Зашто зелено грожђе љети?

Традиционално обрезивање грожђаврши се у пролеће и лето. Вртлари уклањају изданке, па формирају грм. Међутим, без зеленог трима грожђа у лето не може. Потребно је осигурати да биљке не изгубе снагу у младим епруветама и почеле да формирају гроздове. У чланку ћемо размотрити потребу за зеленим обрезивањем.

Без ове мјере нећете моћи да узгајате здраве и велике плодове. После неког времена, усев уопште неће бити, а прелепи грм ће постати дивљи тип. Љетни трим грожђа исправља његов облик. Треба посматрати равнотежу између празног винове лозе и плодоношења .

Ако се на жбуње стави много стријела које носе воће - усјев ће бити велик, али плодови ће постати кисели и мали. У овом случају постоји недостатак нутритивних елемената за сваку лозу. Љети само зелено, тј. Лишће се третира.

Зелено обрезивање се назива и Операција , јер штити богатство усјева, а укус је одличан. Могуће је извршити ову мјеру у цијелом грму, а можете и дјеломично обрезати. Операција није потпуна замена резидбе у јесен и пролеће, већ их допуњује.

Неопходно га је правовремено спровести тако да се хранљиве материје равномерно распореде дуж грмља. Лоза стиче дивне услове развоја. Грожђе добија довољно светла и потребну вентилацију.

Правовремена резидба помаже младим клицама да се дистрибуирају на посебан начин. Цвеће падапрестају, као резултат повећања приноса неколико пута. Сврха ове мјере је створити богату жетву с изврсним окусом плодова с истим интензитетом развоја грмља.

Постоји неколико врста операција:лом, везање, штипање врхова, уништавање додатних цвасти и четкица, штипање и ковање.

Неке препоруке за успешно сечење грожђа

1. Зелена операција се спроводи увече или ујутру.

2. У јуну се формирају замијењени мачеви, у мјесту у којима се узгајају плодови.

3. Обрезивање се обавља почетком јуна.

4. У јулу, грм се такође може исећи, али да би се добила богата жетва боље је да се храни.

5. Током подвезице, антене се свакодневно одсецају.

6. У последњим данима августа истањени листови.

7. За време подрезивања, дужина изданака треба да буде око 5 цм

.

Ако је ваше грожђе богато зеленим лишћем, а лозице које носе воће веома мале, грм ће се згуснути, и нећете морати чекати на велики висок принос. Новорођенчад у врту често поставља питање: "Да ли ми је потребно годишње сечење грожђа?" Специјалисти у овом случају препоручују да се то уради, јер је ова зелена операција добра превенција, која омогућава да грмље прође сезону активног раста квалитетније, брже и ефикасније.