Зелена кухиња: какве тапете и тапете можете изабрати за такав кухињски интеријер

Унутрашњост кухиње, украшена употребом зелене палете, психолози називају најпозитивније рјешење, јер ова природна палета помаже да се смири, одмори и створи угодно окружење.

Зелена боја у различитим нијансама користи се и за бојење слушалица и за обраду просторије. Та боја често одређује карактер и атмосферу у ентеријеру, јер је зелена скала прилично богата. Избор третмана за зидове, пак, зависи од стила и тона главне боје.

Шта изабрати тапете за ентеријер са зеленим слушалицама: комбиновање нијанси и стилова

Дизајн кухиње са зеленим слушалицама заснива се на једноставном правилу композиције: што је намештај светлији, то је мање засићено тапете. Уграђени тонови фасада могу се допунити прилично сочним детаљима у обради зидова. Није задња улога при одабиру материјала и боја у унутрашњем стилу.

Дизајн Јуици лимуна

Кухињске гарнитуре лимуна и креча изгледају најупечатљивије. Жуте ноте чине унутрашњост топлим и веселим, што се може видети на следећој фотографији.

Са таквом палетом можете комбиновати неутралне тонове, беле, беж боје. У ограниченим количинама могу се користити и тамно смеђа, и сива, па чак и црна, али само у незнатним детаљима, иначе ће цијели ефекат соларног годишњег обојења намјештаја нестати.

У савременом ентеријеру ове боје имају по правилу сјајне површине и не захтевају додатнедецоратинг Зато ће овакве слушалице одговарати монохроматским неутралним тапетама, које ће послужити као позадина за свијетли намјештај.

У трпезарији, ако дозволите простор у кухињи, можете користити тапете у тону прегаче радног простора или са сликом која је у складу са главном нијансом намештаја. У овом случају, можете одабрати исту причу фотографије за прегачу и зид или их извршити у једној палети.

Аппетизинг оливе интериор

Лагане и пригушене нијансе зелене боје - као што су салата, пистација и маслина - често служе као главни тон за декорацију зидова и делимично се активирају на фасадама слушалица. С таквим намјештајем ће се ускладити и свијетле тапете, и покрити с више засићеним, контрастним бојама. Наравно, читава кухиња може бити обојена у тамне или шарене тонове, али је могуће користити живописну завршну обраду за зонирање, акцентни зид или прегачу. Са пастелним и пригушеним зеленим нијансама, практично се сва гама боја усклађује.

Фишкасто слушалице са органским изгледом на позадини светла и зидова кафе, као на фотографији.

Беж позадина се користи у дизајну сеоских кухиња. Најчешће позадина за зелени намештај су бели зидови, посебно у модерном ентеријеру.

Понекад се укусна маслина користи радикално у комбинацији са црном: прегача, крајеви намјештаја се изводе у мраку. У овом случају, међутим, не би требало злоупотребљавати у црној обради. Најбоље је да све оставите за исте детаље, остављајући све нагласкерадно подручје.

У трпезарији кухиње могу бити тамне ноге стола и столица, неколико потеза у контурама лампе, мали узорак на завесама.

Прециоус емералд цуисине

Тамне смарагдне фасаде су боље комбиновати са неутралним зидовима. Позадине за такву кухињу одабиру млијечну или крем боју, наглашавајући дио просторије с детаљима нагласка.

Само у веома пространој просторији може се зид или дно свих зидова обојити тамним тоном. Најчешће је то природна дрвена нијанса или директно украшена дрветом. Слично томе, позадине са тамним узорком су спојене у тон слушалица у доњем делу просторије са лакшим премазом на врху зидова.

Тамне нијансе зелене су најпогодније за класичну кухињу, гдје можете користити исту боју за завјесе, пресвлаке тапецираног намјештаја и прибора. Овде је тамно зелена комбинована са дрвеним тамним нијансама, али се зидови често изводе неутрално, као што се види на слици испод.

Обрада зелене кухиње: шта би требало да буде намештај

Угодна зелена унутрашњост се понекад ствара прије одабира слушалица, а затим власници постављају још једно питање: коју би боју требало одабрати да би се ситуација ускладила?

    • Бела слушалица изгледа светло и елегантно на позадини и светлих и пригушених зелених зидова. У таквом дуету, ниједан од детаља неће бити изгубљен, поготово ако лимун или чак и малахит раде прегачу у радузоне
    • Светло беж, крем наглавна слушалица изгледа лагано и лако. Органски док ће бити намештаја са природним дрвеним фасадама светле боје.
    • Јарко жута и наранџаста хармонија са пригушеним нијансама траве, са стијенама обрађеним пистаћима и маслинама.
    • Тамно смеђа или црна кухиња ће изгледати елегантно на зеленој позадини. А за радни зид можете изабрати прилично светлу, упадљиву боју. Наравно, ако је намештај направљен у класичном стилу од тамног дрвета, боље је да преферирате меке тонове.
    • Комбинујте понекад ружичасте нијансе са смарагдним зидовима. То је дозвољено у класичном ентеријеру иу сеоском стилу. Али у таквом дуету не можете користити превише сочне ноте, најбоље је одабрати једну дубљу нијансу, а другу - лакшу, можда чак и избијељену, што је прикладно у стилизацији старог дизајна.

Тапета са узорком у зеленој кухињи

Дизајн кухиње често укључује употребу функционалног декора, а украс на зидовима је мање прикладан него у дневној соби или спаваћој соби. Али употреба тапета са шаблоном је сасвим могућа, посебно ако је соба велика и захтева визуелно зонирање. Да, а на прегачима радног простора често постоји одређени цртеж.

У модерном ентеријеру може се користити прегача са фотографијом (скинали), боја и заплет чија се радња може поновити у остатку третмана собе. На пример, сликаНаранџаста боја се може користити на екрану радног зида иу још увек подигнутом зиду. Али друга обрада у исто време ће бити монотона.

Дизајн простране класичне кухиње често се разводњава тапетама са великим узорком поврћа или пругама. Такав материјал је омалтерисан са једним до два зида.

За собу у сеоском стилу можете одабрати тапете са малим, ненаметљивим узорком.

У сваком случају, главна позадина је пожељна да би се направила једнобојна, тако да се унутрашњост не испостави да је превише шарена. А избор боја зависи, као што је већ поменуто, од основне боје намештаја и стила намештаја.