Замена стакла у унутрашњим вратима: валовита или правоугаона са сопственим рукама

Једно нетачно кретање може довести до катастрофалних посљедица. Често је резултат таквих акција избачен кроз прозоре на вратима. Замена стакла у унутрашњим вратима - процес је једноставан, али има и своје нијансе.

Размотримо какав је процес замене декоративног стакла у најчешћим типовима унутрашњости врата.

шта променити

Прије разматрања питања замјене стакла у унутрашњим вратима, прво треба проучити друге не мање важне информације. Уосталом, стакло - ово није панацеја и замени га другим материјалима. Модерна технологија вам омогућава да користите различите материјале уместо стакла.

Декоративно стакло за врата

Ово је вероватно један од најскупљих уметака у крилу врата. Таква стакла се могу наћи далеко у свим моделима врата, чак и од елитних произвођача. Ово је идеална опција која не захтева никакав посао.

Један једини минус - морате напорно да радите како бисте пронашли тачно исту чашу уместо избачене или размажене. Декор на стаклу је другачији, а друга опција можда није у складу са другим деловима платна.

Често разбијено стакло на истим вратима - то је ново стакло иу свим осталим платнима у квартру, тако да би стаклена замјенска врата могла бити прилично скупа - 1 м2. Такав производ за ентеријере може да кошта од 20 долара.

једноставно стакло

Ово се исплати, као и приступачна алтернатива, када једноставно нема новца за декоративно стакло. Овде постоји потреба за неком врстом префињености. Састоји се од лепљења површине стропафилмови, имитирајући декоративну обраду.

Стакло и филм се продају на тржиштима иу било ком грађевинском супермаркету.

Избор ових материјала је веома широк. У овом случају, трошкови замене ће бити најмање упола јефтинији од куповине и уградње декоративног стакла.

поликарбонат

Овај материјал је плексиглас. Декоративно стакло и обични имају значајан недостатак - крхкост. Производ је прилично крхак - један погрешан покрет и треба заменити стакло на вратима.

Монолитни поликарбонат нема овај недостатак. Шта је плексиглас? Пластична је, али прозирна. Недостатак је висок нагиб огреботина, а када постану превише, транспарентност нестаје и материјал се затупљује.

Филм за стакло.

Да би поликарбонат постао и декоративна функција, потребно га је залијепити декоративним филмовима. Филм ће одиграти не само улогу украса, већ и практичну - моћи ће заштитити плексиглас од неизбјежног при коришћењу огреботина.

Буџетска опција се не може озбиљно размотрити, али замијенити резано стакло у унутрашњим вратима може бити ламинирана плоча од влакана, ако преклопите листове са задњим странама један према другом. Мало је добро у вези такве замене, али то је веома јефтин начин да се реши овај проблем.

уметните стакло

Стакло у вратима се ставља уз помоћ четвртина. Ови материјали се могу заменити са спајалицама. У принципу, ово је шал, али да их назовемо тако - није у реду. Међутим, не ради се о томе како се ти детаљи називају. Ако је ово платно, онда ће процес замене стакла на вратима бити веома једноставаншто је брже могуће

користити квартал

Са длијетом или равним одвијачем, четвртина лагано експлодира. Неопходно је да нокти који држе дио излазе. Када нокти постану видљиви, извлаче се помоћу клијешта и извлаче. Оловке након тога лако ће се распасти. Међутим, треба узети у обзир један мали, али веома важан детаљ - важан редослијед уклањања станова. Кршење - још једно разбијено стакло.

Монтажа зрна.

Прво се уклањају просторије на бочним странама врата. Затим уклоните дно, а затим врх, али са њим морате бити изузетно опрезни. Ако је интегрална четвртина, мора се задржати док се стакло потпуно не уклони.

На следећем кораку, морате уклонити величину и отићи на нову чашу. Затим се стакло стави на његово место, четвртина се такође враћа на своја седишта.

нестандардна замена

Унутрашња врата, која су украшена стаклом, често нису направљена у технолошким просторијама. Ту су и платна, на којима су врата и стакло - холистички дизајн. Тамо нема спајалица.

Да би се замијенило стакло у унутарњим вратима таквог плана, бит ће потребно потпуно раставити цијела врата за резервне дијелове.

ЛЕД позадинско осветљење.

Пре свега, проучавају се крајеви платна. Могуће је да су произвођачи сакрили елементе за причвршћивање из очију. Као додатак примените вијке или фирмваре. Затим се тканина уклања са шарки и налази се на дугом крају.

Уклоните штапове, а елементи за причвршћивање се одвије. Дуга страна платнаје уклоњен, а након тога је могуће добити чашу.

Уместо тога ставите нову чашу на одговарајуће место, а затим вратите врата назад. У фази склапања може доћи до неких потешкоћа.

Израђују се од заптивача који се користе за спречавање накупљања стакла. Овај проблем се може решити подмазивањем ивице стакла раствором сапуна.

Једноставна замена стакла може се извршити заједно са другим променама.

Да, може се осветлити ЛЕД траком. Можете учинити још више - ЛЕД позадинско освјетљење са контакт прекидачем. Врата се могу осветљавати само када су затворена.

На тај начин замијенити чашу на унутарњим вратима - врло је лако да други живот отвори врата.

Шта се не може урадити независно

Не могу се заменити све наочаре. Тако да је готово немогуће заменити стакло са фото отиском, као и витраж или триплек. И овде се не ради о комплексности везаности или нечег другог. Ове наочаре су веома крхке, а њихова цена је веома висока.

Још једна нијанса је скривена везаност. Стакло је осигурано специјалним клиновима уметнутим у утор. Екстракт ових елемената властитим рукама не може ни покушати. Такође, не покушавајте да замените округло стакло. Понекад су платна украшена наочарима са различитим сложеним деловима или чак и валовитим производима. Такву замену треба поверити специјалистима.