Завршни материјали за зидове

Модерни декоративни материјали на грађевинском тржишту представљени су у широком распону, стога постоји нешто за изабрати. Главна ствар - одлучити што ће бити прикладније за погледати, знајући предности и недостатке сваког материјала.

Врсте екстеријера: материјали

Завршни радови - то је фаза изградње, током које кућа или стан стиче готов изглед и изнутра и извана. У зависности од тога где се врши обрада, она се дели на два типа:

 • спољна (фасада куће);
 • унутрашњост (унутрашња декорација зграде).

Пошто је спољна обрада у директном контакту са спољним светом, она мора имати јаке оперативне карактеристике. Негативан утицај јаких удара ветра, падавина, оштре флуктуације температуре и сунчевог сјаја морају бити испуњени поузданим одбијањем. Материјали за спољну обраду:

 • малтер;
 • прилажење;
 • облоге;
 • цигла;
 • боја;
 • камен;
 • цријеп.

Нису сви домови потребни за екстерну обраду. На пример, кућа изграђена од белог силиката или керамичке опеке, одмах након изградње зидова, изгледа потпуно спремна за употребу. Није потребан вањски завршни рад. Ако је потребно, радите поклопац испод камена.

Гипс и боје

Прелепе куће, обрађене текстурним малтером. У исто вријеме у зграду се може купити и модеран и елегантан класиккинд оф Посебна фасадна боја је прекрасан завршни материјал за вањске зидове куће. Ако не прекршите технологију цртања, она ће дуго служити, без изазивања било каквих притужби. Фасадне боје су индиферентне на негативне ефекте бројних атмосферских појава. Од предности - широк избор нијанси. Без напора можете пронаћи боју праве боје, а ако није на продају, може се створити од других боја или додати боју.

дрво

Декорација спољашњих зидова дрвета није увек оправдана. Дрво - материјал каприциозан и болно реагује на температурне разлике и промену влажности. Али изглед кућа, које су прекривене дрветом, заиста је запањујућа. Посебно у случају да се кућа налази на позадини стољетних стабала или близу шуме. Ово ствара складан пејзаж.

Да би дрво служило дуже, оно се прерађује у посебним складиштима. За вањску обраду дрвета често се користи тканина, јер се врло лако монтира. Ово је најбоља опција за третирање зидова са дрвета. Са таквим радом може се носити чак и особа, која никада није држана у рукама грађевинских алата. Као опција - блок кућа, која је методом причвршћивања слична фурниру, али вањска страна имитира сноп.

сидинг

Споредни колосијек се назива панелима дужине 2-6 м, који се лако фиксирају и повезују. Изглед споредног колосека подсећа на панел плоча. На грађевинском тржишту можете пронаћи споредни колосијек бакра, цемента, керамике, алуминијума, поцинкованог челика, поливинил клорида. Одлична својства -издржљивост, прецизност, лакоћа, лакоћа његе, атрактиван изглед и разноврсност боја. По текстури, споредни колосијек често имитира дрво. Да би се материјал заштитио од корозије, он је прекривен бојом или полимерима.

Са овим материјалом је лако и лако радити, за неколико сати можете направити лавовски дио посла, што не значи о гипсу или плочицама. Од предности треба напоменути да површина зидова није потребно посебно поравнати и припремити за обраду. Сидинг савршено крије све неједнакости и недостатке.

фасадна цигла

Покривање фасадном циглом је чврстоћа, отпорност на влагу и отпорност на мраз на једној страни. Овај материјал је добар грејач који не захтева никакву бригу. Обрађени зидови од цигле ће служити дуги низ година без икаквих тврдњи. Једина нијанса коју треба узети у обзир је да ће се након обраде с таквим материјалом оптерећење темеља значајно повећати. Стога би темељ требао имати довољну снагу и тврђаву. Декорација предње цигле указује на добар укус власника куће, на њихов углед и благостање.

Типови унутрашњих површина

За материјале који се користе за обраду зидова унутар стана или куће, прво мјесто је еколошки и природно. Ово је посебно тачно у стамбеним и спаваћим просторима у којима особа проводи већину свог времена. Ако су зидови обрађени материјалима који садрже штетне материје, они ће полако деградирати здравље становника такве кућеили стан. Поред тога, безбедност од пожара игра важну улогу. Завршни материјали за унутрашње зидове такође нису јединствени:

 • декоративни малтер;
 • дрво;
 • камен (и вештачки и природни);
 • тапете;
 • боја;
 • керамичке плочице;
 • пластика.

Горе наведени материјали се користе за завршну обраду. За грубу завршну обраду зидова у просторији најчешће се користи гипс или сухозид. Истовремено, материјал од којег је кућа саграђена игра важну улогу. Приликом одабира материјала за завршну обраду зидова собе, морате узети у обзир врсту просторије. Ако је купатило пожељан избор за плочице, онда то неће бити у дневној соби.

Као што видите, избор је широк. Поред тога, нови декоративни материјали за завршну обраду се стално продају. Дакле, морате изабрати са мудрошћу да је третман дуги низ година задовољан оком и да није потребно стално поправљање.