Завршетак уградње пластичних прозора

После монтаже прозора и прозора још није завршен рад. Да би прозор изгледао леп и спреман за употребу, потребно је да обавите много додатног посла. Упркос чињеници да ови радови нису компликовани и не трају много времена, без њих се инсталација прозора не сматра комплетном.

плиме

Одлив у резу

Да би се спречило да вода падне испод прозора, потребно је инсталирати цурења. Да, и сама фасада зграде неће бити довршена, јер обављају не само хидроизолацију, већ и декоративне функције. Постављање плочица на пластичне прозоре властитим рукама је једноставан процес који не захтијева много времена и труда. Професионалци препоручују монтажне плочице одмах након постављања прозора.

Плима се производи од:

  • алуминијум (не плаше се оштрих промена температуре и влажности);
  • поцинковани метали (економични, трајни и декоративни);
  • бакар (различита издржљивост);
  • пластика (јефтина, не захтева пажњу, декоративна).

Од алата је довољно припремити оштар нож, силиконски заптивач, електричну бушилицу и бугарску (ако је потребно). Ако вишак пене по ободу прозора још није изрезан, пажљиво се обрезује. Након тога, одвод је уметнут у профил прозора и причвршћен вијцима, квачицом. У том случају инсталацију треба извршити испод прозора, јер отвори за одводњавање не би требали бити блокирани. На самој плочици потребно је инсталирати утикаче.

Важна тачка је заптивање јаза. Често се у ту сврху користи посебна употребатраку или силикон. Преостали део празнине испод плиме пажљиво је избрисан.

косине

Без обрађених косина, вероватно је да прозор неће изгледати прелепо. Али поред украсних падина и даље дјелују као функционални елемент, што повећава топлотну и звучну изолацију прозорског отвора. Наравно, падине могу бити малтерисане или изграђене од гипсаних плоча, али се у пракси такве одлуке не оправдавају. Такве падине увијек дају пукотине, прљавштину и чине савршен шав између нагиба и прозора врло тешким. Као опција - дрвене падине, али то је аматер. Данас је најпопуларнија обрада косина од пластике.

Пластичне плоче се инсталирају брзо и једноставно. Понекад се причвршћују на монтажну пену, али чешће користе дрвене шине и траке (П и Ф). Панели се могу поставити не само под правим углом у односу на прозор, већ и под углом већим од 90 степени. То омогућава визуелно повећање прозора.

У почетку, дуж обода падина са стране просторије, забили су се дрвене шине. Затим, по ободу косина са стране прозора, помоћу вијака, учвршћује се спојница у облику слова П. Након тога, помоћу носача монтирајте траку у облику слова Ф директно на дрвене трачнице (овај елемент делује као пладањ). Траке жљебова морају се међусобно уклопити тако да се без проблема могу уметнути пластичне косине. У размаку између зида и панела умеће се минерална вуна. Ако је спој између панела и прозора испао мало неравномеран, може се пажљиво сакрити силиконом.

наставак за чешаљ

Чешљеви на пластичном прозору могу се самостално уградити за неколико минута. Ако неко не зна шта значи ова реч, онда је то народно име затварача резе или отварања лимитера. Штити врата од наглог удара или орања током или наглих удара вјетра, омогућава вам да добро проветрите простор и спријечите смрт домаћих љубимаца.

Да бисте причврстили чешаљ, морате припремити 2 вијка са пластичним бубњем. Трака може бити причвршћена и испод ручке врата и на његовим крајевима. Ако се одлучи да поставите шипку испод ручке, алгоритам акције изгледа овако:

  1. Окрените плочу на дну ручке на дну ручке, одврните вијке и уклоните ручку.
  2. Опасите ремен на ручки тако да се рупе за вијке подударају.
  3. Ставите дугме у његов оригинални положај и заврните га вијцима.
  4. Сада можете причврстити чешаљ на шипку, са његовим крајем треба да буде чврсто притиснут на оквир.
  5. На зиду поставите тачку причвршћивања чешља и нежно отворите рупе.
  6. За причвршћивање чешља помоћу одвијача или одвијача.

Ако поставите траку на ивице крила, задатак је поједностављен. У овом случају, нема потребе за скидањем ручке, шипка се може причврстити на било које мјесто.

ролетне

Ролне су украсне и заштитне. Ови се инсталирају извана на пластичне прозоре и обављају исте функције као и чврсте металне решетке. У просеку, инсталација је заштитнаРолете су око 30-60 минута у зависности од вештине једног прозора. Водилице су причвршћене на обје стране утора на зидовима, а сама кутија је постављена изнад прозора.

Као што видите, сав се посао може обавити независно. Прозор, инсталиран властитим рукама и допуњен свим потребним елементима, потпуно је спреман за употребу.