Заштитни ојачани филм за пластенике: бирамо 4 карактеристике

Појачана фолија у својој структури има мрежасти оквир, који подразумијева механичко оптерећење при раду фолије.Добите издржљиву надстрешницу за стакленик ће помоћи исправно одабраном ојачаном филму за стакленике. У зависности од произвођача, максимална снага ветра је од 29 до 34 м /с. Осим тога, премаз има широк опсег радних температура - од -50 до +60 степени на скали Целзијуса. Ако говоримо о продирању светлости, онда чак и буџетска верзија филма омогућава 75% светлости да падне у саднице.

Карактеристике ојачаног филма за пластенике

Карактеристике чврстоће обезбеђене су посебном технологијом производње армирајуће фолије. Традиционални полиетилен је спојен под високим притиском како би ојачао оквир од фибергласа.

Филм оклопних стакленика постао је веома популаран међу искусним вртларима

Побрините се да отпорност на хабање материјала буде независно. На пример, ако прескочите покривеност у једној тачки, неће почети да се шири.

Остале предности укључују практичност резања и даље причвршћивање. Облоге за стакленику опремљене прстенастим причвршћивањем, али се могу открити само у "данској" варијанти. Трајање гарантованог рада филма у много чему зависи од тачности његовог избора.

Да би се ослонили на то, потребно је одговорити на сљедеће карактеристике:

 • Дужина;
 • Ширина;
 • Густина од 1 цм /кубни;
 • Гама боја.

Снажан материјал за стакленике је погодан за случајеве када је потребно ојачати структуру без додатних трошкова. Без обзира на степен чврстоће, филм пролази до 75% сунчеве светлости, што позитивно утиче на виталне функције садница. Да не би пожалили на трошење новца, прије куповине потребно је пажљиво проучити физичке карактеристике премаза.

Одаберите ојачани филм за стакленике: рецензије и савјети

Потенцијални власник ојачаног премаза мора знати шта се састоји од три слоја. Све почиње са свјетлосно стабилизирајућим премазима, од којих први има дебљину од 0,32 мм, а други 0,12 мм. Завршна обрада овог лисног колача учвршћује слој који преузима већину терета.

Да би се продужио вијек трајања таквог филма, потребно га је уклонити из оквира стакленика или стакленика током зимског периода

Често можете чути да ће само филм који има највећу дебљину трајати. Заправо, ситуација изгледа мало другачије.

За почетак, потребно је одредити у којим ће климатским условима материјал бити искориштен. Ако се не поштују оштре зиме или чести урагани, онда ће густине бити довољне на нивоима до 130 г /м.

Предложено је, полег згорај наведених карактеристика, да се скрене пажња на неколико фактора:

 1. Боја - Најбоља торбица за ношење је бела или светло плава. Било која друга опција"Једите" значајан део тако неопходан за саднице светлости. У скупљим материјалима користи се зелени тон, који се сматра најприкладнијим избором у сличној ситуацији. Ако ће неко понудити плави филм, онда је најбоље да одбијете такву куповину. Нанесите наведену нијансу само на хидроизолацију.
 2. Квалитет материјала - овај део техничког описа треба проучавати уз максималну педантност. Сваки од следећих типова покривености се примењује у строго дефинисаним случајевима. Ако су препоруке произвођача занемарене, не можемо говорити о дуготрајној употреби. Отвара листу полиетилена, који може да покрије стакленику у умереној клими. Ако је прозор влажан, онда је избор направљен у корист модела полипропилена. Филм од стаклопластике има максималну снагу.

Позорност на ситнице - залог задовољства у свим аспектима куповине. Потенцијални власник ојачаног филма "Уралочка" или "Лерои" дужан је да проучи перформансе производа. Када се мапирају према стварним условима употребе, можете направити избор у корист једног или другог модела.

Ми меримо случај о стакленику ојачаног филма

Новосадски вртлари погрешно верују да се покривеност пластеницима може купити на било којој ширини без угрожавања квалитета. Као што рецензије туриста показују, овде није све тако јасно. Минимална ширина производа је 2 м, а максимална 6 м.

Ојачани филм се састоји од три спојена слоја, дваод којих је полиетиленски филм, а један се састоји од ојачаног милиметарског оквира

Дужина покривања варира пропорционално - од 15 до 20 м. Без обзира на наведене величине, гарантовани вијек трајања је 5-7 година.

Тачност мерења ће помоћи да се избегну многе грешке које смањују снагу пројектних карактеристика.

Препоручује се да не буде изван видокруга, наведене су следеће нијансе:

 1. Потребно је носити руку око оквира стаклене баште. То се ради како би се уклонили сви оштри углови и избочени елементи. Чак ће и један оштар шиљак бити довољан да се филм разбије за неколико дана.
 2. Без обзира на величину покрића за одабрану локацију, 10% се додаје добивеној вриједности. Ово се ради за техничку залиху. Чак ни баштован са искуством не може увек правилно да сече. У случају мањих грешака, расположива залиха ће вам омогућити да све брзо поправите.

Математичка прецизност помаже да се у фази практичне експлоатације ослободимо многих непријатних нијанси. Говоримо о односу дужине /ширине филма и висине самог дизајна. Овде је буквално сваки милиметар важан.

Кутија за стакленике ојачана монтажом

Све почиње да се налазе два дрвена штапића, чија је дужина једнака дужини "модерног" стакленика. Након тога потребно је од пронађених трачница ставити један од рубова ојачане облоге и омотати. Следећи корак је да причврстите два дрвета(обрнуто и бесплатно) помоћу кламерице. Затим, нежно причврстивши омотану шину на један од крајева стаклене баште, неопходно је да је причврстите вијцима.

Да би филм трајао дуже, препоручљиво је узети материјал гушћи

Да би се избегле могуће грешке приликом инсталације кућишта, следећа упутства ће вам помоћи:

 • Превртајте филм преко целог стакленика;
 • затезање материјала;
 • покрити покриће са горе наведеним стоковима у 10%;
 • Провести коначну фиксацију материјала.

Прецизност поступања при раду са материјалом може смањити вјероватноћу њене штете. Приликом затезања филма треба обратити пажњу на повећани опрез. С једне стране, не би требало да буде прејака, иначе ће се ојачани слој брзо сломити. С друге стране, претерано слаба напетост ће довести до брзог хабања.

Савјети за почетнике: како лијепити ојачани филм за стакленик

Нажалост, шивање материјала за стакленике не иде увијек глатко. Приликом рада или након завршне инсталације, постоје велике и не превише напете. Нема потребе за паником, јер се проблем може отклонити властитим рукама довољно брзо.

Уређај који изводи заваривање стаклене фолије карактерише прилично једноставан принцип рада

.

Ако је величина соја мала, тада ће за поправку материјала бити потребно загријано гвожђе и комад новог и читавог филма "Мерлене".

Гвожђе се преводи у "средњи" начин, након чега се обрађују 2 листа ојачаног филмаза неколико минута. Главно је да постоји заштитни премаз између гвожђа и филма.

Ако говоримо о другим могућим проблемима, онда се они могу решити на следећи начин:

 1. Користећи шкотску траку - ова препорука ће помоћи у случајевима када се ради о укупној укупној просјечној штети. За почетак, потребно је деградирати оба дијела премаза, а затим се залијепити широком и густом љепљивом траком. Јача јаз између спољашње и унутрашње стране.
 2. Лијепљење - у овом случају говоримо о озбиљнијем недостатку. За рад ће бити потребан нови материјал са сличним карактеристикама. Осим тога, у складишту робе за изградњу и поправку потребно је купити водоотпорно љепило. Оба краја раздераног материјала треба залијепити, оставити да се суши 10 сати.

Оклопна филмска стакленик властитим рукама (видео)

Употреба ојачаног премаза за сезонске и целогодишње стакленике омогућава вам да побољшате радне карактеристике структуре без значајних трошкова. Густина филма, ширина и дужина, степен отпорности на спољашње физичке радње, гама боја - укупна дужина гарантованог коришћења материјала зависи од укупне вредности.