Једноспратне куће са гаражом (48 фотографија): зграде са гаражним конструкцијама под једним кровом, дрвене и циглене куће са подрумом и терасом

Људи су чешће почели градити викендице у тихој сеоској кући, преферирајући своје станове у бучним градовима. Има много вредних пројеката. Успјешне опције укључују изградњу финске куће. Комфорно је планиран, удобан и економичан, а заснива се и на модерним материјалима. Можете изабрати пројекат од цигле или дрвене кућице од лепљеног дрвета. Обе опције имају добре критике. Многи преферирају једноетажне зграде са гаражом под једним кровом.

План предвиђа присуство еркера и терасе.


Постоје двије врсте гаражних локација у односу на стамбене објекте - испод и близу стамбених простора. Опција испод куће ће заузети мање простора на локацији, али ће коштати више. За то ће бити потребан дубоки подрум, солидан темељ, добро дизајнирана вентилација. Улаз у гаражу се одвија под углом од 12 степени, што компликује кретање током леденог доба. Пројекат је тешко имплементирати на тлима са преципитираним подземним водама.


Гаража, у комбинацији са кућом, обложена је истим материјалима и са њом изгледа као једна структура. То је наставак зграде, са њим заједнички пројекат, темељ, кров који смањује трошкове изградње објекта. Простор куће се може повећати укључивањем сауне, поткровља, прозора и приземља испод гараже. За летњи одмор организујте терасу на свом крову.


Предности и недостаци

Прије почетка радова треба узети у обзир све професионалцеи недостатке 1-ката зграде са приложеном гаражом:

 • Једна структура заузима мање простора него два одвојена. Двориште изгледа организираније.
 • Штедња на пројекту и смањење трошкова грађевинског материјала (темељ, кров и зидови се дијеле с кућицом).


 • Гаража има један систем грејања и комуникације са кућом.
 • У прилогу кућице, поред аутомобила, у зимском периоду могу постојати кућни предмети или поврће.


 • Гаража у кући - то је удобно, јер можете ући у аутомобил без ношења топле одјеће. Погодан је за истовар и утовар аутомобила.
 • Аутомобил је сигурније заштићен од пљачкаша, лако је чути ужурбаност у гаражи из соба. Могуће је повезати један сигурносни систем.
 • Гаражна соба је погодна за радионицу или теретану.


Недостаци укључују потребу за топлотном и звучном изолацијом, у противном бука и хладноћа из анекса улазе у кућу. Такав пројекат није погодан за подручја са сложеним пејзажима, рад на нивелисању територије ће довести до додатних трошкова.

Једноспратне зграде имају своје предности:

 • Живот на једном нивоу олакшава комуникацију и окупља породицу.
 • Ако ће кућа бити дом старих и мале дјеце, они ће бити удобни за кориштење без степеница.


 • Одсуство другог ката ће имати економски утицај на изградњу зидова.
 • У ниској структури лакше се чисти и обавља поправке.
 • Нема потребе за јачањем темеља и, стога, за преплатом.

Од минуса можемо рећи за велику површину коју заузима кућа у додијељеном подручју, трошкове кровног покривача.


пројекти

Планирајте дом развити самостално или се пријавити посебним организацијама за креирање појединачног пројекта. Ако је рељеф локације једнак, типичне варијанте ће одговарати, оне ће коштати мање, али понекад морају бити прилагођене њиховим потребама.


За почетак, морате правилно поставити зграду на одређеном подручју. То је предвиђено пројектом. Викендица се гради на брдима ради осветљења плиме и сунца и избегава плављење водом. Ако је пејзаж равномеран, североисточни део локације биће најбоље место за изградњу, а јужна страна је боље ући.

Улаз у гаражу треба да буде ближе капији. Потребан је паркинг за краћи паркинг. Гаража за кућу је боље смјестити са сјевера, а јужну страну оставити за дневну собу. Спаваће собе су погодне за источни дио куће. За кухињу и трпезарију остаће западни правац. Ова локација зграде ће осигурати максималну покривеност дневним свјетлом.
Приликом израде пројекта размотрите следеће:

 • Потребно је правилно планирати комуникацију. Систем гријања, довод воде из куће може се довести у гаражу. Планирање система за гас и вентилацију ради избегавања несрећа,боље је повјерити специјалисте. Потребно је размислити о канализацији и снабдијевању електричном енергијом.
 • Пре дизајнирања пројекта, потребно је одредити врсту темеља и грађевинског материјала за њега.


 • Планирање комбиноване зграде требало би да буде што је више могуће функционално и да се избјегавају неоправдане шупљине и коридори.
 • Пожељно је имати мали предворје између гараже и дневног боравка, што ће помоћи да се задржи хладан зрак, технички мириси и звукови који долазе из ове просторије.


 • Приликом планирања гараже потребно је обезбиједити видну јаму за поправак аутомобила, мјесто испод полица с алатном и аутомобилском опремом.
 • Спаваће собе требају бити постављене на максималној удаљености од гараже како се не би ометали звукови страних језика.


  \ т
 • Истовремено, планирани су приступни путеви и путеви. Било би идеално планирати читав дизајн пејзажа током изградње. Чак и ако ће се врт, сјенице и други елементи у врту појављивати постепено, у завршној варијанти ће радња добити пажљив и складан изглед.

При подношењу захтјева Заводу за израду појединачног пројекта, архитекте израђују процјене, цртеже и техничку документацију припремају се уз израду нацрта и скица плана.


Скица

Овај документ је производ заједничког рада купца и архитекте. У овој фази се говори о броју соба, њиховој дестинацији и локацији, као ио унутрашњем и спољашњем облагању зграде.Након израде плана скица, можда сте већ заинтересовани за просечну цену изградње објекта.

Радни цртежи

Цртежи се достављају државним агенцијама, на основу којих се врши процјена нивоа сигурности пребивалишта у кући. Сваки регион има своје захтјеве, тако да је најбоље од локалних власти унапријед знати које документе требају.

Радни цртежи садрже пројекте локације просторија, прозора, врата, гараже, помоћних просторија, све детаље структуре у њему се разматрају до најситнијих детаља. Уз њихову помоћ израчунава се количина грађевинског материјала. Ови цртежи ће користити радници приликом изградње зграде. Они узимају у обзир вентилацију, водоснабдевање, снабдевање гасом, грејање, канализацију, снабдевање електричном енергијом. Специфицира дизајне и типове подрума, крова, подрума. У припреми су документи који се односе на архитектуру и конструкције. Цртежи се креирају истовремено са пратећом документацијом.


Када се ради на пројекту, специјалиста израчунава тип темеља, кровни покривач, оптерећење на темељ и преклапање, израчунава трошкове рада. Истражује се ниво земљишта, ниво подземних вода, климатски услови.

На цртежима који се односе на монтажу зида, разликују се носеће конструкције, њихова крутост, локација носача. Приказана је количина материјала за причвршћивање и смеша, као и методе монтаже.

Прије куповине материјала пажљиво измјерите.У документацији се детаљно описују врсте грађевинских радова и њихов редослед, листа коришћених материјала и други радни моменти.

Дизајн се сматра једном од најтежих активности у изградњи зграде. Ако нема потребе за индивидуалним развојем, нуде се типични пројекти.

На пример, лепе и економичне варијанте финских кућа, које комбинују најновије технологије градње и удобно планирање.

Финландическиј дом Нурмес
Финскиј дом Схотозеро
Финскиј дом Паанајарви
Финскиј дом Схуиа

примјери

Гаража, која се спаја са кућом, чини Г облик. Такво планирање омогућава да просторије буду компактније.


Улаз у кућу води кроз предворје, опремљен са два врата: с десне стране - гаража, лијево - просторије за становање. Тамбур преузима све негативне тачке повезане са гаражом (бука, технички мирис). Ходник, проширен ходником, има седам врата: три спаваће собе, кухињу, купатило, купатило и предворје. Пространи коридор је ријешио све проблеме с одвајањем простора. Просторија за пролаз је била само кухиња, кроз њу је требало проћи да би ушли у дневну собу. Ако дворана служи као трпезарија, ова локација је изузетно погодна. Гаража је дизајнирана за један аутомобил. Пример успешног планирања када гаража има домопшти улаз, али што даље од стамбених просторија.


Варијанта куће са гаражом за два аутомобила, смјештена лијево. Опћи улаз води до ходника, из којег се може доћи до дневне собе (десно) и гараже (лијево). Дуга сала садржи кухињу, трпезарију, купатило, купатило и три спаваће собе. Све собе су подељене. Кухиња има два излаза у ходнику. Спаваће собе су удаљене од гараже.

Пројекат једнокатнице са гаражом види следећи видео.