће се понекад поправља неколико година. Разлог томе је влажност и сувоћа или друге околности. Приликом одабира тапета, треба преферирати оне које су отпорније на влагу, не блиједе и лако се чисте.

Позадина у провансалском стилу погодна за обраду собе у сеоској кући

Али што се тиче дизајна, избор је, напротив, много шири. Провенце је овдје релевантно и стил, и способност занемаривања свих стандарда и утјеловљење врло ружичастих, позитивних идеја. Боје су боље користити светлост, украс може бити светао или чак веома светао. Све би требало да створи атмосферу светог живота. Временом преферирају мали украс и цвеће. Остављање зидова бијелим се не исплати: вјеројатније је да ће простор бити хладнији и непокривенији. Бијели зидови повољно наглашавају намјештај, јерстворити осећај празнине и погледати садржај собе. Прекрасне позадине ће лако скренути пажњу са уобичајеног окружења и испунити атмосферу бојом у соби.

Дизајн модерних тапета (видео)

Једноставна промена тапета може да промени собу у непризнавање. Овако важан избор је боље радити са душом, а не уштедјети на атмосфери удобности и властите удобности!

Дизајнерске позадине (фото)

)