Зашто вртлари бирају стакленик 3к4 поликарбонат: 6 плус

Гаражна кућа 3к4 м од поликарбоната је одлична за узгој поврћа у земљишној парцели. Чврстоћа, отпорност на дуготрајно излагање ултраљубичастим (УВ) зрацима, повећана топлотна изолација - ово је непотпуна листа предности производа ове врсте. Да би у потпуности уживали у томе, дизајн мора бити исправно одабран.

Предности стакленика 2 к 3 од поликарбоната

Вртлари увијек настоје минимизирати трошкове везане за одржавање стакленика. То значи да им је, с једне стране, потребно непопустљиво тијело у смислу одржавања и, с друге стране, конструкција која може издржати дугорочне учинке топлине, хладноће и различитих падавина. Управо је ово и постоји стакленик од поликарбоната, представљен на тржишту у димензијама од 2х3 до 3х4 метара

Као што је раније поменуто, премаз карактерише висок ниво чврстоће. Ако га упоредимо са другим типовима стакленика који су представљени на тржишту, резултати ће бити у корист поликарбонатне варијанте.

Међу предностима поликарбоната у стакленицима димензија 2 к 3 м, треба напоменути компактност и малу цијену

Поред тога, дизајн има и бројне друге предности:

 • Способност да се издржи прекомјерна физичка активност на крову током зимског периода;
 • У стакленику су саднице мање изложене ултраљубичастом светлу;
 • Употреба двослојног материјала чини дизајн отпорнијим на топлоту;
 • Распонрадне температуре у распону од -50 до + 60С на скали Целзијуса;
 • Једноставност и брзина процеса монтаже;
 • Дизајн стаклене баште доприноси равномерној дистрибуцији сунчеве светлости.

Згодан, трајан, јефтин - карактеристике поликарбонатне конструкције, чија величина варира од 2 до 4 м. Процес инсталације не траје дуже од 2 сата и не захтијева посебне техничке вјештине. У фази практичног рада, стакленик је врло непретенциозан, што ће олакшати живот почетнику вртлара.

Изаберите стакленик ширине 3к5

Препоручује се да се приликом проучавања различитих модела посвети већа пажња квалитету филма. Ако је сувише танак, онда ће стакленик трајати више од 1-2 сезоне. То се објашњава физичким особинама поликарбоната. У случају дужег излагања сунчевој светлости, премаз брзо изгори.

Избјегавање таквог сличног избора ће се направити у корист двослојне филмске облоге с одговарајућим ознакама. Као друго, степен важности је врста темеља.

Што је прецизније изабрана основа, лакше ће бити окупљање. Према ријечима градитеља с искуством, добро утемељени темељ за вијчане пилоте или његов опекарски пар.

Гаражни простор ширине 3к5 метара може се инсталирати и на тлу и на темељима

Истовремено, нагласак је стављен на чињеницу да су обје опције прикладне само у случају стакленика током цијеле године. За сезонску опцију уклапа се темељ на бази трупаца.

Във връзка, има и много фактора,рачуноводство које ће дизајн учинити трајнијим:

 1. Дубина појављивања подземних вода - имајући при руци резултате мерења, лако можете одабрати врсту темеља. Верзија или трака од опеке је применљива само када подземна вода прође довољно дубоко. Ако подземна вода прође близу површине земље, у овом случају, стакленик се гради на бази вијака или греда.
 2. Ограда од цигле са тракасто-цементном базом лежи на дубини од 40 до 70 цм. Вртлар мора запамтити да број редова зидања зависи искључиво од планиране висине конструкције.
 3. Темељ греда - минимални пречник сваке греде је 50 (ширина) 50 (дужина) мм. Сваки елемент се фиксира на тло помоћу жељезних игала.

Темељ је темељ сваког стакленика, тако да је у фази пројектовања потребно смислити све нијансе. На првом месту, стопа се одређује на нивоу подземних вода. Ако је то ниска оцена, онда избор пада на темељ, направљен од цигле.

Ми фиксирамо темељ у стакленику 3 м

Корисно је да почетник вртлар памти важну чињеницу о изградњи. Што је прецизнија монтажа оквира и базе, мање ће се проблема појавити у фази практичног рада. Без обзира на висину конструкције, потребна је ојачана конструкција. Ствара их с обзиром на климатске карактеристике региона.

Фондацијаза стакленик може бити од бетона или цигле

У већини случајева говоримо о материјалима који могу издржати хирове природе:

 • Угаони метал;
 • Дрвене греде;
 • Металне цеви;
 • Од алуминијумских вођица.

Најраспрострањенија опција је дрвена греда која је причвршћена на базу помоћу секира и пиле. Могуће је монтирати овакав дизајн чак и за почетнике. Главна ствар - држите цртеж испред ваших очију и проверите сваки корак пре и после завршетка. Накнадне акције у великој мери зависе од нивоа власништва над алатом.

Новорођенима се саветује да се задрже на коришћењу угла, а професионалци - на пуном резу. Ако говорите уопште, онда је основа темеља до темеља направљена користећи два заједничка елемента - дрво или метал. Први је одабран за сезонски стакленик, а други за цијелу годину.

Потрошња материјала: колико је потребан поликарбонат за 3к4 стакленику

Потребно је одбацити планиране параметре пројекта. На пример, за конструкцију чија је висина 4 метра, потребно је најмање 5 листова поликарбоната.

Индикатор је прилично произвољан, као иу процесу монтаже, могуће је "пењати" се грешкама у претходним прорачунима. Нажалост, али није увијек лако избјећи чак и тако искусне градитеље.

Било би пожељно да увек имате резервно писмо, које вам омогућава да исправите грешку ако је потребно.

Пре куповине поликарбоната за стакленик, морате га попунитињен цртеж на папиру и израчунавање потребне количине материјала

 • Основани су темељи одабраног типа;
 • Препоручује се уградња циглених стубова;
 • Носачи оквира се причвршћују само уз употребу система парцијалне фиксације дасака са накнадним фиксирањем угла;
 • У следећој фази формира се везивање трупаца за изградњу 3к8 или 3к4 м;
 • У зависности од тога колико ће косина бити на крову (1 или 2), 1 или 2 су фиксирана.

Постављање стакленика 3 на 4 из поликарбоната (видео)

Производња стакленика од 3к4 м је могућа за цјелодневну или сезонску употребу. У зависности од овог фактора, бира се тип темеља. Без обзира на то, дизајн се разликује у отпорности на хабање. Снег, УВ зрачење и јаки ветрови не могу пореметити јачину стаклене баште са двослојним филмом.