Заобљени плафони

У зградама старе зграде или изведеним на појединачном пројектном пројекту често се користе заобљени спојеви између зидова и плафона како би се визуално повећала површина. Ако срушите дебели слој жбуке, испод њега ће бити округла бетонска греда, коју је тешко уништити. Многи мајстори су научили како квалитативно поправљати заобљене структуре, а да их не униште. Такође се користе дизајнерска решења, бира се намештај, тродимензионална 3Д боја огледала. Постоји много начина за поправку таквих просторија, све зависи од финансијских могућности и расположивости слободног времена.

Зашто постоје заобљени спојеви између зидова и плафона

  • Тако да су неке зграде изграђене

На носиву плочу зидова затварали су округле бетонске ступове, на које је строп био везан арматуром. Основна сврха овакве изградње објекта је да обезбеди нишу за полагање комуникација, кабловских стаза. Није вредно срушити и изравнати бетонске спојеве под правим углом, можете уништити алат, али не постићи жељени резултат.

  • Неправедни градитељи који су затворили плафон заокруживањем

Ако су жбукари одлучили да затварају шавове, заокруживање ће бити безначајно, што није уједначено. За то је коришћена јефтина гипсана мешавина или песковито-цементна мешавина. Довољно је ударити чекићем. Ако постоје пукотине, онда морате да их оборите. Ако остане мали зубац, онда је вриједан трика и лијепо ожбуканзаокруживање Може изгледати добро у унутрашњости.

  • Начин да се сакрије ожичење, комуникација са цевима

У неким новим домовима можете наћи рунде које прелазе преко једне стране собе. Направљена од сухозида или стаклопластике под гријањем. Могуће је раскинути, али није потребно, онда ће бити скупо полагати цијеви и могуће је оштетити напајање.

Ово су главни могући узроци преко којих се у просторијама формирају заобљени углови. Ако се покваре и изравнавају површину, поправке ће бити класичне. Али можете поправити плафон са заобљеним угловима. Постоји много алтернатива и технологија.

Како се могу обрадити строп и зидови, ако су у њима заобљени углови

Прва и главна фаза је поравнање површине.

Учините то са гипсаном малтером и гуменом флексибилном лопатицом. На површину је могуће нанети антибактеријски прајмер и оставити да се суши најмање 12 сати.

Затим нанети први слој малтера од врха на дно, али не хоризонтално. Поравнајте уредан шав, оставите да се осуши. Пожељно је да се малтер наноси у два или три слоја, посебно ако желите да бојите боје на воденој основи или лепљене багете.

Опције за завршну обраду заобљених спојева:

  • паинтинг

Можете користити боју на воденој бази са бојама, али можете купити скупу боју испод површине огледала. Наношењем ваљка сама посуда се третира четком у једном слоју. Неопходно је кренути од споја, а затим обојити површину.

  • налепка багуетте

Багуете су купљене од полиуретана, пјенасти полистирен није прикладан. На полеђини се налази раван канал ширине 10-15 мм, плоча је проширена и залијепљена на гипс или љепило.

  • Употреба сухозида

Помоћу њега можете изравнати велике углове окретања зглобова, али задовољство је скупо. С друге стране, због повећања радијуса ротације, могуће је обезбедити простор за уградњу халогених сијалица или диодних трака. Гипс картон се често може поравнати са дугим овалима.

  • Поправка стропа с облепљеним плоцама

Ова врста поправке се појавила релативно недавно, често се користиле дизајнерске одлуке, практичност одлуке је тешко прецијенити. У већини случајева, за заокруживање се користи конвексни обојени мозаик који се лијепи на обичан љепило за плочице. Да би се побољшала хидроизолација шавова, користи се маска за огледало беле, мат и сребрне боје.

Ако сте успели да купите просторију са природним заобљеним угловима, има смисла укључити фантазију и покушати задржати округле фрагменте зидова или чак нове спојнице у углу.