Звучна изолација зида у стану властитим рукама. материјала

Ако у кући постоји танак зид, често постоје сукоби између сусједа у погледу буке. Разлог је гласна музика, плакање дјетета, лајање сусједног пса, итд. Овај проблем је посебно важан за панеле високих зграда. Одличан излаз из ситуације - звучна изолација зида у стану властитим рукама.

Постоје две главне области изолације буке:

 • звучна изолација- приказује звукове из околних станова;
 • апсорпција звука- апсорбује звучне таласе у вашем стану и сусједи ништа не чују.

Висококвалитетни зидови који апсорбују буку представљају препреку за било који звук и служе као залог мирних живаца.

Како одредити узроке буке?

Пре него што направите звучну изолацију зидова, морате утврдити узроке и изворе буке. Може пасти у стан:

 • кроз спојеве у зидовима;
 • утичнице и монтажне кутије;
 • подизачи за грејање и снабдевање водом.

Ако звукови уђу у просторију кроз утичницу, она се мора помакнути на другу локацију, а рупа мора бити затворена посебном монтажном пјеном. Понекад је врло једноставно затворити зглобове у зиду, тако да се стан врати у тишину. Ако то не помогне, треба да покупите добар материјал и наставите са изолацијом од буке.

Звучна изолација зида у стану властитим рукама: материјали

Зидови се могу изоловати на различите начине. Главна ствар - да одаберете одговарајућу опцију, најбоље у смислу цијене и квалитете. Најпопуларнији су следећи материјали.

 1. плута . Препоручују се слова за лепљењетако да се појави неравномерна мрежа. Превлака ће бити кохерентнија ако се не залеже само зид, већ и спојеви плоча. Изолација плута треба да буде вишеслојна, боље је користити неколико танких слојева од једне дебеле.
 2. Ековата и ЗИПС-модули . Комбинација монтаже ових материјала не само да лишава стан чудних звукова, већ и одржава топлину у затвореном простору.
 3. суви зид . Бука-изолација зидова у стану властитим рукама уз кориштење сухозидних плоча - то је јефтино и учинковито. Главна ствар - пажљиво попунити празнину, која може послужити као извор буке. Као додатну баријеру за буку можете користити гумене јастучиће, минералну вуну (артикле о поду, али и погодне за зидове) и гипсана влакна.
 4. материјали за ваљање . Засновани су на звучно-филмском филму који се причвршћује уз помоћ Бустилата на унапријед припремљеном, глатком и глатком зиду.

Популарни произвођачи

Асортиман материјала за изолацију од буке је прилично широк, али постоје произвођачи који нуде приступачне цијене производа високог квалитета са неопходним техничким параметрима:

 • Роцквоол;
 • Сцхуманн;
 • ИСОВЕР.
 • УРСА.

Најпопуларније и јефтиније - Звучна заштита од ИСОВЕР-а, његова цена, у зависности од дебљине материјала је 100-200 руб /м2. Роцквоол акустични слепи мишеви, који коштају 110 руб /м2 су такође тражени.

редослед рада

Често се у процесу звучне изолације користи конструкција од гипса. За њихову изградњу требаће:

 • дрвени или металниПрофил
 • хардвер и вијци за причвршћивање;
 • минерална или стаклена вуна;
 • плоче од сухозида;
 • електрична бушилица и одвијач;
 • лепак и кит.

Изолација унутрашње буке увек почиње припремом зидова: потрагом и уклањањем пукотина и пукотина у зидовима, ношењем утичница итд. Након тога се постави оквир за суву градњу на удаљености од 2 цм од зида. Приликом уградње препоручује се употреба анти-вибрационе гумене подлоге.

Испод уграђеног оквира постављен је звучно изолован материјал (што је мекши, то је ефектнији резултат). Затим на профил учврстите плоче сухозида. Последњи корак је димензионисање и заптивање спојева између плоча.

Дебљина зидова са таквом звучном изолацијом повећава се за око 8 цм. Ако ова опција није прикладна, можете користити ролне материјале. Продају се и лијепе на зидове специјалним љепилом. Међутим, постоји значајан недостатак у овој методи - смањује ниво буке за само 40-50%.

Као звучна изолација могу се користити и готови декоративни панели. Они се спајају методом "шиљатог утора", а до зида се причвршћују помоћу течних ноктију. Распон таквог материјала је прилично широк, можете одабрати завршну обраду за сваки укус.

Процењени трошкови радова за звучну изолацију

Колико звучна изолација зидова? Основни трошкови при употреби гипсаних плоча:

 • сухозид - око 90 руб /м2
 • апсорбер звука - 60-400 руб /м2.

Додато њиматрошкове вијака, профила и љепила.

Звучна изолација зидова у стану од комшија, на пример, "Полифом" коштаће 1310 рубаља по ролни, што је довољно да покрије 7 м2 зида.

Просечна цена декоративних панела - 750 руб /м2.

Свако бира оптималан начин за себе на основу прорачуна снага, личних преференција и финансијских могућности.