Звучна изолација утичница, шта и како радити?

Квалитетна и поуздана звучна изолација - важна компонента удобности и удобности за особе које живе у приватним и вишестамбеним зградама. У фази градње стручњаци стављају у зидове специјалне материјале који могу апсорбирати буку, али у 95% случајева остаје нелагодност. Разлог за то - звучна изолација ниског квалитета, која се изводи на електроди.

Карактеристике инсталације звучне изолације

Извор буке у модерним или старим зградама - отвори направљени за време постављања утичница. Ово се може потврдити подизањем уха на њих. Разлог за овај феномен је разводњавање ожичења у зградама и уградња утичница.Према одобреним нормама, вишестамбене зграде омогућавају стварање пробушених рупа у зидовима за даљу уградњу утикача у два сусједна стана.Звучна изолација у овом случају се користи у 5% случајева.

Због тога се власник куће у будућности суочава са високом тежином у стану. Причвршћивање пукотине ће помоћи у извођењу звучне изолације, што се може учинити самостално, слиједећи савјете.

Зашто ми је потребна звучна изолација утичница?

Звучна изолација утичница је неопходна да би се:

 • смањивање звукова и звукова;
 • да би се избегло продирање у дувански дим;
 • подешавање циркулације ваздуха;
 • да се избегне неугодан мирис;
 • да се смањи концентрација алергена у просторији.

Кроз рупе у стану или сусједним просторијама уПриватне куће такођер продиру у микробе. Извођење радова на уградњи звучно изолационих материјала ће омогућити смањење негативних манифестација.

Методе извођења радова

Постоје три начина за извођење звучне изолације:

 • померање уграђене утичнице (морате да пронађете оптимално место);
 • извршити монтажу продајног листа (или замијенити раније изграђено на теретном листу);
 • монтирати звучни изолациони слој испод постојеће утичнице без замјене или преношења.

Пренос утичнице се врши и током поправних радова - овај метод је оптималан за нове зграде. Користи се када се мења расположиви простор - зонирање просторије или њено поновно уређење. Пренос утичница омогућава повећану ергономију и повећану удобност.

Монтажа продајног рачуна вам омогућава да сакријете главни дио, укључујући жице, у дубину зида.На површини ће се појавити само декоративни преклоп, у којем неће бити отвора. Неопходан рад захтијева доступност одређеног знања о електричној енергији, али омогућава смањење буке и других негативних појава за 70%.

Да би се створила теретница, довољно је да се избуше отвори у близини већ расположивих, да се створи удубљење у зиду које је одговарајуће величине, да се положи жица и затвори поклопац. Спољашња утичница се монтира у зградама са отвореним ожичењем, често се користи у викендицама и викендицама.

Тело овог излаза је мало искључено (подлога није на једнојраван са зидом), тако да овај метод није погодан за модерне интеријере.

У случају да поправке нису укључене у планиране, или је потребно уштедјети буџет, оптимално рјешење ће бити примјена методе полагања звучно изолацијског слоја под постојећим утичницама.За извођење радова ће бити потребно:

 • растављање утичнице;
 • извадите кутију из отвора;
 • положити звучни изолатор у отвор;
 • да инсталирате кутију и утичницу на претходно место.

У случају да особа нема знање о електричној енергији, боље је тај посао повјерити професионалцима.

растављање утичница

Висококвалитетна звучна изолација постојећих испуста захтијева демонтажу инсталираних, који метод није одабран.

За то е потребно пар корака:

 • да осигурају да сусједи не користе сусједну утичницу у вријеме демонтаже;
 • за растављање утичнице која треба да буде звучно изолована;
 • Проверите расположиви напон на почетку рада у утичници (препоручује се употреба посебних уређаја - мултиметар или индикаторски одвијач). Ако је све нормално, онда напон не треба угасити;
 • онда можете уклонити теретницу.

За работа нужно:

 • отпустите завртње који учвршћују језичке за спајање (2 комада);
 • уклонити механизам који се састоји од 2-3 пара жица са стезаљкама на крајевима;
 • попустите силу вијакатерминали;
 • уклоните ципелу;
 • крајеви жица морају бити изоловани.

Кабл за напајање долази са врха зида.

После ових корака, видите удубљење уместо грла - кутију за монтажу. Могу бити израђене од метала или пластике (односно старе и нове технологије). Треба да се извуче. Затим требате очистити простор формиран од прашине и других загађивача.

Као резултат тога, кутија сусједног излаза (за вишестамбене зграде) или празног простора (за приватне зграде) би требала бити видљива. Након тога можете прећи на директну звучну изолацију утичнице.

нијансе звучне изолације

Потреба за таквим радом нас наводи на размишљање о томе које материјале треба користити за постизање најбољег могућег резултата. Код куће, у 55% ​​случајева, људи користе уобичајене монтажне пене за ту сврху. Специјалисти позивају на одустајање од ове идеје из више разлога. Међу њима:

 • могућност продирања честица пјене у сусједни излаз кроз отворе (то доводи до кварова у 50% случајева);
 • велика вероватноћа избијања (монтажна пена је сува, ако искра прође, материјал ће бљеснути);
 • пена - материјал ниске квалитете звучне изолације.

Чак и специјална монтажна пена не може издржати загревање преко 90 степени. Да би се спречила опасност од пожара употреба овог материјала треба одбацити.

Препорученоматеријали

\ т

Како би рад био потпуно сигуран, операција није изазвала пожар, а квалитет апсорпције буке био је висок, препоручује се употреба специјално дизајнираних материјала за ту сврху.

Основни, кои показали добри резултати в 95% апликациј:

 • Валовити картон;
 • специјални грађевински малтер;
 • Базалтни картон или вата;
 • мембрана;
 • дривалл.

Сваки од ових материјала омогућава постизање добрих показатеља апсорпције звука. Буке, мириси и алергени нестају одмах. Буџет је - решење, гипс, - и гафокартон.

Употреба материјала за изолацију буке

Примена посебног решења примећена је у 70% случајева. Овај материјал је приступачан, једноставан за инсталацију и показује добре резултате у уклањању лоше звучне изолације.Након демонтаже утичнице у рупи, препоручује се уметање бртве из пластике (можете користити тврди картон).Ово ће спречити круг, јер раствор садржи воду.

Треба имати на уму да малтер треба да се суши од 3 до 12 сати.

примена решења

Ако особа жели да употреби грађевински малтер као главни материјал за изолацију буке, онда треба да предузме неколико основних корака:

 • Припремите пластичне /картонске подлоге (оне морају бити мање од 1 мм од рупа у зиду), дебљина заптивача треба да буде 5 мммања расположива празнина између утичница, тако да је препоручљиво креирати и инсталирати неколико јастучића;
 • Убачене заптивке морају бити фиксиране. За ову сврху се може користити заптивач (висока температура);
 • Раствор се наноси на подлошке и зидове постојећег отвора.

Даље, потребно је извршити рад на извлачењу жица у монтажно стакло. Након што је раствор потпуно замрзнут, потребно је да се крајеви жица причврсте у стезаљкама. На крају рада треба извршити инсталацију одвода на претходно мјесто. Након извршења потребно је пажљиво подесити, како би блок ушао у кутију. Утичница мора бити причвршћена вијцима, подешена висина, а затим затворена подлошком.

базалтни материјали

Минерална вуна и картон су професионални материјали, тако да ће квалитет звучне изолације бити висок.Висок трошак се компензира потпуном заштитом од пожара. Круг базалтног материјала (памук или картон) треба да буде неколико мм шири од доступног отвора. Материјал треба лагано компримирати са рубова, а затим га уметнути у отвор на утичници.

Ако отворите више, боље је користити базалтну вуну, за стандардне зидове у вишепородичним кућама користити базалтни картон - 4-5 кругова.

Други звучно изоловани материјали

Ако раствор или базалт нису погодни, онда можете користити специјални материјал за ваљање - мембрану. Његова дебљина је од 2 до 13 мм, тако да ће особа моћи да изабере оптималну опцију за себе. Круговимембрана се не може посебно фиксирати, већ се једноставно убацује у рупу. Препоручује се употреба 3-4 круга за најбоље показатеље отклањања буке

Употреба оби ~ ног валовитог картона је најекономи ~ нија опција, која се моʻе направити изолација буке на излазу.Да би се обавио посао, биће потребно изрезати неколико кругова који одговарају пречнику отвора, како би се причврстили и инсталирали излаз на претходно мјесто. Материјал је отпоран на топлоту, што смањује могућност појаве пожара током рада.

Пренос утичнице на нову локацију захтијева знатне трошкове времена. Такав рад неће бити могуће самостално обављати - потребна су посебна знања и вјештине из области електричне енергије. Због тога се у већини случајева користе посебни материјали за смањење буке.

Видео: Замена утичнице сопственим рукама

Дакле, модерне зграде или зграде старе зграде захтевају додатне радове за побољшање буке, - и звучне изолације. Пре него што наставимо са главним поправкама, потребно је извршити мере које су повезане са утичницама, јер кроз њих у суседне просторије продиру не само звукови, већ и мириси, дим и алергени. Разноврсни материјали ће повећати вашу удобност и буџет.