Једноставан чип својим рукама: цртежи и фотографије

Произведено од длијета за бунар омогућује праводобно чишћење бачве бушотине од нагомиланог муља, без прибјегавања вањској помоћи, а бунари у приватном сектору морају се третирати на посебан начин. Ако се неки дијелови извора запрљају, продуктивност бунара се смањује, што значи да се губи одређена количина воде, она се зачепљује итд. Дакле, потребна је посебна опрема за дезинфекцију и чисту воду. Посебно - чип који можете направити за себе.

Опис: Јединица за чишћење

Да би се бушотина очистила без икакве додатне помоћи, потребан је дизајн чишћења, чија израда није компликована. Да не би користили бушотину, а потребно је Зхелону. И за то нам требају материјали.

Олук се састоји од цеви са вентилом на дну везаном за врх кабла

За уцртавање:

 • цеви унутрашњег пречника не мање од 60 мм и дужине не мање од 80 цм;
 • кугла од метала, пречника 40 мм;
 • На дно ове цеви заварује се дебела подлошка са Вороновим седлом у пречнику сфере;
 • Међутим, доњи део цеви може бити раван;
 • Метак треба да се постави унутар конструкције, да би се напунила кава са дебелим жичаним шипкама, што се супротставља паду метка.

Биће и метални лук, који служи као држач кабла или посебан кабл за подизање. Да бисте ручно очистили рупу, можете направити независан механизам, са њим заиста да рукујетесам. И још савршеније ће бити такав куглични механизам, ако је цијев дна за заваривање посебних резача. Они ће просути прљавштину и сав нагомилани муљ када се структура урони у извор.

Лежање на длету за чишћење рупа сопственим рукама

Лежај се назива метална кугла, која је уроњена у цев. Уроњен са обе стране. Понекад је тешко наћи га у продаји, али сасвим је могуће да то урадите сами.

Жљеб је ефикасан и релативно једноставан алат за бушење за чишћење приватних извора воде од загађивача на дну

Потребно је водити фракцију или само старе лежајеве из нечега. Такође треба да узмете гумену куглу одговарајуће величине, изрежете је на два дела. Затим напуните материјал, затим га намажите лепком на гвожђе, спојите две половине заједно.

Након сушења домаће конструкције потребно је уклонити гуму. Замашите настали елемент на машини. Може се користити и за слот. Изградња ће бити јака, можете се сигурно надати да ће трајати много година.

Како се бушење врши са чипом

Жљебови морају бити велики у дужини за чишћење бунара. А дужина ове дужине је 4-5 м. Вентил за такву ручну инсталацију може се извести од челичне плоче. И да би печати били што квалитетнији, користите аутокампове од праве коже или само гуму.

Олук је алат који се користи за чишћење бушотине од малих отпадакакамен, песак, блато, као и земља засићена влагом

Уместо кабла или ужета, користе се шипке за бушење, које се праве од гасовода, одређених сегмената. Пречник таквих структура је 33-48 мм.

Могуће је, успут, да се користе металне шипке и дрвене окови. Постоје случајеви када су коришћени гума, ариш, смрча. Ово је ефикасна опција, али је веома скупа у времену и снагама за извршење. Потражите слике и цртеже који су приступачнији за израду дизајна.

Једноставно длијето за бунар властитим рукама, цртежима и фотографијама

Према томе, жлеб може бити раван или округли. Користе се различити материјали, величине, пречници. И како процес прочишћавања иде директно? Овај процес је поуздан али дуготрајан. Истина, само први пут се обично чини компликованим, а онда све иде по распоређеном плану.

Уређај је једноставан, није тешко направити такву ствар и није га тешко користити

Чишчење бунара са посеком:

 • Ставите троножац преко бунара, причврстите га одозго;
 • Завежите жицу или чврсто уже кроз карабин до пљеве;
 • Ако је распон веома тежак, онда се користи спин или витло;
 • Баците кабл кроз блок, спустите падобран на дно бунара;
 • Учините то не из оквира, држите кабел тако да утор није заглављен;
 • Препоручује се да радите у платненим рукавицама, тако да кабл не штети вашим рукама.

Када је зелонкаспуштени на дно, подигните га на висину од 50 цм и оштро се спустите. Вентил ће се отворити на удару, вода у песку ће се повећати унутар вашег отвора. И потребно је ово подизање /спуштање до времена док се не попуни сва празнина. Осетите његово пуњење по тежини. Због тога се жљеб извлачи и чисти. Испоставља се да ради као кашика или као усисна направа, која помаже пробијању дна пилинга и чишћењу.

Како направити брава својим рукама (видео)

Користећи ревидиране цртеже, добивши добре алате и материјале, можете изградити чвор који ће редовно чистити бунар. Процес је радно интензиван, али технички није најкомпликованији. Једном када добро радите, онда можете уштедети на скупим услугама стручњака за чишћење бунара.