Занимљива одлука о врту на падини, уређењу врта својим рукама

Колико људи сања о идеалнојравној површиниза вашу башту. Многи чак доносе земљу, неки копају нешто, закопавају нешто. Али није боље направити башту на падини, а онда не би требало да радите све ове активности са кретањем земљишта са једног подручја на друго. Поготово ако нећете тамо садити поврће, већ само сањате да се дивите биљкама и цвијећу.

Наравно, ово такође имасвој недостатак , на пример, дизајн баште сопственим рукама на падини није тако тежак, и овде је исправно дизајнирати воду за време јаких струја - ово је стварно тешко занимање. Ово је једини значајан недостатак, тако да ће у сваком другом врту на падини вашој области бити сликовито и необично. Има сјајну прилику да створи нешто изванредно и спектакуларно. Наравно, у овом случају ћете морати уложити пуно труда и материјалних ресурса, али резултат ће вам заиста бити задовољан.

Врт на падини није монотон, добро је виђен кроз такве узвишице , а они наглашавају обрисе биљака, грмља и дрвећа. Благо подигнути на додатне зидове кревета су корисни за све људе. Природно заливање је такође много згодније него на равној површини. То се може урадити на много начина.

Висећи зидови у башти на падини.Дуги потпорни зидови - то је генерално нешто што се не уклапа у ову врсту врта. У овом случају, треба посматрати саму природу и замислити како је све то. На обронцима различитихВисине стрмих или косих зидова нису равномјерно распоређене, зидови су савијени и испреплетени. Они могу доћи из земље, а онда се непримјетно преплићу са рељефом. Подаци о дизајну не морају бити направљени са било којом посебном шемом. Могу бити врло различите, свих величина и облика. Зидови се могу измјењивати између малих и великих сегмената, могу бити попраћени ступњевима или ослонцима. Све зависи од материјала који имате и од фантазије.

Просмотрите!Ако је тло влажно, тј. Зими су пухнинистие, онда инсталирање зида, неопходно је нужно између зида и земље направити дренажу са дробљеним каменом око 20цм. И директно у зид уметните фрагменте цеви. Ово је учињено тако да вода може ићи без вањских препрека, а не акумулирати у тлу или на зиду. Ако то не урадите, зими ће се зидови јако смрзнути и прољеће ће се сломити.

Не заборавите!На падинама није препоручљиво садити биљке које јако воле влагу, јер ће сва вода отићи од њих. То је управо случај када не постоји систем темељног заливања у врту на падини. Дизајн баште својим рукама може бити разноврстан, тако да не треба тражити начине да површину површине учините једнаком, оставите је тако, и учините свој врт живописним и јединственим!