Завршетак фасаде зграде: најбоље технологије и материјали. Идеје за дизајн (57 фотографија)

Модерно тржиште градње је богато разноврсним материјалима за изградњу нових зграда и реновирање постојећих. Сваки власник жели да одржи корак са временом и жели да његов дом буде модеран и леп.

Али да би то било тако, потребно је направити прави избор и не изгубити се међу огромним бројем предложених опција за обраду фасада. Како се носити са фасадом, покушаћемо да детаљније разумемо ово питање.

Услови за избор материјала за облагање

Прије свега, вриједи погледати квалитету, изглед и политику цијена. Мора се имати на уму да јефтина вредност не значи квалитет, тако да не би требало да штедите превише, јер, као што знате, шкртац плаћа два пута.
)

Поред тога, облога обавља не само декоративну функцију, већ и штити зидове куће од временских услова, што такође треба узети у обзир.

Да би се донио коначан избор, могу се размотрити релативно нове фасаде сусједних зграда, које су стајале неколико зима. Многе фасаде нису довољно добре да толеришу хладне периоде и купују неочекивани изглед.

Прије куповине вриједи сазнати неке техничке детаље: отпорност на влагу, отпорност на смрзавање, термичка стабилност, запаљивост, стабилност лома, трајност и дуги вијек трајања, сложеност облоге и присуство додатних елемената, стабилност боје, текстура, разноликостпалета боја и имитација природности, трошак материјала и потребан прибор.

Популарне сорте облоге

Најпопуларније врсте декорација фасаде приватне куће су имитација природних материјала. За њихову производњу користе се полиуретан, метал, цемент, гипс, глина итд.

Опције за завршну обраду фасаде

Заједнички и напредни материјали укључују:


57)


Опека

Стандардни материјал за фасадне облоге. Зидови су у суштини обложени још једним зидом, што значи да темељ мора бити ојачан. Процес суочавања је тежак и скуп.

Између главног и окренутих зидова налази се грејач.

Сама цигла се разликује од уобичајеног: облик, боја, текстура, висока отпорност на вањске утјецаје, способност маскирања дефеката, трајност, термичка стабилност.

За опеку се користе следећи типови: керамика, силикат, клинкер, хиперпресија.

Површина може бити: глатка или рељефна, глазирана или енгобирана. Суочавање се може обавити самостално или уз стручне занатлије.

Фасадни малтер (декоративни и обични)

Стари начин дједа. Најтрадиционалнији. Данас није ништа мање популаран, посебно као технологијапроизводња је далеко напредовала. Као адитиви користе се различити инлеји, који омогућавају формирање различитих рељефа, декор и обезбеђују додатну заштиту од уништења под утицајем штетних материја.

Вриједи обратити пажњу на акрилне, минералне, силикатне и силиконске жбуке. Да би површина била рељефна или груба или са браздама, потребно је додати мрвицу мермера, гранита или креча, лискуна, дробљеног кварца или гранулираних полимера.

Осим тога, можете сами направити мјешавине или купити готове производе.

Сидинг: "даске", панели и "блок кућа"

Успео је да освоји срца многих приватних власника кућа. Екстерно, то је даљински подсјећа на панел, али има посебан носач, што увелике олакшава рад.


 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета
 • \ т
  Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

Полимери, дрво и метал се користе за споредни колосијек. Скала боја се може разликовати у погледу боје или имитације природних материјала. Сидинг се производи у облику плоча-ламела различитих ширина или великих плоча.

Причвршћивање се врши преклапањем изолационих материјала на припремљеној летви. Кућа је директно окренута према дрветузидови Носи функцију заштите од влаге и вањских временских фактора.
)

"Блок кућа" изгледа као дно брвна, а кућа је окренута према споља на дрвеном.

Керамичке и клинкерне плочице

Има одличне карактеристике. Дуготрајан у раду, естетски и квалитетан. Разноврстан асортиман омогућава избор за сваки укус и торбицу.

Међу најпопуларнијим украсима фасаде могу се издвојити: имитација природног и вештачког камена, керамичка облога, клинкер, теракота.

  \ т

 • Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, методологија рада, професионални савети

 • Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватра

Израда избора, узмите у обзир следеће: глатка плочица је лакша за одржавање, цела плочица мора да потиче из једне партије, без недостатака и оштећења, радни период је сасвим довољан.

Сендвич панели

Декорација фасаде куће паноима постала је позната још не тако давно. Имајте оригиналну обраду. Разликују се у једноставном процесу инсталације. Панели за обраду фасада су пластични, метални, н, композитни, дрвени и стаклени.

Вишеслојни панели су доступни у тандемугријач, тако да у једном тренутку можете убити двије птице: загријати кућу и украсити фасаду. Они су лагани, процес монтаже, такође, није посебна потешкоћа, слично скупу слагалица.
)

Разликују се панели по врстама: полимер-песак, метал, винил, двослојни, сендвич панели, понуда, стакло.

Тапете за обраду фасада

Ново на руском грађевинском тржишту, које је спровела немачка компанија Ерфрур. Није толико популаран као претходне верзије, али већ има своје фанове.

Укључује ролне платна, профиле, ојачану мрежу, љепило и боју. Њихове предности укључују: трајност (око 30 година), одсуство пукотина током рада, глатку или рељефну површину, једноставан процес инсталације.


 • Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)

 • Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)

Фото декорација фасаде куће