Замена пресостата у машини за прање веша

Замена прессостата - уобичајена врста поправке апарата, који је повезан са водоснабдевања. Када је излаз из сонде низ операција квалитета машина за прање се доводи у питање, а понекад не иде на питање њиховог рада.

Данас у продавницама постоји велики избор машина за прање веша. Јединице у распону од средње класе да имају много више опција, сушење одеће, Тиме Манагер, електронски дисплеј, тоуцх панел, итд Током протеклих пет година, напредак се не мирује. Кључне компоненте потрошачке електронике заменити. Овај напредак изродио питања националне електричне мреже. "Зубастаиа" наши утичнице амплитуде доводи до сцреецхинг застој електронски листића увезених кућних апарата и жад чини потрошача. Уосталом, нису сви у кућу сет напона.

У првих трке Волтаге онеспособе јединица електронска контрола (ЕЦУ), други - сензор, програмер, осталих чворова. Замена одбор или процесор - није јефтин. Ретко је проблем разлике, на пример, сензор за ниво воде. Раније машине инсталиран практично неуништив, механички прекидач притиска. Садашњи сензор је мањи, јефтинији и, у теорији, то је поуздан.
Симптоми које треба заменити прессостата у машини за прање су:
- Машина за прање веша добија много воде.
- Васхинг мацхине бирања мало воде.
- Стиралка не улазе у воду. Овај случај је најопаснији. Ако време неДа бисте приметили да је машина за прање веша почела да ради сува, то може довести до тога да ТЕН може да изгори. Онда ће се коначни поправак показати много већим.

Размотримо како се замена пресостата врши на примеру "Елецтролук ЕВТ хиљаду три стотине шездесет шест". Када се укључи, он стално покушава испустити воду из празног спремника и не покреће прање. Панел одговара на све команде, програматор исправно окреће програм и не издаје код грешке. Кодови грешака за прессостат у ЕВТ уређајима су Е11, Е31, Е32 и Е34. Након нестанка струје, ЕБУ је преживела, али пресостат изгледа ружно. Добра вриједност није висока - 5, максимално 10 УСД. Замена ће трајати 10-20 минута. Треба да уклоните леви поклопац кућишта.
Одврните вијке иза поклопца и повуците га.Зид је фиксиран на осовину таквих пластичних шарки.
Сензор ради на уштрб притиска ваздуха у бубњу. Приликом сакупљања воде, ваздух се компримује и преко преса млазнице притиска на пресостат. Када достигне потребан притисак, вентил се преклапа са главном линијом.Откривање релеја неће бити тешко, оно је причвршћено на цевни канал (окружен). Цев треба уклонити и пажљиво одвојити жице од сензора, боље је пинцете.
Црево за ваздух треба да се отпуши. Зато се побрините да нема заглављеног. Могао је бити зачепљен гомилом и морао је бити очишћен.Уклањамо поклопац и гледамо спаљени чип. Инсталирамо нови сензор. И скупљамо случај у обрнутом редоследу. Ово је замена пресостате. Важно: незидови "вертикални" губе крутост конструкције и лако се распадају, покушајте да их не померате.