Зимовање пчела у пластеницима од поликарбоната: 5 правила задржавања

Огртач је погодно мјесто за презимљавање пчела, а они који узгајају кућне љубимце знају колико је тешко зимским људима. У ћелијама и шупама је хладно и влажно, дешава се да чак и вода у води за пиће замрзне. Животиње престају да се осећају удобно, престају да расту, птица престаје да носи јаја и излећи пилиће, пчеле и бумбаре не лете. Какав резултат се може наћи из ситуације? Шта могу да урадим? Разумијете редом, прочитајте рецензије.

Одржавање пилића у стакленику зими: каква је добра идеја

Најлакши начин за рјешавање проблема је за оне који имају стакленик. Они који га немају, постављајући на њиховом мјесту стакленик, могу ријешити два проблема одједном - држати животиње зими, а узгој поврћа у рано прољеће.

Задржавање пилића у стакленику зими, као и зечеви, козе и пчеле, је реалан метод који ради за власника објекта. Поред тога, земљиште у изградњи стаклене баште се допуњава органском материјом.

Ако зима у вашем региону није јако хладна, онда се птица може држати у стакленику за загријавање поликарбоната

Поред тога, у стакленику су сви потребни за одржавање комуникације птица. То ће вам помоћи да створите најприродније услове за животиње и повећате ефикасност њиховог садржаја.

За одржавање пилића, већ вам је потребан већ доступан у стакленику:

 • грејање;
 • вентилација;
 • снабдевање водом;
 • осветљење;
 • Заштита од ветра и кише.

Ако већ држите птицепостојећи стакленик, онда не морате да градите шупу или неку другу структуру, и смислите методе грејања и осветљења.

Пилетина у стакленику из поликарбоната: услови за узгој птица

Прије него што се смјестите у стакленику нових становника, морате прво из њега уклонити остатке сухе вегетације, која је у њој расла у прољеће и љето. У стакленику нема галеба, који нужно треба пилиће да их одржавају на својим специфичним шапама и гнијезду, гдје ће носити јаја. Након што су направили и пивце и хранилице, додајте сијено или сламу у стакленик како би опремили топао и удобан под. Пилићи ће вам захвалити за то, испијајући укусну суху траву.

Пилетина у стакленику направљена од поликарбоната покриваће птице од хладних вјетрова, предатора и мраза. Расвјета која је већ у стакленику ће бити успут, као што је зими, природна дневна светлост веома мала.

Температура у стакленику, у којој се налазе кокоши, мора бити најмање +10 ° Ц.

Можете направити кокошињац из стакленика, али на дну треба уклонити завршне материјале

Али ако желите да ваше кокошке носе јаја, онда им дајте температуру од +15 до +25. Ако имате велики стакленик, онда у њега можете додатно поставити мале дрвене куће, у којима ће пилићи бити још удобнији и топлији. Стакленик би требао бити упаљен најмање 14 сати дневно. Штедне лампе ће вам уштедети новац.

На исти начин стакленик може да всебује:

 • патке;
 • индоатс;
 • цезароке;
 • бројлери;
 • Свињски медвјед;
 • Киз.

Пурани, гуске и патке због своје активности нису веома погодни за стакленике. Они могу наћи малу рупу, која је једноставно растргана својим јаким кљуновима. Тесарокси и индоуцхетес се могу држати заједно, јер су мирољубиви становници и понашају се добро.

зечеви у стакленику поликарбоната зими

Те пасмине зечева, које се пасу у Русији зими, потпуно су прилагођене мразу. Али понекад морају бити веома чврсти. У најбољем случају, у тешким мразима зечеви престају да расту, у најгорем случају веома су болесни. Они који имају сајт са стакленицима, вреди размислити о томе да у зимском периоду померају дугокосе кукавице у стакленику.

Кунићи у стакленику зими ће бити заштићени од хладноће, вјетрова, кише и мраза. Осим тога, моћи ћете узгајати било коју врсту зечева, не само оне који су добро прилагођени зими.

Можете пребацити ћелије са зечевима у стакленик чим се почну промрзлине и омогућити им да живе добро пре раног пролећа.

Кад се држи зајци у стакленику, треба их поставити у одвојене ћелије

С циљем да се въздуха за зајчите въз собниат отлично въздејствие в стакленици потребите:

 • Правилно опремање пијанаца;
 • Побољшати исхрану;
 • диверсификација хране;
 • Да издржи температуру у просторији не мање од + 10 ° Ц;
 • Укључите витамине у исхрану.

Кунићи воле да се забављају са гранама дрвећа. У стакленику се унапред припремају слатке укусне делиције.

Пчеле у стакленику: опција или нужност

Они који узгајају поврће у стакленику зими, разумију како у хладној сезони није довољно тих малих, похлепних радника. Без њих, биљке су се досађивале, а јајник се не веже, а ми немамо расположење пролећа. Зима, и добро си. Сви чекају први пролећни дан.

Пчеле у стакленику нису само хоби, већ и нужност. Мала пругаста створења чине биљке плодоносним као да је то највиша висина лета. Да, и саме пчеле у стакленику су удобне и удобне за обављање свог посла.

Али држање пчела у стакленику је могуће без узгоја поврћа. Ако се ваш стакленик не користи за садњу у зимским мјесецима, у њега можете једноставно ставити пчеле и задржати га тамо.

Пре постављања пчела у стакленик, вреди истражити препоруке специјалиста

Особении отношениа пчел в зеленца:

 • За сваких 1000м2 пластеника, једна пчела ће засијати породицу средње класе;
 • Кошница треба да се налази у добро осветљеном углу, пожељно на југозападу;
 • Уопштено говорећи, углови загревања стакленика су мањи и мораћете да одржавате температуру у њима не испод + 10 ° Ц;
 • Осигурајте да биљке не блокирају кошницу и уђу у њу;
 • Користити крму која је далеко од кошнице;

Када се улица загреје, кошница се извлачи из стаклене баште горњом ваздушном тарифом на слободи, а дно у стакленику.

Зимовање пчела у стакленику и брига о њима

Прије него што ставимо кошнице унутрастакленику, морамо да затамнимо стакло у југозападном правцу. У стакленику је пожељно опремити склопљене платформе или колица која се крећу дуж шина. Кошнице се инсталирају на њих и стављају ван стакленика када је потребно третирати поврће пестицидима, или ако се изненада стакленик прегреје.

Зимовање пчела у стакленику слично је садржају љета. Потребно је само осигурати да пчеле не остављају стакленик на хладноћи и да се не замрзну на хладноћи.

У облачно вријеме, пчеле не морају бити веома активне јер цвијеће емитира мало нектара. Морате нахранити јастоге са слатким сирупом и активније ће расти. Хранилица са сирупом треба да буде инсталирана на другом крају стакленика. Сируп се сипа 150-200 мл ујутро.

В зимните пчели върху стакленици треба да бъдат въздушна

.

Користи од држања пчела у стакленику:

 • Оне загађују биљке и повећавају принос;
 • Вероватноћа добијања раније жетве;
 • Већина се множи;
 • Провести расподјелу биљака корисних за угљични диоксид;
 • доносе мед.

Ако планирате да пчеле ставите у стакленик са краставцима или парадајзом, онда не можете у њима садити хибридне сорте. Када се поплави, ваше поврће ће бити ружно.

Лет пчела у стакленику (видео)

Ако имате зграду као стакленик, онда имате среће два пута. У рано прољеће у њему можете узгајати биљке, а зими у стакленику могуће је живјети кућне љубимце. Пчеле су истемогуће је живјети у стакленику и заједно са другим биљкама, а истовремено донијети велику корист у облику опрашивања и гнојидбе биљака.