Једноставно и ефикасно тражење профила испод сухозида

Данас је поправка постала много лакша и угоднија него прије неколико деценија. Наравно, зато што су измислили тако велики материјал као што је суви зид. Овај завршни материјал већ је чврсто освојио место лидера на грађевинском тржишту, и без њега, готово да и нема поправке.

Можете користити суви зид у различитим случајевима:

 • зидна облога;
 • формирање сложених суспендованих уређаја на плафону;
 • стварање декоративних и функционалних преграда;
 • постављање колона, лукова и ниша у кући;
 • монтажа намештаја.

Осим тога, третман сухозидом ће вам помоћи да трансформишете свој стан, чинећи га јединственим и оригиналним. Све ово можете лако да урадите својим рукама, прочитавши инструкције корак по корак у сваком појединачном случају.
Али постоје ситуације када је по завршетку поправке потребно пронаћи метални профил у зиду или стропу. Питање је: "Како могу да пронађем профил под сувим зидом?" Тренутно остаје веома релевантан. Након завршетка вањске декорације на зиду, неће бити шавова, или чак и наговјештаји инсталацијских радова. Стога ће одређивање елемената оквира испод завршног материјала бити врло проблематично. Овај чланак ће вам открити све тајне исправне претраге.

Када тражити

Потреба за проналажењем под гипсаном плочом металног профила може се појавити у различитим ситуацијама:

 • када треба да обесите слику;
 • ако постоји потребапоставите огледало на зид;
 • када требате објесити телевизор на зид;
 • постављање тешких ормарића или полица са шаркама;
 • монтажа на плафонски лустер;
 • уградња лајсни, која ће бити прикована за елементе оквира.

У било којој од горе наведених ситуација потребно је пронаћи метални профил испод сухозида.

Разумевање оквира

Као што знате, суви зид се може инсталирати на два начина:

 • без оквира. Користи се ако су зидови савршено равни. Метода се користи на малим површинама просторије и благим нагибом зидова. Омогућава коришћење раствора малтера за брзо постављање гипсаних плоча;

 • са креирањем оквирног оквира.

Ако сте користили фрамелесс метод, онда питање проналажења профила нестаје само по себи, јер се метални затварачи уопште нису користили.
Прије уградње оквира данас одмаралиште прилично често, као што често наши апартмани имају, благо речено, неравне зидове.
Треба напоменути да је монтажа скелета такође могућа на два начина:

 • коришћењем дрвених шина;
 • са употребом металних профила.

У становима и кућама можете користити оба материјала да бисте створили структуру оквира било које сложености.
И у овој фази почиње сва забава, јер ће методе претраге варирати у зависности од материјала који се користи: дрвета или метала.

У потрази за металом

Најчешћи материјал за израду елемената оквира данас је метал. Због своје трајности, оквир ће бити крут и моћи ће да издржи сав терет који планирате на зидовима или плафону након што их малтеришете сувим зидовима.
Метални профили који се користе за израду оквирних структура могу бити различитих типова. Али пошто су све направљене од метала, могу се наћи врло једноставно. Да бисте то урадили, морате користити метод старог деде, односно магнет.
Пошто је профил металик, требало би чак и извући магнет кроз слој сувог зида.

Обратите пажњу! Употреба магнета ће дати жељени резултат само ако су листови за зидне и стропне панеле танки.

Са магнетом, лако можете пронаћи зид или профил воде у сувом зиду, као и џампер између њих.
Да бисте пронашли метални профил у зиду, потребно је:

 • бирају локацију будућег прибора за слику /огледало /полице /ормариће;
 • Узмите магнет у руку;

Обратите пажњу! Користите најбоље магнете који могу покрити велики распон активности одједном.

Овај жељени елемент Застиноцхе ће се показати много бржим него ако возите уз зид са малим магнетом. Поред тога, погодније је држати у руци и неће оштетити површину зидова. Не користите повећало за фрижидер да бисте га пронашли.

 • причврстите магнет на навој. Дужина концатреба да буде око 15 цм.
 • полако водимо дуж зоне тражења до реакције - суспензије кретања магнета на зиду.

Да бисте прецизно одредили профил дуж зида и не пењали се на њега сваки пут с магнетом, користите неколико магнета одједном. У овој ситуацији могуће је фиксирати локацију профила помоћу малих магнета. Ставите их дуж профила и више га нећете изгубити. Можете још више олакшати - оловком направити незапажене ознаке.

Тада можете поновити сличне акције и одредити други профил у области будућих акција. То би требало урадити у ситуацији када је потребно да објесите ЛЦД ТВ, ормарић или полицу на зид.
Ако требате објесити производ мале величине (огледало, декоративна полица, слика, итд.), Онда други профил не треба тражити.
Као што видите, у ситуацији са металним профилима, ствари су довољно једноставне.Помоћу магнета, наћи ћете профил за само неколико минута.
Наравно, можете користити и друге методе претраживања. На пример, трагање за металним профилима може се обавити коришћењем специјалне опреме (технолошка метода). Данас постоје специјални локатори (нпр. Детектори метала) који су прилагодљиви за претрагу гвожђа.

Можете пронаћи податке да неки модели могу тражити и стабло. Ипак, цијена такве опреме чини овај метод непрофитабилним. То је мало вероватно чак и највећи обожавалац разнихТехнолошки лосиони ће куповати специјалну опрему само за претраживање профила. Зашто поново инсталирати бицикл ако постоји једноставнији, јефтинији и лакши начин?

А ако је дрво?

Упркос чињеници да је дрво на чврстоћи примјетно слабије од металних профила, и даље се користи као оквирни елементи за декорацију зидова и плафона гипсаним плочама.
Ако имате такву ситуацију, онда тражење дрвених трачница испод листова материјала прети да постане права главобоља. На крају крајева, вожња магнета је једноставно бескорисна.
Међутим, ако користите снажан магнет, можете пронаћи дрвене трачнице помоћу вијака, који причвршћују суве плоче на дрво. У таквој ситуацији боље је користити велике магнете. Када прође преко вијака, магнет ће се мало успорити.

Поред тога, у овој ситуацији постоји неколико других начина да се победи победник:

 • пуцање. Сматра се неинвазивном методом. Ово је најлакши начин за претраживање. Овде нећете морати

  додатне алате. Довољно је стиснути руку у своју песницу и пробити зид на правом месту. Пошто је зид сувог зида шупља, места празнине ће бити пробушена. Али звук изнад шина ће бити другачији. На овом месту правимо оловку и можете бушити;

 • пробити нокат на право мјесто. То је, да тако кажем, метод "откуцавања". Да бисте повећали своје шансе за успех са првим покушајем, можете измерити ширину једног листа сувог зида. Не башна практичан начин, као у случају неуспјелог покушаја, рупа ће морати бити гурнута;
 • користити план или цртеж. Можда најлогичнији и најефикаснији начин. Када радите са сувим плочама, план обраде је готово увек направљен. Захваљујући њему можете грубо да одредите локацију дрвених шина. Тада можете или пробити зидове,

  или га пробити чавлом. Али ипак, овај метод је продуктивнији, јер повећава ваше шансе да будете погођени први пут где год се налазили;

 • самостално израчунавају корак постављања профила. Сматра се инжењерским начином. Користи се ако свој посао завршите својим рукама и још нисте имали времена да заборавите како је све урађено. У суштини, метода је веома слична претходној.

Обратите пажњу! Када се користи инжењерски метод, потребно је направити калкулације на основу чињенице да на једном листу постоје три профила: један ће бити смјештен у средини, а два на рубу. Такође, да бисте тачно спровели све прорачуне, морате знати које је писмо коришћено: стандардно или нестандардно. Са стандардним писмом је лако. Ми узимамо његову ширину и полажемо је од почетка зидова. Тамо где се заврши лист, биће грабље. А за нестандардно писмо, морате запамтити његову ширину.

Као што видимо, користећи различите методе, могуће је без проблема пронаћи елементе оквира испод сухозидних плоча. Примјеном магнета, лако ћете пронаћи метални профил, али и друге начине наведене у чланку,помоћи вам да се носите са потрагом за дрвеним оквиром. Главна ствар овде је да не хакујете са рамена, и да направите све потребне прорачуне, тако да тачно дођете до жељеног елемента Застиноћа.