Љепило за прозоре: како правилно залијепити

Статистике тврде да због слабе изолације прозора губи и до 40% топлоте из просторија. Таква екстраваганција у вријеме повећања ресурса је неприхватљива, јер готово половина новца у овој ситуацији иде на расипно улично гријање.

Прије неколико деценија, најтраженија изолација за прозоре била је у облику папирних трака. Пре-запечатите прорез комадима вате или комадића ткива, и на врху овог папира. Међутим, технологија је отишла далеко напред, тако да се ова техника практично не налази у пракси. Данас је грејач за прозоре постао савршенији, практичнији и наизглед привлачан, што се не може рећи о ружним папирним тракама.

Класификација материјала

Правилно коришћена изолација за дрвене прозоре може бити независно без помоћи. Већина материјала је дизајнирана тако да њихово коришћење не захтева велики број специјализованих алата.

Опција за данашњу изолацију прозора - маса

На полицама специјализованих продавница постоје сорте материјала:

 • грејач за пену од гуме;
 • изолација траке за гумене прозоре;
 • полиуретан;
 • полипропиленска пена;
 • грејач за ПВЦ прозоре (поливинил хлорид).

Такође се готови производи разликују по методи цртања:

 • грејач за прозоре самолепљиве;
 • грејач прозора за зимуфиксиран помоћу лепка.

Гумена заптивка за цеви је тражена. Такав материјал се може користити више пута ако је потребно. Додатна погодност је и могућност отварања прозора у хладном периоду, јер се материјал лијепи само на једну од површина које се комбинирају у контрасту са траком или папиром.

Цевна гумена заптивка

Али ово је како је фиксирано у оквиру

Неопходни услови за изолацију

Да би се осигурала поузданост рада, неопходно је придржавати се низа важних услова. Пре лепљења грејача за прозоре, потребно је темељно опрати третирану површину од прашине и прљавштине. Ако је потребно, напукнуто стакло се мења, јер се кроз те пукотине може усадити хладан ваздух.

Сви радови на заптивању пожељно је да се обављају на позитивној температури како би се одржала пластичност употријебљених материјала.

Ако стакло није сигурно причвршћено, потребно га је "ставити" на силиконски заптивач. То ће дати додатни позитиван ефекат, јер ће стакло престати да „сифонира“, што је већ + 5% на очувању топлоте у кући.

ВИДЕО: Изолациони оквири

Правилан избор материјала

Ако желите користити самолепљиву изолацију за гумене прозоре, потребно је одабрати мекшу текстуру. Такав материјал ће, за разлику од крутог, омогућити бољу пенетрацију у све пукотине, и има мању топлотну проводљивост. Поред тога, теже је радити са тврдим материјалима.

Повећање брзине рада помаже да се користи самолепљиви гријач за пластичне и дрвене прозоре. Довољно је уклонити заштитни слој и објесити га љепљивом страном на жељено мјесто.

Када се користе материјали без лепљиве површине, препоручује се употреба силиконске изолације (заптивача) за прозоре у овом капацитету. Издржиће утицај влаге из кондензата, а има и пластичну структуру.

Како се наноси силиконска заптивна маса

Ради лакше примене, купите пиштољ за заптивање. Трошак таквог стицања је око 200-300 рубаља, али помоћ ће бити значајна.

Наношење изолационог филма

Практични материјал је филм за грејање прозора. Наноси се и споља и изнутра. Са релативно високом цијеном материјала, она показује одличне резултате у смислу уштеде енергије.

Као врста - филм за уштеду енергије прозора

Специјалисти препоручују фиксирање филма који штеди енергију са унутрашње стране прозора како би се постигао најбољи ефекат.

Приликом наношења филма осигурава се равномерна напетост по површини. Слободан ток локације може довести до лома приликом изненадног удара вјетра. Ослободите се штете помоћу траке.

Снажне трагови филмова који се користе у стакленику такође имају жућкасти тон. Они су у стању да издрже велика температурна одступања, практично без промене својих карактеристика.Могу се користити и више пута, чиме ће се надокнадити њихов повећани трошак за друге марке материјала.

За фиксирање филма користе се следеће варијанте:

 • користећи степер директно на оквир;
 • испуните филм дрвеним ноктима са малим ексерима;
 • нанесите нокте широким шеширима или ставите испод њих неколико пута рубероид или дерматиум;
 • причвршћивање се врши помоћу прибора за папир.

Уместо филма може се користити провидни поливинил хлорид. Материјал је еколошки сигуран и добро ради са својим задатком.

Употреба заптивача

Лако пронаћи материјале за заптивке у грађевинским радњама. Визуелно представљају траку са лепљивим слојем на једној страни. База се састоји од полимера или пенасте гуме. Полимери омогућавају да се врата отварају без потешкоћа, а такође користе воду за чишћење површине. Када пена редовно продире у воду, материјал брзо пропада, без одржавања експлоатације више од једне сезоне. До следеће зиме, треба му замена.

Гумени заптивачи

Лепљење траке је веома једноставно. Довољно је изрезати радни комад жељене дужине и затим уклонити заштиту од папира са лепљиве стране. Налепљен је на оквир прозора и на његов стационарни дио. То ће осигурати поуздану заштиту од појаве пукотина.

Борба са великим пукотинама у старом оквиру

Као грејач за лепљење прозорасамолепљиви у присуству великих пукотина ће бити мало ефикасни, онда је у овој ситуацији додатни поступак за законитост пукотина. Шупљине су испуњене следећим материјалима:

 • вати;
 • папир;
 • крпе;
 • мјешавине спацкле, итд.

Најбољи начин ће бити, наравно, кит који у потпуности испуњава простор и не оставља мостове хладноће. У зависности од величине пукотине, дебљина кита може бити од текућине - за мале пукотине, до густе и вискозне - за велике пукотине, које треба затворити.

Површина мора бити претходно очишћена од прљавштине како би се осигурало добро заптивање. Изнад затвореног прореза се лијепи, држи слој љепљиве траке или траке од папира које је причвршћено на водотопиво љепило, на примјер, ПВА.

Рад са пластичним прозорима

Топла изолација за пластичне прозоре је такође тражена. У случају почетне инсталације квалитетних материјала, може издржати до 5 година поуздане заштите. Након тога, везе могу бити цуре.

Током дијагнозе, неки проблеми се могу ријешити сами, међутим, узрок проблема треба јасно одредити:

 • када се трља гуму на рези, треба је заменити;
 • оквир са нагибом може добити и цурење, које се рјешава уклањањем косина и полагањем спојева;
 • ако је дошло до скупљања зграде, онда вршимо радове подешавања са арматурама.

Компоненте се користе висококвалитетно, тако да се не обављају поправке сваке сезоне.

ВИДЕО: Загревање врата и прозора заптивним материјалом


Нормална 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4