4 начина за враћање рефлектора предњих светала својим рукама

Предња светла главног светла, као и било који део аутомобила, ће се на крају истрошити, што се види из мање светле и замагљене зраке. Смањење квалитета светлости може се покренути из разних разлога. Једна од њих је погоршање својстава која рефлектују рефлектор. О овоме и како самостално обнављати рефлекторске фарове рећи ће у овом чланку.

Узроци оштећења рефлектора

Пре свега, нарушавање слоја огледала настаје услед физичког трошења рефлектора. Трајање његове службе није бесконачно. Чак и са брижним ставом према аутомобилу, немогуће је избећи температурне флуктуације током зиме. Због тога се не може искључити могућност да се наиђе на овај проблем.Често је узрок оштећења рефлектора непропустност непогодности. Унутра падају мале честице прашине и влаге, што резултира губитком сјаја рефлектора. Као резултат, квалитет светлосног тока се постепено смањује.Губитак рефлексивних својстава може бити узрокован и уградњом нестандардних сијалица веће снаге. Температура унутар предњег свјетла достиже критичну вриједност, након чега се на површини рефлектора формира мјесто горења.Без обзира на разлог, рефлектор треба нешто да промени или да га врати. Трошак обнављања једног рефлектора у радионици није мањи од 1 хиљаде рубаља, што није прихватљиво за сваког возача. Стога, предлажемо да размотримо неке једноставне начине за враћање рефлектора предњег свјетла властитим рукама.

Методе независног опоравка

Да бисте дошли до рефлектора,демонтирани од аутомобила предњих свјетала морају се раставити. Прва опција подразумева поновљени пролаз шавова са феном за градњу врућег ваздуха. Друга опција је оставити предње свјетло у пећници загријану на 100 ° Ц 20 минута. Након отварања, сви делови се чисте од остатака заптивача, пере се без употребе течности на бази алкохола и суше.

Заптивач, који причвршћује компоненте предњег светла, почиње да се колабира под утицајем температура изнад 75 ° Ц

.

Уз помоћ метализиране лепљиве траке

Почнимо са начином како вратити рефлектор на поље помоћу траке-фолије. Све што је потребно - метализирана трака, купљена у економској трговини за око 30 рубаља. Његова база лепка савршено се носи са високим и ниским температурама, а алуминијумска фолија је веома издржљива.Да би се добила глатка површина са минималним бројем убода након лепљења лепљиве траке на рефлектор, прво треба да се формирају делови најпогоднијег облика. Затим уклоните заштитну фолију и њежно залијепите. Цела процедура траје око пола сата.

Непосредно пре лепљења, површина мора бити одмашћена.

Предности методе: трајност, ниски трошкови, лакоћа имплементације.

Недостаци: приањање остаје неједнакост и шавови који погоршавају својства рефлектора.

Уз помоћ металне фолије

Алуминијумска фолија има високу рефлексивност, што јој омогућава да се користи у рестаурацији рефлекторских фарова. Требаће вам и епоксидна смола.Да би се одржала савршено глатка површина фолије, цела шара је направљена од обичног папира. Затим се делови дуплицирају из алуминијумске тканине, наноси се танак слој смоле на рефлектор и залијепи, уклањајући вишак смоле.Предности: може издржати било какве температурне разлике.

Недостаци: између металне фолије и пластичне базе, епоксидни лепак је лишен ваздуха и суши се веома дуго. Скоро је немогуће уклонити осушени лепак. Због тога такав рефлектор није погодан за поновну рестаурацију. Са појавом Сцотцх-фолије, овај метод се практично не користи.

Употреба хромне боје

Поправка рефлекторског фара уз помоћ хроматске боје је најпопуларнија. Нема потребе да сече и глутен ништа. На безмасној површини рефлектора од спреј-мехура са бијелом кром спреј бојом да би се добио једнолик монокромни слој. Након бојења се фарови суше у складу са упутством на кертриџу.Предности: пружа глатку површину. Боја за распршивање чак и на металну траку повећава, тако да одражава ефекат.

Недостаци: лоше толерише високу температуру. Потребно је да покушате да нађете хрому отпорну на топлоту.

Употреба огледала

Не мање ефикасна је рестаурација рефлектора методом наношења метализираног самолепљивог филма марке Орацал. Филмови Орацал 351 и Орацал 352 подносе температурне разлике од -40 до + 120 ° Ц и могу се користити без погоршања перформанси нана отвореном две године. Пошто је предњи фар херметички затворен простор, вијек трајања самољепивог филма се повећава.

Најбоље рефлектујуће особине су филм у боји "Цхроме глосси".

Од папирне или обичне траке, потребно је направити шаблоне, тачно понављајући облик рефлектора. Затим изрежите полиестерски филм сличног облика. Користећи фен за косу, залијепите га на припремљену површину рефлектора, изглађујући и спречавајући појаву мјехурића. Спојеви и ивице се могу даље обрађивати хромираном бојом.

Предности: поуздан произвођач, одличан рефлективни ефекат.

Недостаци: цена од 1 м2 почиње од 5 УСД.

Као што видите, обнова рефлектора предњих светала - процедура је једноставна и потпуно реализована у гаражи. С обзиром на чињеницу да ауто-радионице за сличне послове узимају новац мало више, увек има смисла покушати да вратите оригиналну светлост сопственим рукама једну од предложених метода.