Јаливсева јастук (22 фотографије): корисне особине смреке за спавање, како користити јастук, пуњен чипсом

Сјетите се како је кедар назвао јежа из магле, чекао га да пије чај, а самовар је испаљен, а гранчица је направљена, смрека. Сјетите се својих осјећаја: чујете ријеч "смрека" и увлачите зрак у себе, покушавајући осјетити мирис сломљеног дрвета, мирисне смоле, свјежих гранчица, чуњева које су само трљале у руци. Није случајно да свакодневно постају јастучке јастучиће све популарније. О њима и разговарајте у нашем чланку.


употреба клеке

Црногорично зимзелено дрво је одавно познато у медицини, има многа друга имена: ардисх, арс, арцха, хеатхер, еленетс, иаловетс. Физиотерапеути и ароматерапеути користе и смолу и игле, дрво и плодове у лечењу респираторних органа, хематопоезе и нервног система. Кухари су позитивно везани за маслац од смреке, а произвођачи алкохола га користе као укус за џин. Димљени врхунски квалитет димљени са иглицама, дрвеним и шишкогоодс.

Дрво се користи за производњу каде и других контејнера, као и за оловке. Мајстори - резбари на дрвету праве штандове и друге производе који су веома популарни. Разлог је јака и стабилна арома која се појављује у вријеме почетка третмана и чува се дуго времена. Зато се струготине и мале гране ове биљке користе као пунило за јастуке.


Филлер из Вереса

Када купујете јастук за спавање са таквим мирисним пунилом, осетићете његове корисне особине:

 • релаксација нервозесистеми;
 • повећање расположења и плимних сила;
 • јачање имунитета;
 • повећана отпорност на прехладе;
 • нормализација сна; • ублажавање бола и његова профилакса у вратној кичми;
 • побољшање дотока крви у мозак;
 • третман главобоље;
 • смањење притиска;
 • побољшање функционисања респираторног система;
 • лечење дерматитиса.

Дакле, куповина или самостална производња таквог јастука од клеке ће имати благотворан учинак на вас и чланове ваше породице. Пре употребе и током даљег рада, јастук треба редовно протрести, тако да се пиљевина не лепи. Поред тога, када се тресе, арома ће се ојачати.


форме

Облик јастучића клеке може бити:

 • стандардна димензија 60к60 цм или 50к70 цм;
 • декоративна 30к40 цм;
 • јастучић-ваљак цилиндричан у облику висине око 8 цм и дужине до 70 цм;
 • Било који други облик који има естетско или свето значење за власника.

С једне стране, на свим облицима јастука можете спавати, с друге стране, декоративни и ваљкасти се користе за израду било које просторије. И онда ће цијела кућа намирисати мирисе арчи.


Јастук - симулатор

Наношење јастука три пута дневно на болесне зглобове може да ублажи бол у рукама и стопалима. Истовремено, јастучић-ваљак се може користити као симулатор за превенцију и лијечење болести мишићно-коштаног сустава. Ево дваједноставне вежбе за помоћ са јастуком пуњеним клеком:

 1. Лезите на леђа. Поставите котачић испод. Повуци кољена што ближе грудима. Велики прсти се додирују. Руке испружене дуж тела длановима надоле. Обавите ову вежбу сваких 5 минута.
 2. Вежба је слична, али ваљак треба поставити између лопатица.Након таквих вјежби потребно је устати, прво се окренути у страну.

Никад не устани са кретеном. У почетку можете да осетите непријатан бол у кичми, али са сваким новим даном, бол ће се повући. Током сна, јастук испуњен пиљевином ће попримити облик тела. Јастук са сувим гранчицама ће бити добар за прољетање испод главе.


исправно изабрати

При избору јастука од пиљевине, обратите пажњу на мирис. Ако ваш нос хвата барем благ мирис мириса - не узимајте такву инстанцу. Већ има гљивицу, и нема смисла повлачити је. Из јастука треба да иде арома игала и смоле. Приликом притискања пиљевине не опружите.

Важно је напоменути да када отворите такав јастук можете наћи пиљевину из различитих врста дрва.

Мало тирхизе ће дати мирису смрека, а остатак - маси. Увек је непријатно осећати се превареним. Дакле, пиљевину можете купити у транспарентном паковању, тако да можете да видите шта купујете. Поклопац који сам шије.

Поштен произвођач ће пружити кутију са патентним затварачем тако да можете видјети што је јастук пун. У истој производњи, то је логично за прво паковањепунило у затвореној јастучници од тешке памучне тканине. Сам поклопац је такође направљен од природне тканине, јер би требао бити херметичан и створити осјећај јединства с природом.


Користимо са опрезом

Нажалост, постоје људи који треба да се консултују са лекаром пре употребе јастука. Пре свега, алергичан је. За људе који имају фину кожу и слабе зидове крвних судова, такав јастук може изгледати веома крут и оставити модрице на телу. Астматичари такође могу искусити нелагодност и компликације здравља. Јака етерична уља имају различите ефекте на сваког од нас. Фокусирајте се на сопствена осећања и препоруке лекара.

Шта кажу купци?

Највише позитивних критика налази се на јастуцу клеке. Толико је рецензија. Али има и оних којима јастук није одговарао: повећане су главобоље, дошло је до пада снаге.

Упамтите се: када стигнете из гасовитог града у боровој шуми, ваша глава често почиње да боли. Разлог је велики број фитонцида које ослобађа бора (5 кг дневно од младих борова). Смрека издваја 6 пута више ове супстанце. Ево одговора на ваше питање о главобољама. У овом случају, или телу треба дозволити да се навикне на мирис Вереса, или да се одрекне јастука.

Такође, купцима се саветује да држе јастук у густом снопу тако да се мирис задржи дуже.

Али ми га купујемо да користимо, или да сакријемо такво чудо у пакету. Али од влаге и близупроизвод ватре се мора обавезно заштитити. Мало мисли могу послужити као природни укус у аутомобилу. Идеална опција за дуго путовање или заустављање.

Сазнајте више о јастуцима за боровицу из сљедећег видеа.