Занимљиви начини за завјесе: 6 начина

Висеће завесе се могу обавити без икакве помоћи.Питање како обесити ролетне различитим типовима причвршћивача је брига за почетнике и професионалце. Док неки покушавају везати тканину са чичком, други не могу замислити свој живот без масивног вијенца и металних водича. У таквим ситуацијама дизајнери вас позивају да не журите да донесете коначну одлуку. Разборитост позитивно утиче на крајњи резултат.

Буџет и софистицирани начини за вешање завеса на плафонском вијенцу

У унутрашњости, увијек постоји борба између расположивих ресурса и потребног резултата. Ако желите да украсите округлу луку танком завесом, други су у потрази за изузетном завесом и завесама. У ствари, придржавање златне средине је корисно и профитабилно. Прво, пажљиво дизајнирана конструкција система за постављање завјесе елиминира потребу за уклањањем истурених навоја.

Завеса мора бити сигурно причвршћена пре вешања завеса

Друго, често слијепи може замијенити врата, што позитивно утјече на простор.

Генерално, постоји низ корисних препорука у овом случају:

 • Не постављајте вијенац близу врата, иначе ће соба изгубити неколико визуалних центиметара;
 • Плафонски вијенац се бира узимајући у обзир преовлађујућу боју у просторији;
 • Говорна врата између просторија ће бити плус, ако подигнете вијенац и тканину у тону материјала;
 • Замените чичак магнетомпомоћи ће умиваоницима - они су причвршћени директно на унутрашњи лук, што штеди пуно времена.

Избор између бонуса и начина буџета за фиксирање завеса у простору у великој мери зависи од естетске преференције особе.

Савјети дизајнера: како објесити завјесе без вијенца

Креативни приступ вам омогућава да направите завесе за скоро све што вам је на дохват руке. Често на прозорима можете наћи римске завесе које у просторију додају лакоћу. Густина и тон материјала се бирају узимајући у обзир стилске карактеристике просторије.

Најлакши начин за везивање завеса - кука. Налазе се на чврстој нити у једном реду. Након тога, куке су ушивене на тканину.

Постоје специјални причвршћивачи који дозвољавају висеће завјесе без употребе вијенца

Правилно причвршћивање завеса без стрехе може бити независно.

Да бисте то урадили, морате пронаћи следеће алате:

 • одвијач;
 • нокте;
 • чекић;
 • Велцро трака;
 • рулет за мерење;
 • линију за риболов;
 • Снажан навој;
 • Бушилица.

Главна ствар овде је да правилно изаберете изглед кука. Не треба да будете лењи и идите у продавницу где се опрема продаје. Исправно одабран облик дијела ће пружити непроцјењиву услугу изгледу интеријера. Други најпопуларнији начин да објесите тил или завјесу је чичак. Затварач са 2 клизања је једва видљив, тако да вам омогућава да сакупите вишак тканина без угрожавања изгледа ентеријера.

Пре него што донесете коначну одлуку, требало би да поставите себи два питања. Прво, колико дуго ће се задржати у овој врсти завесе? Друго, како модерно или конзервативно треба изгледати завесе. У зависности од добијених одговора, изабран је метод за причвршћивање жалузина без употребе плафона.

Украсне папуче: како лепо висити

Прекрасно украшене завјесе претворит ће чак и мали буџетски интеријер. Главна ствар је да изаберете најбољи начин да се то поправи. Горњи део магле је увек пресавијен и прошивен. Због тога се може упоредити са трупом, чија ширина износи 15-25 цм. Још једна предност присуства пресавијеног дијела је велики избор начина причвршћивања материјала на прозор.

Декоративне завесице замагљености треба да буду објешене на такав начин да наглашавају стил у којем је унутрашњост направљена

Отвара листу метода причвршћивања на рубник, препоручује се за цјевасти тип рожњаче. У том случају не морате да користите додатну опрему.

Поред горе наведеног метода, дизајнери препоручују да се скрене пажња на бројне друге:

 1. Завјесе можете објесити уз помоћ штипаљке "крокодила". Ако просторија има стару надстрешницу, тада је готово увијек обезбијеђена горе споменута спона. Да бисте постигли визуелно атрактивне завесе помоћи ће вам да равномјерно распоредите браве по цијелој дужини завјеса. Готове завесе раздвојене на цеви. Максимална удаљеност између стезаљки не смије бити већа од 12 цм
 2. Прозирна трака са кукама је оправданаслучај када желите да сакријете елементе за фиксирање из очију. Фиксација на прстенима је оправдана у случају када се ради о цјевастом вијенцу. У случају да се у просторији користи професионални тип вијенца, на клизачу су потребне завјесе.
 3. Висеће завесе могу бити на кукама вентилатора. Као иу претходној верзији, ово се заснива на употреби транспарентне траке. Једина разлика је у употреби дебље траке. Због тога је замагљеност лако украшена коврчавим наборима жељеног облика.
 4. Велцро трака - чичак са двослојном базом користи се у случају када нема жеље да се забрља са различитим бравама. С једне стране, такве траке су микроскопске петље, ас друге стране једва приметне куке. Механизам за причвршћивање траке, опремљен љепљивим слојем, је оптималан у случају када се рожница користи у типу профила.

Серјанка - необична по изгледу и структури завеса. Чак иу наизглед неприступачним ентеријерима, они вам омогућавају да поставите визуелне акценте. У овом случају, простор постаје визуелно већи.

Савјети за почетнике: Како објесити лијепе завјесе

Обрве - најчешћи начин фиксирања завеса у дневној соби и кухињи. У зависности од модела стрехе, користе се пластични или метални прстенови. Ово друго је, иначе, трајније.

Ако је тканина правилно причвршћена, појављују се визуелно привлачни набори. На другом мјесту на фреквенцији су зипови који су инсталирани на врхуса интервалом од 14 до 19 цм

Да би завјесе изгледале лијепо, требате чак и објесити завјесу примјеном нивоа

Причврстите тканину са потребним завршним трептањем. Као алтернативни начин фиксирања користи се упредена жица, чија дужина благо прелази дужину завјесе. У овом случају, прамац можете везати на оба краја.

Поред наведених метода постоје и друге опције монтаже:

 1. Дотакните завесе да помогну отвору врата. У овом случају, он игра улогу врата која се налазе између просторија. Поред естетског ефекта, власник добија могућност да уштеди на куповини врата.
 2. Дозвољена је употреба лукова као основе за даље фиксирање завеса. Објесите тканину тако да закривљени облик није скривен. Ако се ради о кухињи, онда је боље нанијети пластични или алуминијски вијенац.
 3. За љубитеље креативних експеримената постоји још један начин вешања - у случају када је неопходно потпуно искључити чак и мање наборе, користе се причвршћивање навоја. Завјесе у средини и са стране су фиксиране чичак траком или тркачима.

Идеје: како објесити завјесе (видео)

Постоји много начина да се завесе завежу у било ком ентеријеру. Немојте се заглавити у њима помоћи ће правилно израђене мјере дужине и ширине вијенца. Из видног поља није потребно испуштати врсту самог вијенца и карактеристике одабраног материјала. За чврсте тканине, пластичне или металне куке ће пристајати и акоговоримо о лакшим ткивима, препоручљиво је обратити пажњу на чичак.

Примјери: како лијепо објесити завјесе (фотографија идеја)
)